ETALON/ SZÉPSÉG

2020. 2. szám

 

Felsorolni is nehéz a rózsának és annak szirmaiból kinyert rózsavíznek, rózsaolajnak és párlatoknak azon jótékony hatásait és felhasználási módjait, amelyekkel nap, mint nap ápolhatjuk, regenerálhatjuk bőrünket és kényeztethetjük lelkünket. Ezért a hiteles iránymutatásban az organikus Refan termékek szakértője, Szabó Anita nyújt segítséget.

 

ref1

 

ref2

 Szabó Anita, a zalaegerszegi Refan üzlet tulajdonosa

 

 

„A rózsát, mint a bőr szépségének bölcs mindentudóját tartják számon évezredek óta. Misztériuma azokon a rózsatermesztő ültetvényeken kezdődik, ahol a világ káros hatásaitól távol, organikus körülmények között biztosítják ennek a varázsszerként tisztelt virágnak az optimális fejlődését ahhoz, hogy annak minden jótékony hatását élvezhessük. A legjobb minőségű rózsavízről illata árulkodik: a minden nőt megigéző üde, gyümölcsös rózsa illat helyett egy meglepő, pikáns, mézes, pollenes aroma a garancia arra, hogy az adott termék valódi rózsakivonatot tartalmaz. Hatása, a benne lévő vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően megkérdőjelezhetetlen. A, B, B3, C, D és E vitamin, antioxidáns, flavonoidok csak pár példa, mitől is olyan egyedülálló a rózsavíz. ”

 

ref3

 

A rózsa felhasználási lehetőségei sokfélék, tegyük a szépségápolási rutinunk részévé:

 

1.Csökkenti a gyulladást

A vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedő, természetes összetevőkből álló rózsavíz kíméletesen, mégis hatékonyan alkalmazható pattanásos, aknés, gyulladt vagy sebes bőrre. Mi több, antibakteriális és fertőtlenítő hatása miatt egy kakaóvajas, seavajas krémmel kombinálva az ekcémának is búcsút inthetünk a használatával.

 

2.Tonizál

A zsírosodásra hajlamos bőrnek is ragyogó szépséget kölcsönöz a rózsavíz. Úgy távolítja el a felesleges arczsírt, tompítja a fényességet és mattít, hogy közben nem szárítja ki a bőrt. Használható arctisztító pakolásként, így a bőr m

indig tiszta, üde, rugalmas és életteli teli lesz.

 

3. Feltölt

A rózsakivonatok tökéletes alapanyagai az arckrémeknek, hiszen szabályozzák a bőr nedvességét, értékes biológiailag aktív összetevőik révén pedig kiválóan hatnak annak nappali és éjszakai kezelésére és karbantartására.

 

4. Hűsít és nyugtat

A nyaralás alkalmával is remek útitársunk lesz a táskánkban megbúvó rózsavíz. A perzselő napsütésben használjuk bőrünkre permetezve, így a legnagyobb melegben is frissít, valamint UV védelemmel látjuk el bőrünket. De ha az önfeledt napozás során leégett bőrnek keresünk enyhülést, a gyulladáscsökkentő rózsavíz kiváló gyógyírnek fog bizonyulni.

 

5. Ápol

A rózsavízből kiváló hűsítő borogatás készíthető láz esetén, emellett áldásos pakolásként a gyulladt területekre, viszkető bőrre, ekcémára, és ödémákra.

 

6. Melengeti a lelket

Ha kényeztető wellnessre vágyunk, kezdjük azt egy testet, lelket, szellemet egyensúlyba állító aromaterápiás fürdővel. A kádba csepegtetett, vagy fürdősóhoz, fürdőgolyóhoz adagolt rózsavíz a bőr hidratálása mellett segít a stressz csökkentésében és oldja a feszültséget. Majd ezt követheti egy rózsavizes szemborogatás a fáradt, karikás szemek ápolására, melyet rendszeresen alkalmazva segíthetjük a mikrokeringést és vitalizálást, így fiatalítva meg szemünk környékét az apróbb ráncoktól.

 

7. Babának-mamának egyaránt

A kipirosodott, kipörsent babapopsi minden anya számára azonnali megoldásért kiált. Gyermekeinknél kiemelten fontos, hogy kizárólag természetes alapanyagú, vegyszerektől mentes és antiallergén készítményeket használjunk – a rózsavíz pedig ezen feltételek mindegyikének megfelel. Az eredmény egy boldog baba és egy kiegyensúlyozott anya!

 

szöveg: Kiszely Noémi

Aktuális lapszámunk