ZALAEGERSZEG/

2021. December

 

Advent az elcsendesedés, a várakozás időszaka, amikor az ember lelke feltöltődik hittel, reménnyel, örömmel és szeretettel. Az év vége ugyanakkor az összegzés, a tervezés ideje is. Balaicz Zoltánnal, Zalaegerszeg polgármesterével beszélgettünk.

 

12 Z1

 

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere

 

 

 

Advent varázslatos hangulata, az év legszebb ünnepének közeledte elcsendesedésre ösztönöz mindannyiunkat, ez a néhány hét a ráhangolódás, a békesség ideje. Minderre, vagyis a csendre, a szeretetre és hitre most nagyobb szükségünk van, mint az utóbbi időben valaha, mondja elöljáróban Zalaegerszeg polgármestere.

-A koronavírus világjárvány lassan két éve része az életünknek, a félelem, a bizonytalanság rányomja bélyegét mindennapjainkra. Jó volna ünneplőbe öltöztetni a lelkünket, újjáéleszteni, szorosabbra fűzni családi, közösségi kapcsolatainkat, és ehhez, azt remélem, nagy segítség az Egerszegi Advent rendezvénye. A város készül a karácsonyt megelőző programokra, ám most, november elején, amikor beszélgetünk, nem tudhatjuk, hogy néhány hét múlva milyen intézkedések lesznek érvényben, ki hogyan tudja átadni magát az ünnepi készülődésnek – fogalmaz a város első embere.

 

12 Z2

Alsóerdei Sport- és Élménypark sportpályáinak látványterve

 

12 Z3

Helyi Termelői és Kézműves Piac - Göcsej tuásközpiont új egységének terve

 

Ha minden az elképzelések szerint alakul, színes kézműves portékák, csillogó díszek, varázslatos fények játéka és persze fűszeres, illatos tea, puncs, forraltbor várja a városban korzózókat már ezekben a napokban. A nedűket ünnepi bögrékben is meg lehet majd vásárolni. Lesz újra jégpálya a Dísz téren. A polgármesteri hivatal előtti téren, a város karácsonyfájának szomszédságában pedig élő betlehem fogadja az arra járókat a karácsonyt megelőző napokban. December 6-án újra feltűnik a városi Mikulás Zalaegerszeg főutcáján. Nem marad el az Adventi kézfogás programja, melynek keretében olyan tehetséges fiatalokat támogatnak, ajándékoznak meg, akik példaként szolgálhatnak társaik előtt. Advent időszakában a polgármesteri hivatal előtti téren álló óra a „Kis karácsony, nagy karácsony” kezdetű dalt játssza. Igazi meglepetésként pedig, a Dísz téri szökőkút óriási adventi koszorúvá alakul, és itt, a Dísz téri színpadon lépnek fel műsorral a város óvodásai is, sorolja a polgármester, akit a közelgő óév, új év fordulóján arról is faggattunk, hogy teljesített a város a pandémia árnyékában, és milyen tervekkel vág neki a következő esztendőnek.
- Sok lemondással járt ugyan ez az esztendő is, de a Modern Városok Program, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), illetve a Kovács Károly Városépítő Program keretében tervezett beruházások egyaránt folyamatosan formálják a városképet, a település szinte minden pontján dolgoztak a kivitelezők a mögöttünk hagyott hónapokban is. Ennek köszönhetően 2022-ben több nagy beruházás elkészül – összegez Balaicz Zoltán.

 

12 Z4

Göcseji Múzeum megújuló épületének látványterve

 

12 Z5

Városi strand komplexum külső látványterveA városképet formáló fejlesztések közül néhány: hamarosan átadják a megszépült Göcseji Múzeumot, tavasszal az uszoda, tanuszoda, városi strand komplexumát, a Helyi Termelői és Kézműves Piac– Göcsej Tudásközpont épületét, az Alsóerdei Sport- és Élményparkot.
- Bízom benne, hogy 2022-ben szebb esztendő köszönt ránk, amikor végre valóban visszatérhetünk a hagyományainkhoz, a programjainkhoz és persze folytatni tudjuk szeretett városunk fejlesztését – fejezte ki reményét Balaicz Zoltán hozzátéve, hogy az emberek egészsége, a családok, munkahelyek biztonsága, a gazdaság védelme és megerősítése a legfontosabb továbbra is, ennek jegyében folytja a munkát a városvezetés a következő esztendőben, bízva a lokálpatrióta erőben, az eddig is tapasztalt támogató együttműködésben, összefogásban, ami mindig óriási erőt ad, segíti a munkát.
- De ne szaladjunk előre! Töltődjünk fel, szerezzünk szép élményeket most, advent idején, és karácsony napjaiban. Reméljük, a tetszetős miliő, a kellemes, csodás fényekben fürdőző belváros mindenkit hozzásegít ahhoz, hogy igazán meghitt hangulatban teljen ez az időszak, majd az ünnep is. Kívánok ez úton is minden kedves olvasónak áldott karácsonyt és békés, boldog új esztendőt, de mindenekelőtt jó egészséget!

 

Zalaegerszeg városa azt szeretné, ha meghitten, együtt, közös élménnyel indíthatná útnak a 2022-es esztendőt a lakosság. Részben a hagyományoknak megfelelően, a Dísz téren köszönti az új évet a városvezetés, részben azonban szakítva a hagyományokkal, valamint az erősen környezetszennyező és a legkevésbé sem ember-, illetve állatbarát tűzijátékkal. A tervek szerint varázslatos fényfestésben gyönyörködhetnek az érdeklődők újév napján.

 

Szöveg: Péter Gyöngyi

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat

             

 

 

_

 

Aktuális lapszámunk