ETALON/ TECH

2020. 5. szám

 

Napjaink globális eseményeinek pozitív hozadéka, hogy napról napra hántjuk le életünkről az eddig felhalmozott, felesleges sallangokat és válik egyre világosabbá, hogy ami a valós értéket képezi minden ember számára, az a biztonságot és harmóniát nyújtó otthon, benne az egészséges életmódhoz való egyre tudatosabb hozzáállás. E két alapvető igényünkre nyújtanak megoldást azok a kivételes minőségű, otthoni fitneszgépek, amelyek az általános közérzetünk javítása mellett formabontó megjelenésükkel teremtenek kellemes légkört otthonunkban.

 

g1

 

Design és funkció találkozása

Az igazán jó gépek ismérve az, amikor a felhasználó számára tökéletességig fejlesztett funkcionalitás és az esztétikum találkozik, mi több, erősítik egymást. Ez az ideológia motiválta a Technogym-et is az olyan sikertermékeinek megálmodásakor, mint az időtlen szépséggel bíró elliptikus trénere, futópadja vagy szobabiciklije, amelyek szinte bútordarabként olvadnak bele az enteriőrbe. A legmodernebb digitális technológiákkal felvértezett eszközön új dimenziókba magasodik a sportolás fogalma, ahol a beépített edzésprogramok lépésről-lépésre vezetnek végig a vágyott célig, legyen az akár a fogyás, az erősítés vagy a mindennapos átmozgatás. Tehetjük mindezt játszi könnyedséggel, kedvenc sorozatunkat, YouTube csatornánkat nézve HD kijelzőjén, de akár virtuális utazást is tehetünk általa a világ legszebb tájain, megfeledkezve a minket körülölelő falakról. Ezeket az extra funkciókat megspékelve olyan kiegészítőkkel, mint a Beoplay aktivitás mérő karórája vagy egy edzős applikáció, az edzéstervünk a legkisebb részletességig személyre szabhatóvá válik.

 

g2

 

Ha a tér engedi

Más szinte nem is kell fittségünk megőrzéséhez, mint esetleg egy home gym bázis, ahol zavartalanul és koncentráltan adhatjuk át magunkat a mozgás örömének. Ez a szoba lesz testünk és egészségünk szentélye, kiváltképp, ha a kialakításnál figyelembe veszünk néhány aranyszabályt. A vinyl padlóburkolat rugalmassága és tisztán tarthatósága miatt praktikus választás, de ugyanígy alkalmas egy nagyobb kopásállóságú melegburkolat, parafa vagy gumi padló. A tükör elhagyhatatlan kiegészítője egy valamirevaló edzőteremnek! Válasszunk a padlótól a mennyezetig nyújtózó darabot, amire rápillantva mindig ellenőrizhetjük magunkat gyakorlás közben. A tároló dobozok elnyelik az apróságokat, a polcos elemek, fali akasztók pedig rendezetté és átláthatóvá teszik a teret – lelkünk legnagyobb örömére. Ez utóbbira pedig nagy szükségünk lesz, ha egy teljeskörűen felszerelt edző-paradicsomot szeretnénk létrehozni.

 

g3

 

Kirobbanó forma

Mindennek az alapja a megfelelően kiválasztott fitnesz szőnyeg, mely kiváló tapadása mellett ellenáll a dinamikus mozgásból eredő igénybevételnek. A súlyzók tárháza végtelen: kézi súlyzók, súlyzórúd vagy súlyzótárcsa szolgálhatja fejlődésünket és mivel minden gyakorlat más és más, érdemes felváltva használni őket. Egy jó minőségű fitt ballban megannyi lehetőség rejlik, melynek jótékony hatásait az edzés végeztével akár az íróasztalunknál ülve is kamatoztathatjuk – pláne, ha egy olyan design darabról van szó, mint a Technogym Wellness Ball-ja! Segít a mélyebb izomzat erősítésében, növeli az egyensúlyt, javítja a koordinációt és a testtartást. Majd az edzés végeztével jöhet a megérdemelt ellazulás egy foam roller közreműködésével. Kiválóan enyhíti a fájdalmakat, nagy szerepe van az izomláz megelőzésében és a nyújtásban, továbbá javítja a test rugalmasságát és a mozgástartományt.

 

g4

 

Sok az egyben

A rendelkezésünkre álló lehetőségek végtelenek, ezért amennyiben helyszűke miatt egyetlen nagyobb gépbe ruháznánk be, a multifunkcionális ellipszis tréner a kezdőktől a profi sportolókig, bárkinek kiváló „személyi edzője” lesz. Legáldásosabb tulajdonsága, hogy elnyeli az ízületekre ható terhelés nagy részét, így anélkül végezhetünk intenzív edzést, hogy hosszútávon kárt tennénk magunkban. A leghatékonyabb gépek egyike, mellyel kiválasztott izomcsoportokra is lehet edzeni, vagy egyszerre formálható az alsó- és felsőtest izomzata, miközben kalóriát éget és eltünteti a felesleges zsírt. Bátran letehetjük mellette a voksunkat akkor is, ha a teljes test napi szintű átmozgatása a cél, mert a hosszú és csavarodó mozgásokkal tűzdelt edzés alkalmával az izomzat mobilisabb lesz és szinte újraéled. De a helyhiánnyal küzdők a Mediwell OTO Antelope névre keresztelt futópadját is választhatják, mely nem csak futurisztikus külsejével, de tudásával és praktikusságával is lenyűgöző tulajdonságokkal bír. Ez a design futópad könnyedén összecsukható és álló helyzetben is tárolható! High-tech formatervezett vonalaival, egy Vespa robogóhoz hasonló alakjával, fényes fehér, vagy fekete felületével, minden lakásba illik. Több, mint 20 előre beállított edzésmóddal segít. Rezgéscsillapító rendszere védi az ízületeidet, a beépített számítógép méri a pulzust, figyeli a testtömeg-indexet: akár egy figyelmes személyi edző!

 

g5

 

Zene nélkül? Na, még mit nem!

Ami nélkül nem létezhet edzés, az a zene! Annak, aki gondol a körülötte élőkre a Beoplay prémium vezeték nélküli aktív zajszűrős fejhallgatóját ajánljuk. A H9 verzió minimalista, puha tapintással és finom, mintás betonszerű megjelenéssel nem csupán stílusos, de kialakításának köszönhetően szinte megfeledkezünk róla. Azoknak, pedig akik szabadjára engednék a basszusokat, a Beosound Edge, kompakt és erős vezeték nélküli hangszórója lehet a legtökéletesebb edzőtárs. A Beoplay sikertermékének megjelenéséért és tartós kialakításért a vékony, matt aluminium ház és az elegáns, viszkózzal kevert gyapjú anyag felel.

 

Szöveg: Kiszely Noémi, Fotó: Technogym, Pro-Form, Mediwell, Bodhy, BeoPlay, Beurer

Aktuális lapszámunk