ETALON/ LENDÜLET

2020. 3. szám

 

A Volvo Cars tavalyi ígéretével összhangban mostantól minden új Volvo gépkocsi végsebességét 180 km/órában korlátozza. A törvényi és iparági szabályozásokon túlmutató korlátozás ahhoz az alapvető célkitűzéséhez viszi egy lépéssel közelebb a vállalatot, hogy teljes mértékben kiküszöbölje a súlyos vagy halálos sérüléssel járó közlekedési baleseteket.

 

volvo

 

A sebességkorlátozáson túl mostantól minden Volvo gépkocsi esetében alapfelszerelés lesz az a Care Key indítókulcs, amellyel a Volvo gépkocsik tulajdonosai tovább korlátozhatják a jármű végsebességét, mielőtt például családtagjaiknak vagy fiatalabb, tapasztalatlanabb sofőröknek adják kölcsön az autót. A kutatások ugyanis rámutattak, hogy az emberek többsége nincsen tisztában azzal, milyen veszélyekkel jár a túl nagy sebesség. Ennek következtében az emberek gyakran hajtanak gyorsabban, mint ami egy adott forgalmi helyzetben optimális volna, és rosszul mérik fel a pillanatnyi körülményeknek megfelelő sebességet. A 180 km/órás korlátozás és a Care Key együttes bevezetése rávilágít a gyorshajtás veszélyeire, egyben megerősíti a Volvo Cars globális vezető szerepét a közlekedésbiztonság terén. Mindkét megoldás jól érzékelteti, hogy az autógyártók a kedvezőbb vezetői viselkedés elősegítése révén hogyan járulhatnak aktívan hozzá a halálos kimenetelű közlekedési balesetek teljes felszámolásához.

 

volvo2

„Meggyőződésünk, hogy az autógyártók felelősséggel tartoznak a közlekedés biztonságosabbá tételéért.” – mondta Malin Ekholm, a Volvo Cars biztonsági központjának alelnöke. „Sebességkorlátozó technológiánk, valamint a bevezetéséből fakadó párbeszéd tökéletesen beleillik ebbe a szemléletbe. A sebességkorlátozás és a Care Key elgondolkoztatja az embereket, és remélhetőleg ráébreszti őket a gyorshajtás veszélyeire. Ezzel egyidejűleg a technológia elősegíti a felelősségteljes vezetői magatartást, és gondtalan utazási élményt biztosít.”

A VOLVO ALPOK AUTÓ Kft.Magyarországon a Vidéki Volvo márkakereskedések között a legnagyobb darabszámú értékesítést, és átadást ért el. De vajon hogy érintette a válság a szombathelyi márkakereskedés értékesítést? „A járvány kapcsán az 1. negyedévben tapasztalható volt némi megtorpanás, de ennek ellenére is 59%-kal nőttek az eladások, megrendelések. Ha nem lett volna ez a krízis, akkor várhatóan 80% felett lenne a növekedésünk, ami egy óriási szám. E sikert 23 év munkájával értünk el. Mindvégig arra törekedve, hogy kialakítsunk egy törzsvásárlói csoportot, akiket nemcsak a vásárláskor próbálunk teljes körűen kiszolgálni, hanem az utókövetésben is gondoskodunk róluk.Legyen szó szervizről, káreseményről, műszaki hibáról. Ügyfeleink számíthatnak ránk, megtartásuk a legfontosabb feladatunk, így még a garancia időn túl is támogatjuk kedvezményekkel, csökkentet javítási költséggel, ügyintézéssel Őket.”- számolt be Hazafi László,az Alpok Autó Kft. ügyvezetője.

 

Forrás:Volvo

Aktuális lapszámunk