ETALON/ MADE IN HUNGARY

2020. 3. szám

 

Összeállítottunk egy 9 pontos #balatonchalleng-t! Mutatjuk, te pedig csobbanj bele sorra, a Balaton gyönyörű, pezsgő, romantikus és extrém élményeibe a nyáron!

 

prem9

 

BADACSONY

A badacsonylábdihegyi strandon kedvünkre kajakozhatunk, kenuzhatunk és körbejárhatjuk az ország egyetlen vízi tanösvényét is. A sportélmény mellett a látvány is lenyűgöző lesz. Ha már itt járunk, ne hagyjuk ki a badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpontot, melynek több állomásos tanösvénye által megismerkedhetünk a környék sajátos geológiai arculatával, természeti értékeivel, növény-és állatvilágával, a múlt és a jelen találkozásával.

 

prem

 

BALATONFÖLDVÁR

A déli part legszebb és legrendezettebb kisvárosa sem csak a nyugodt, pihentető családi nyaralások híveinek kedvező célpont. A keleti strandon bérelhetünk vitorlát, katamaránt, SUP-ozhatunk, vagy szörfözhetünk, részt vehetünk evezős kalandtúrában, ha pedig még csak ismerkedünk a vízi sportokkal, folyamatos oktatások, táborok segítségével, hamar lehetünk a hullámok John Wayne-jei. tipp: viharsarok.hu

 

prem6

 

BALATONFÜRED

Mindegy, hogy egy újhullámos tokhalat, egy klasszik pörköltet, vagy egy ínyenc madártejtortát ennénk, Balatonfüred bisztrói és a kultikus Karolina is kihagyhatatlan gasztroélményekkel vár. De Balatonfüredről indulva felfedezhetjük, a Keleti-medencét a Kötélhajó Vitorláskölcsönző ugyanis Balatonfüredről indít sétautakat. A sétahajózást igénybe vehetjük kapitánnyal, de részt vehetünk naplemente túrán vagy badacsonyi bortúrán. Aki pedig nem elégszik meg ennyivel kipróbálhatja magát a Füred Wake Center kötélpályáin, a wakeboardozás extrém sportjában, természetesen teljesen profi csapat segítségével.

 

prem4

 

FONYÓD

Somogy megye szépségéről, Fonyódról kevesen tudják, hogy a romániai Erszék testvérvárosa. Emellett azzal is kitűnnek a balatoni városok közül, hogy a fonyódi strandon négylábú kedvenceink is velünk lubickolhatnak.

 

KESZTHELY

A Nyugat-Dunántúl Balatonvidéke is készül az idei nyárra. Többek között Kajak-Kenu Pont és Vízitúra Megállóhely is várja a túrázókat. Ha nem lenne saját eszközünk, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség épületében SUP-ok, kajakok és kenuk közül is válogathatunk! Ha ellátogatunk Keszthelyre, ne menjünk haza vitorlás élmények nélkül! A hajós kalandokról a Keszthelyi Yacht Club gondoskodik. A vitorlás életérzést pedig a kikötő vadonatúj gasztropontja, az Íz-part koronázza meg, ahol az ízlelőbimbóinkat a hagyományos ételeken túl, olyan különleges tengeri gourmet falatok kényeztetik akár a citrusos lazac, - vagy Angus tatár, a fokhagymás chilis királyrák, a feketekagyló, a tigrisrák, vagy a harcsa. Az étterem emellett hamisítatlan vitorlás designnal, és tematikus estekkel kelti életre a mediterrán életérzést. Toszkán borvacsora, szaxofon, és blues-est fokozza a lenyűgöző balatoni panoráma és a vitorlás árbocok ringatózásának látképét! tipp: izpart.hu

 

keszthely kikoto

 

SIÓFOK

A kikötő- és üdülőváros idén is tartogat meglepetéseket! Ha meguntuk a lángosfalást és vízenlebegést, jöhet egy kis kaland. A siófoki forróságban kipróbálhatjuk magunkat egy sor izgalmas extrémsportban. A VÍzisí és wakeboard pálya aktív kikapcsolódásai közt olyan lehetőségeket sorakoznak, mint az állószörf, a kötélpálya, a wakeboard és wakeskate.

 

TIHANY

Evezés, vízben-borban fröccsenés, ritka látványok, egészséges ételek és olykor még belefér heverészés is. A tihanyi Kajakon-Balaton szervezői felejthetetlen kajakos túrákról gondoskodnak. Legyen szó egynapos evezésről Tihany környékén, Zánkától Badacsonyig tartó bortúráról, vagy szárazföldi programokkal egybekötött több napos izgalmakról. A szervezők a túrák során a helyi termelők ételeit részesítik előnyben, így a környék minden ehető és szemet gyönyörködtető kincsével is megismerkedhetünk. tipp: kajakonbalaton.hu

 

 

prem1

 

TÓTI-HEGY

A Balatonnál nem csak az aktív örömöket, de a ZEN életérzést is megleljük. Aki járt a Balaton-felvidéken és ámult már a Tóti-hegy szemkápráztató körpanorámáján, az biztosan egyetért velünk abban, hogy kishazánk legszebbjéről beszélünk. A Balaton szintje felett 242 méterre lévő kopasz, bazalttető ilyenkor nyáron igazi eyecandy. Az a fajta, ami beleragad az ember elméjébe!

 

 

prem8

 

VONYARCVASHEGY

Csúcsszuper sport, - és szabadidős programot kínál a Sharky Szörfiskola és kölcsönző, ahol a vízibicikli mellett , SUP-ot és szörföt is bérelhetünk, sőt igény estén meg is tanítanak állva evezni, netán a széllel suhanni a vízen. tipp: vonyarcvashegy.hu/szorfiskola

 

Szöveg: Farkas Márió

Aktuális lapszámunk