ETALON/ TEREK

2020. 4. szám

 

Finoman kidolgozott, tudatos koncepcióban megszülető, minden igényt kielégítő termékpaletta jellemzi a jakuzzik és szaunák XXI. századi világát.

Ha már a körülöttünk zajló változások otthonunk többfunkciós lehetőségeinek kiszélesítésére sarkall bennünket, megfontolandó fürdőszobánk átalakítása vagy épp egy kültéri lounge, egy relaxáló oázis megvalósítása. Hogy milyen gyártókat érdemes választani szakértőnket, az újonnan nyíló szombathelyi Domospa STUDIÓ ügyvezetőjét, Varga-Karádi Balázst kérdeztük.

 

spa1

 

Mit jelent egy spa elem az otthonunkban?
Egy intelligens masszázsmedence, vagy szauna új élményeket hoz el az otthonunkba és a mindennapi luxus dimenzióját nyithatja ki az életünkbe. A tökéletes wellness,- és valódi egészségmegőrző hatást azonban csak a minőségi márkák képesek garantálni a számunkra. A hidroterápia felszabadító, stresszoldó, nyugtató effektusa vagy a forró légfürdő endorfint termelő, méregtelenítő, és keringést fokozó hatása ugyanis komoly egészségnövelő előnyöket hordoz. Ezen berendezések modern megoldásai ráadásul olyan funkciókat kínálnak, amelytől a szórakoztató, és szemet gyönyörködtető élményelemünk több évtizedre szóló örömökkel ruházza fel az életünket. Az otthoni SPA berendezések és pihenőzónák kialakításának jelentősége, most – amikor a wellness utazásokat csupa bizonytalan tényező övezi-, még inkább felértékelődött.

 

spa2

Milyen szempontok játszottak szerepet a bemutatóterem létrehozásáBAN?
Cégünk több évtizedes múltra tekint vissza, kandallógyártó szegmensünkkel több országban is jelen vagyunk ám szerettük volna szolgáltatásainkat minél szélesebb körben kibővíteni, s ezzel egy időben megismertetni azt a Nyugat-Dunántúl régióval. Éppen ezért kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a forgalmazni kívánt termékeinket előzetesen személyesen is megismerjük, megtapasztaljuk a termékek pozitív tulajdonságait, egészségre gyakorolt hatásukat, hasznosságukat, hogy autentikus választ adhassunk vásárlóink kérdéseire. Elsődlegesen hazai gyártóktól keresgéltünk a garancia és az egyedi igények megvalósítása céljából, ötvözve a piacképes ár-érték arányt.

 

spa3

 

Így került az egyik választás a magyar VITALSPA termékeire?
A VitalSpa-t a többi gyártóval szemben inkább egy manufaktúrának mondanám. Igényesen előállított, kisszériás, minőségi, négyévszakos termékek jellemzik, kiemelkedő zárcellás szigetelésű beépítéssel. A kézi gyártás egyedisége, a speciálisan hőkezelt és egyedi színekben is rendelhető faburkolatokban is megmutatkozik, melyek különlegessé teszik a piacon. A víz hőmérséklete még mínuszokban is megtartja a hőfokot, ami a négyévszakos kihasználhatóságnak kedvez.

 

Miben mások a WELLIS gyártója által megálmodott jakuzzik?
A középkategória legjobb árai mellett a Wellisnél a robotizált, nagyszériás gyártást, a stabil minőséget emelném ki. A „víz szerelmesei” a Swimm Spa medencéknek, azaz az ellenáramoltató rendszerekkel szerelt úszómedencéknek köszönhetően ugyanazt a komfortélményt élhetik át, mint a masszázsélményekkel felszerelt masszázsmedencékben, kiegészítve azzal, hogy a 6m-es hossz sportolásra is kiválóan alkalmas. Egyazon víztérben élvezhetjük tehát az úszás és a lazító masszázs áldásos, egészségünkre gyakorolt hatását egész éven át.

