TREND/

2021. December

 

Mindegy hogy az Alpokban, vagy a fagyos dolgos hétköznapokban kalandozol, esetleg elhivatott természetjáró vagy, imádod az outdoor tevékenységeket és még a legextrémebb időjárás sem tántoríthat el egy kis nordic walkingtól, korcsolyázástól vagy erdőtúrától, mert a Helly Hansen ruhadarabjai olyan okos technológiával készülnek, amelyek új mércét állítanak a felelősen gyártott vízálló és légáteresztő ruházat terén. Mi pedig személyesen is megismerkedtünk a márka csúcs darabjaival, hiszen nemrég megnyílt az első és egyetlen Dunántúli márkakereskedés Zalaegerszegen. A választéknál pedig már csak a márkában rejlő tudás meghökkentőbb.

 

8 HH 1

 

Tuboly József üzlettulajdonos a Helly Hansen professzionális teljesítményével először a munkaruházat vonatkozásában ismerkedett meg; „A Clean Medic Kft. a Helly Hansen workwear kollekcióit évek óta forgalmazza, mely a piacon létező legkomplexebb módon szolgálja ki a kemény fizikai munkát végző munkások igényeit. Az ökoszigetelést tartalmazó kabátok, az ultra puha, több irányban is elasztikus anyagból készült minden részletében átgondolt nadrágok, vagy a légáteresztő képességgel bíró aláöltözetek elképesztően jól teljesítenek a leghidegebb, legzordabb vagy épp legextrémebb munkakörülmények között is. Éppen e páratlan minőségű teljesítmény hozta meg a márka iránti személyes elköteleződésemet, és szerettem volna a teljes, utcai és sportviseltre egyaránt kiterjedő Helly Hansen szortimentet elhozni Zalaegerszegre, mégpedig egy saját független márkabolt képviseletében. Hiszen a norvég precízitás, amely képes a munkakörülményeket is komfortosabbá tenni, a városban, a téli és vizes sportokban is bizonyít okostechnológiája és immáron 140 éves hagyománya révén.”- meséli a márkabolt tulajdonosa.

 

8 HH 2

 

Hosszú évek munkája

A sokoldalú, kényelmes öltözeteket gyártó Helly Hansen 1877 óta dolgozik azon, hogy termék innovációi az óceánokon, a hegyekben, és az urbánus mindennapokban egyaránt szárazon és melegen tartsák viselőjüket. Így született meg az első rugalmas, vízálló szövet 140 évvel ezelőtt, majd a folyamatos termékfejlesztéseknek köszönhetően, a Helly Tech ma már garancia a vízálló, lélegző, hosszú élettartamú anyagokra. Egyedülállósága többek között a membrántechnológiájában rejlik, mely úgy képes távol tartani a vízmolekulákat, hogy közben átengedi az izzadsággőzt, így marad belül kényelmesen és szárazon a viselője.

 

8 HH 3


Könnyű, puha, lélegző

A már-már iparági normákat feszegető gyártó arra is megoldásokat talált, hogy miként maradhatnának termékei környezetbarátok, így újrahasznosított alapanyagokból, hozzáadott vegyi származékok nélkül állítja elő termékeit. De nem csupán a külső anyagokat tekintve gondolkozik formabontóan, az ún. szigetelő rétegek sem mindennapiak. A Helly Hansen jelmondata, anélkül melegíteni, hogy elnehezítene, ezért alkalmazza az ún. PrimaLoft töltetet, amelyet eredetileg az amerikai hadsereg számára fejlesztettek ki. Ez a szigetelő hasonlóképpen viselkedik akár a toll, a plusz tulajdonsága, hogy nedvességelvezető. Könnyű, tömör melegen tart, a keletkezett nedvességet pedig átvezeti magán, melyet kívül gyorsan elpárologtat, így szárazon tartja a bőrt, ezáltal magasabb komfortérzetet biztosít.

