ETALON/ TEREK

2020. 1. szám

 

Miért vennénk körbe magunkat unalmas tárgyakkal, amikor a kortárs formatervezés és bútormentés nemzetközi és hazai designereinek segítségével egészen új és izgalmas enteriőröket is rajzolhatunk.

 

A most következő hármas szelekciónkban a legígéretesebb hazai tervezőktől mutatunk bútormárkákat, utánajártunk a design bútorok színe-javát felvonultató brand store-oknak és a régiségek új élete iránt elhivatott értékmentő stúdiók kínálatának.

 

daken


Régi darabok új élete

 

ArtKraft179643

 

Ha leülünk egy székre, az mesélni fog egy történetet; ha ránézünk egy lámpára, láthatjuk a régmúltat felvillanni. Ezt kínálja számunkra az artKRAFT, hazánk egyik legimpozánsabb vintage és retro bútorokat forgalmazó cége. És akkor se lepődjünk meg, ha az autentikus ipari, indusztriális bútorok és kiegészítők mellett szembetaláljuk magunkat egy satupadból újrafogalmazott bárpulttal, vagy egy kábeldobból készült dohányzóasztallal!

www.loftdesign.hu

 

 

 

fabrika

 

A Fabrika esetében nem csupán bútormentésről van szó, hanem újjáélesztésről! A magukra hagyott, elárvult darabok egy kreatív munkafolyamat során úgy alakulnak át, kapnak új kárpitot vagy színt, hogy ezáltal teljes értékű kiegészítőjévé váljanak bármely mai otthonnak. Hogy tovább éljen, ami szép, és megjavuljon, ami már nem működik.

www.studiofabrika.com

 

 

ds

 

A múlt században született, Daken Studio két alkotója által árusított bútorok is régen elfújták a gyertyákat a nagykorúvá válás tortáján. Művész felmenőkkel a hátuk mögött elkerülhetetlenül beléjük ivódott a szép tárgyak szeretete, így ennek megfelelően kellő szakértelemmel és mai szemlélettel adják vissza a bútorok régi fényét. Céljuk, hogy emberközpontúan, egyedi igényeket kielégítve alkossanak.

www.daken.hu

 

 

 

A magyar designbútor talentumai

 

hanabi

 

A Hannabi-t sem extrém testi adottságokkal, sem pedig extra igényekkel nem lehet zavarba hozni! Hiszen a bútorvilág méretes szabóságaként elhíresült cég egyedülálló módon igazítja megrendelője testméreteihez ülőbútorait. Mobilitása azonban itt nem ér véget, mert mi magunk dönthetünk kanapénk szélességéről, mélységéről, stílusáról, elrendezéséről és természetesen színéről is.

www.hannabi.hu

 

 

 

positionc

 

Időtállóság. Ez a hitvallás vezérli a nemzetközi design berkeket is meghódító Position Collective tervezőbrigádját. Bútoraik hidat képeznek az 50-60-as évek jellegzetes, lekerekített formavilága, tompa színhasználata és korunk minimalizmusra törekvése között. Szelíden illeszkednek a térbe, kevesebb ingert keltve, így minden otthon hosszútávú kedvencei lehetnek.

www.position-collective.com

 

 

 

studio nomad3

 

Az építészet nem magukkal az épületekkel kezdődik és nem is ott ér véget. Bizonyítja ezt munkásságával az a három építész, akik a Studio Nomad márkanév alatt olyan mini architektúrákra hajazó tárgyakat készítenek, mint a 3LEGS néven befutott kávézóasztalka. Érdekessége, hogy az alap geometrikus formákból építkező darab egyetlen acéllemez meghajlításával jön létre, így minden perspektívából új arcát mutatja meg nekünk.

www.studio-nomad.com

 

A legjobb lelőhelyek

 

 

solinfo

 

Ha nem tudjuk, hol kezdjük a bútor mustrát, térjünk be a budapesti Solinfo kávézónak álcázott showroomjába egy kis ihletért – és persze néhány design darabért! Ámulatba ejtő kínálatuk ugyanis felkarolja a nemzetközi bútormárkák legjavát. A fő profiljukat képező professzionális világítástechnika mellett szívügyük a skandináv stílus és abból is az olyan ínyenc cégek népszerűsítése, mint a HAY dán bútorstúdió.

www.solinfo.hu

 

 

 

innoshop

 

Az InnoShop fogyasztható, populáris és fiatalos darabjai hamar megtalálták az utat a skandináv stílus szerelmeseinek szívéhez. Az évek alatt multibrand store-rá fejlődött cég az eredetileg forgalmazott dán Innovation márka mellett ma már feltörekvő svéd, német, holland márkák egész hadát, sőt, néhány hazai iparművészeti darabot is felvonultatnak. Egy valami azonban változatlan, hogy árucikkek helyett életstílust kínálnak vásárlóiknak.

www.innoshop.hu

 

 

 

edelholz

 

Költöztessük be otthonunkba a tölgyfaerdő léleksimogató auráját az Edenholz időtálló padlóinak vagy design bútorainak tolmácsolásában, hogy minden nap átélhessük a természet melegségét és jótékony hatását. Ebben a küldetésben kiemelt szerepet kap a cég környezettudatos szemlélete, a kizárólag növényi eredetű felületkezelők használata és a fenntartható erdőgazdálkodásból származó, legkiválóbb minőségű alapanyagok.

www.edelholz.hu

 

 

 

 

Daken Studio

Fotó: Albert Alianna
Styling: Fodor Zita
Haj: Svégel Gergő
Smink: Koma Tímea Zsófia
Modell: Schoblocher Barbi

 

Szöveg: Kiszely Noémi

Aktuális lapszámunk