 

Csúcstechnológia tekintetében melyik termékek számítanak etalonnak?
A világ egyik meghatározó és iránymutató gyártója a nagymúltú HotSpring, melynél a jakuzzik letisztult, modern formája a BMW-designrészlegével való együttműködésnek köszönhető. A fantasztikus kényelmet nyújtó ergonomikus ülő-, és fekvőhelyek, a közel 100 %-os szűrést biztosító kerámiaszűrők, az egyedi mozgó Motomassage rendszer versenytársai elé helyezik termékeit. A prémium minőség hosszútávú működést biztosít, melyet az egyedi kerámiaszűrő beépítése még inkább hangsúlyoz.

 

spa4

 

Ha már a kerámiaszűrőt említettük, milyen alternatívák léteznek a vízkezelésre?
Ma már olyan rendszereket alakítanak ki, amelyek minimális vegyszerezést igényelnek, nem klórral kezeltek, nem irritatívak. UVC-, és ózoncsírátlanítással működő fertőtlenítésről van szó. A jövő mind inkább ebbe az irányba mutat, a prémium kategória esetén némely típus már a bróm sóbontó berendezéseket preferálják, melyek lehetővé teszik, hogy a víz kezelésébe minél minimálisabban kelljen beavatkozni.

 

Az egészségtudatosság a hétköznapokban alapvető fontosságúvá vált. Nem csupán a jakuzzi áldásos hatása ismert, hanem a szaunázás is egyre nagyobb teret hódít kishazánkban.
Valóban, az infra-és finn szaunák egyre keresettebbek, különböző méretekben és egyedi igényeknek tesznek eleget a Wellis szaunái. Melyeket lehetőség van egyedi faanyagok, sótéglák, belső világítás és felszereltség tekintetésben is saját igényekre szabni. A finn- és az infraszauna hatásait egyszerre élvezhetjük egy kombinált szauna formájában. Nem csak a minőségi elvárások, hanem az egyedi igények is növekedést mutatnak. Az egyszerű szaunától a luxuskabinig, a kerti pihenő oázistól az enteriőrbe simuló wellness elemekig szinte minden kialakítható. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy szakmai felmérés és szakszerű kivitelezés történjen egy-egy termék telepítésekor. A szaunázás és jakuzzizás kül,-és beltéri élményeleme olyan szórakoztató és egészségmegőrző programot kínál, amelyet érdemes a családdal és a barátokkal megosztani, akár egy kerti grillparty befejezéseként.

 

pa4

 

A terasz, a kert és wellness kapcsolata az utóbbi időben egyre inkább összeforr.
A terasz funkcionális és esztétikai szempontból is ideális kialakítása megteremti az otthon nyaralás egész éves lehetőségét. Számunkra a minőség és a komplexitás éppen ezért alapvető fontosságú. A szolgáltatásainkban a teljeskörű, mindenre kiterjedő teraszbővítés-, és kialakítás mellett grilleszközökkel, kerti bútorok forgalmazásával, árnyékolástechnikával is foglalkozunk. Aki tehát egy bel-, vagy kültéri oázist szeretne csempészni otthonába, teljeskörűen segítünk a megvalósításban. Célunk a minőség iránti elkötelezettség mellett az ügyfelek maximális megelégedettsége iránti törekvés.

 

A jacuzzi választás legfőbb szempontjai:

A masszázsmedencék legfontosabb ismérve az izomcsoportok megmozgatásáért felelős, jól megkomponált befúvórendszer, a kényelemről gondoskodó ergonómia, a hangulatunkért felelős szín ,- és aromaterápia. Így ezek magas minőségére kiemelten ügyelnünk kell a választás kapcsán, de épp úgy elhanyagolhatatlanok a legkorszerűbb szűrő- és vízkezelőberendezések, valamint a jó hőszigetelés megléte. Míg az előbbi a magas szintű higiéniáról gondoskodik, az utóbbi az energiafogyasztáshoz elengedhetetlen tényező. És persze ott sorakoznak még az extrák, mint az oxigénterápiától az audiórendszerekig.

 

DOMOSPA-élmények nagyvonalúak az otthonokhoz és gavallérok felhasználóikhoz.

 

Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett
Fotó:Wellis, HotSpring, VitalSpa

Aktuális lapszámunk