 

8 HH 6


Forradalmi hőszigetelés

„A funkciók és technológiák legmagasabb szintű ötvözete, valamint a kényelem és használhatóság teszi ezt márkát elfogultság nélkül a legnagyobb prémium gyártók közé”- teszi hozzá József. A skandináv márka anyagszerkezetei valóban bravúrosak, akárcsak az aktív testmozgáshoz tervezett lélegző bélés, az un. LifaLoft, mely képes a nagymennyiségű levegő kis helyen történő rögzítésére, ezzel maximális meleget teremtve minimális térfogaton. De a Lifa konstrukció a technikai aláöltözetekben is tetten érhető. Ez esetben ugyanis egy olyan fonaltechnológiát alkalmaz a gyártó, amely elvezeti a nedvességet a bőr felszínéről, azt a szövet felületére szállítja, aztán elpárologtatja. A poliészter anyaghoz képest ráadásul további előnye, hogy kisebb szén- és vízlábnyommal rendelkezik.


Alá, fölé

A technikai aláöltözetek, több konstrukciót is kínálnak az épp aktuális outdoor tevékenységünkhöz. Az egy és két rétegű anyagszerkezetek tökéletes választások lehetnek síeléshez, snowboardozáshoz, túrázáshoz. A merinói gyapjút tartalmazó változat azonban a kevesebb mozgást végző, ám tartósan a mínuszokban tartózkodók, vagy a hétköznapokban is extramód fázós vásárlók számára lett megalkotva. A kiterjedt fejlesztések mögött azonban lenyűgöző gondossággal ügyel a márka a legkisebb részletekre is. Egyes kabátokon egy ún. LifaLoft varrás is a hőháztartást segíti, mely pontosan a HH logó 11 fokos dőlésszögében elhelyezve légzsebeket eredményez–, amelyek magukba zárják és megőrzik a hőt – így tartva melegebben viselőjüket. De a kisebb tömegű, könnyebb súlyú bélés és a hőszigetelő megoldás nem csupán a sípályán, de a vitorlás hajón is jól jön. Nem hiába viselik és tesztelik a márkát hosszú évtizedek óta a világszínvonalú vitorlázók felszerelésül.


Részletekben rejlő

Csupa átgondolt műszaki részlet gondoskodik arról, hogy a márka összes darabja egész nap, és extrém körülmények között is jól teljesítsen. Az olyan izgalmas apróságoktól, mint például a kabátokba rejtett radar technológiás passzív rendszer, mely segít megtalálni a bajba jutottat, pl. lavinaveszély esetén, a vízálló cipzár, sisak- és hátizsák-kompatibilis kialakítás, a telefon akkumulátort zord hidegben is életbe tartó Life pocket zsebek, egytől egyig arra predesztinálják a márkát, hogy azt a világ minden sípályán milliók használják, köztük olyan csapatok, mint a Canada Alpine.


Tetőtől talpig

A Helly Hansen a kiegészítőkre is épp olyan gondossággal ügyel. Bakancsai vízálló prémium Helly Grip gumitalppal ellátottak, mely tökéletes védelmet nyújt a száraz és nedves terepeken egyaránt. Prémium minőségű bőr felsőrésze kiemelkedő vízlepergető tulajdonságokkal bír, tartósan vízhatlan, emellett biztosítja a pára bőrfelületről való elvezetését, ezáltal támogatva testünk természetes hőszabályzó folyamatait. Anatómiai talpbetétje csillapítja a rezgéseket, és lehetővé teszi a kiemelkedő szellőzést, elvezeti az izzadságot, és gyorsan szárad. A maximális mozgás kontrollról az EVA középtalp gondoskodik, melynek révén a cipő érzékenyen reagál a talaj adottságaira és stabil lépést garantál. Bőr felsőrésze azonnal felveszi lábfejed formáját.


Ha meguntad ajándékozd el!

A márka összes terméke hosszú évtizedekre szóló garanciát kínál, letisztult, időtálló dizájnja révén is. „CSAK MEGUNNI TUDOD, ELHASZNÁLNI NEM FOGOD!”A Helly Hansen a legmagasabb prémium minőséget képviseli világszinten, miközben termékei áraival mindenki számára elérhetővé válik. Érezd jól magad te is Helly-ben!

 

Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva, Fotó: Helly Hansen

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat

             

 

 

_

 

Aktuális lapszámunk