ETALON/ PREMIER

2020. 1. szám

 

 

Kulturális ajánlónkban a régió legaktuálisabb programkínálatából szemezgettünk! Te se maradj le róluk!

 

TÁMÁBA VÁG

 

konyha

KONYHAKIÁLLÍTÁS

 

Fedezd fel a legfrissebb konyhai trendeket és megoldásokat! A Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhatsz, melyekkel korábban még sosem! A szakma hazai képviselői itt mutatják be legfrissebb bútoraikat, kis- és nagygép újdonságaikat, eszközeiket a nagyközönség számára. Ha építkezel, felújítasz vagy csupán szenvedélyes konyhaművészként izgalmas megoldások után kutatsz, itt a helyed!
Időpont: 2020. február 28-március 31.
Helyszín: Budapest Sportaréna

 

TALK ABOUT


sebestyen b

TRACCS

 

...mondhatnánk, hogy pletykálkodás/eszmecsere, de ez azért annál több! Az újonnan útjára indított országjáró Talk show vendégei ismert vagy akár kevésbé ismert, de sikeres és példaértékű emberek, akik visszaemlékeznek, előre tekintenek, elmesélnek életútjukkal kapcsolatban minden kisebb-nagyobb, pozitív-negatív érdekességet! A TRACCS beszélgetései olyan témákat is felszínre hoznak, melyek a mélyrétegekben lapulnak, mivel a találkozás nem előre megtervezett alapokon fekszik, hanem rögtönzött síkon halad, így bőven tartogathat meglepő fordulatokat, válaszokat! A színes és improvizatív estek olyan vendégeket fogadnak majd a pódiumon, akárcsak, Ördög Nóra és Nánási Pál, Jakupcsek Gabriella, Gundel Takács Gábor, Szentesi Éva, vagy Sebestyén Balázs!
Még több infó: A TRACCS facebook, és instragram oldalán

Jegyvásárlás online: jegy.hu
Helyszín: Országos


stahl

Gasztro Talk Show Stahl Judittal

 

A zalaegerszegi Keresztury VMK Gasztro Talk Show névre keresztelt rendezvénysorozatának idei első vendége Stahl Judit lesz, aki a mindenmentes konyha varázsát hozza el nekünk a VMK Caffé színpadára. Judit megbízható receptjeiből egy ország süt-főz majdnem két évtizede.
Időpont: 2020. március 19. 18.00 óra
Helyszín: Zalaegerszeg, Keresztury VMK


STAND UP


csanyi

CSÁNYI SÁNDOR: HOGYAN ÉRTSÜK FÉLRE A NŐKET?

 

Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha Ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e, a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e az a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: „Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több.” Illetve, hogy mindezek ellenére, miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába? Nos, ezekre a kérdésekre nem tud választ adni az előadás. Viszont számos hasonló kérdést vet fel az együttélés nehézségeiről, szépségeiről, öröméről. (Nyolc különböző karakter, hetven percben.) Csányi Sándor színművész előadásában.
Jegyvásárlás online: jegy.hu
Időpont: 2020. március 6. 19.00 óra
Helyszín: Keszthely,
Balaton Színház

Időpont: 2020. március 8. 19.00 Helyszín: Szombathely, AGORA

 

TEST ÉS LÉLEK


orvos toth

ÖRÖKÖLT SORS

 

A lélektani esték c. eseménysorozat keretein belül, a keszthelyi Balaton Színház vendége ezúttal Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus lesz, aki Örökölt Sors c. könyve kapcsán, előadásában is rávilágít, hogy az életünkben gyakorta előforduló párkapcsolati kudarcaink, nehézségeink, szorongásaink, sikertelenségünk, vagy depressziónk gyökerei a legtöbbször szüleink, nagyszüleink vagy még távolabbi őseink életébe nyúlnak vissza. A kutatási eredmények megdöbbentőek: felmenőink rég elfeledett traumái bennünk élnek tovább, hatnak ránk, befolyásolják érzéseinket, meghatározzák viselkedésünket. Ott a helyed, ha szeretnél megszabadulni a múlt béklyóitól, megismerkednél családod történetével, feltárnád és feldolgoznád az örökségbe kapott traumákat.

Időpont: 2020. március 12. 17.00 óra
Helyszín: Keszthely, Balaton Színház

 

fuvesember

A BÜKKI FÜVESEMBER

 

Gyuri bácsi áprilisban Szombathelyre készül, hogy találkozzon a gyógynövények iránt érdeklődő közönséggel. Előadásában beszélni fog a szerveink tisztításáról, a megelőzésről és a gyógynövények kúraszerű használatáról. Az előadás előtt és után lehetőség lesz a vásárlásra, valamint Gyuri bácsihoz az előadás előtt kérdésekkel is lehet fordulni.
Jegyek elővételben az AGORA – Jegyirodában valamint online a jegy.hu oldalon vásárolhatók.
Időpont: 2020. április 02.
18.00 óra
Helyszín: Szombathely, AGORA

 

SHOWTIME

 

showtime

A SZEMFÉNYVESZTÉS MESTEREI

 

5 éves Jubileum, vissza a kezdetekhez!
Egy káprázatos show műsor, melyben Nagy Jonathan bűvész és illuzionista, mesterével Holz Gáborral lép színpadra, hogy különféle szabadulásokkal, trükkökkel, izgalmas illúziókat és interaktív produkciókkal nyűgözze le közönségét!
Jegyek elővételben: ticket.jonimagic.hu
Időpont: 2020. március 14. 18.30 óra
Helyszín: Szombathely, MMIK

 

peter szabo

PÉTER SZABÓ SZILVIA - NOXTALGIA UNPLUGGED

 

Ki ne emlékezne a Százszor ölelj még, a Túl a varázshegyen, a Szeretem, vagy 2005-ben, az Euróvíziós Dalfesztiválon hazánkat képviselő, nagysikerű Forogj, világ! című dalokra? Hazánk egyik valaha volt legnagyobb szuperprodukciójának, a NOX pályafutásának történetét készül színpadra állítani Péter Szabó Szilvia! Ennek fényében indul útjára 2020 tavaszán az énekesnő NOXTALGIA Unplugged nevű koncertsorozata. A 11 állomásos turné egy igazi időutazás lesz, hisz a műsorban felcsendülnek a mindenki által jól ismert NOX klasszikusok, ezúttal egy különleges zenei hangulatba bújtatva, hogy egy varázslatos világba repítve, felejthetetlen koncertélményt nyújtson a közönség részére. Kihagyhatatlan…

Időpont: 2020. március 21. 19.00 óra

Helyszín: Keszthely, Balaton Színház

 

EZT NÉZD!

 

mulan

MULAN

A nagyívű kalandfilm egy félelmet nem ismerő fiatal nőről szól, aki férfinak álcázza magát, hogy csatasorba állhasson a kínát fenyegető északi betörők ellen, s végül Kína legnagyobb harcosainak egyike válik belőle. A húsz évvel ezelőtt bemutatott animációs változatot egy Oscar-díjra és két Golden Globe-ra jelölték. A legendás hős története Kína egyik legkedveltebb mondája, és ma is része a tananyagnak a kínai iskolákban. Egy egész évet felölelő, világszéles szereplőválogatás után Liu Yifei (A tiltott királyság) kapta meg Hua Mulan szerepét. Partnerei többek között Donnie Yen, Jason Scott Lee, Tzi Ma valamint Gong Li és Jet Li lesznek, a film rendezője Niki Caro.
BEMUTATÓ: 2020. március 25.

Aktuális lapszámunk