ÚTON/

2021. December

 

A Volvo Cars aktív intézkedésekkel küzd a károsanyag-kibocsátások visszaszorításáért ezért arra szólította fel a világ vezető hatalmait és energiaszolgáltatóit, hogy a jelenleginél jóval nagyobb mértékű beruházásokkal támogassák a tiszta energiaforrások használatát, hogy ezáltal a Volvo és más gyártók elektromos járművei a lehető legteljesebb mértékben kifejthessék klímavédelmi képességeiket.

 

10 V1

 

A felhívás összecseng azzal a frissen közölt jelentéssel, amely a Volvo Cars legújabb tisztán elektromos modelljének egész élettartamára vetített szénkibocsátását elemezve rávilágít arra, hogy hatalmas mértékben csökkenthető a CO2-kibocsátás, amennyiben a járművek gyártása és töltése során tiszta forrásból származó energiát használnak fel. A felhívás apropóját az ENSZ Glasgow-i COP26 klíma-csúcstalálkozója adta, ahol a világ kormányfői és iparági vezetői a szénkibocsátás csökkentésére vonatkozó tervek módosításának lehetőségét vitatják meg, támogatva a klímaváltozás elleni küzdelmet.

 

10 V2


ÜDV A JÖVŐBEN!

A Volvo Cars célja, hogy 2030-ra kizárólag tisztán elektromos járműveket forgalmazzon. Ehhez kapcsolódóan a vállalat – az autóipar egyik legambiciózusabb villamosítási stratégiájának keretében – a következő években elektromos gépkocsik vadonatúj családját készül bevezetni. A vállalat hosszabb távú célkitűzése, hogy 2040-re teljesen klímasemlegessé váljon; ezen cél elérése érdekében tevékenységeinek minden területén következetesen mérsékelni kívánja szénkibocsátását. Ahhoz azonban, hogy a vállalat teljes mértékben kiaknázhassa a technológiákban rejlő emisszió-csökkentési potenciált, a kormányzatok és az energetikai szektor támogatására lesz szüksége. Amennyiben a felhasználó tiszta forrásból származó energiával (pl. szélenergia) tölti pl. a C40 Recharge elektromos modelljét, a jármű élettartamára vetített CO2-lábnyoma kevesebb, mint fele a hagyományos, belső égésű motorral szerelt Volvo XC40 modellnek. Ha azonban a töltést fosszilis üzemanyagokból előállított elektromos energiával történik, ez az előny jóval csekélyebb lesz.

 

10 V3


FORRADALMI SZEMLÉLET ÉS PÁRATLAN SIKEREK
„Autógyártóként hozhatunk tudatos stratégiai döntést arról, hogy tisztán elektromos járműveket állítunk elő, és vezető szerepre törünk az autóiparban, egyedül azonban nem tudunk klímasemlegessé válni.” – mondta Håkan Samuelsson vezérigazgató.

A vállalat 2018 és 2025 között 40 százalékkal kívánja mérsékelni az egy autóra jutó, annak teljes életciklusára vetített szénkibocsátás mértékét, beleértve a beszállítói lánc szénkibocsátásának 25 százalékos mérséklését. Ezen ambiciózus célkitűzések teszik ennyire sikeressé a márkát, mind gyártói, mind pedig a lokális értékesítési szinten!

 

„A VOLVO ALPOK AUTÓ KFT. 2021 első 10 hónapjában 73,3 %-kal több autót adott el, mint az előző év hasonló időszakában. Az Alpok Autó Kft. továbbra is piacvezető Vas megyében, prémium autó márkakereskedés kategóriában. Köszönjük munkatársainknak, partnereinknek, és ügyfeleinknek, hogy hozzájárultak ehhez a páratlan sikerhez!” – összegezte magazinunknak Hazafi László az Alpok Autó Kft. ügyvezetője.

 

Forrás és fotók: Volvo Cars

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat

             

 

 

_

 

Aktuális lapszámunk