ETALON/ LENDÜLET

2020. 2. szám

 

A Volvo Cars február végén bemutatta az S90 szedán, valamint a V90 / V90 Cross Country kombi modellek megújult kiviteleit, amelyek többek között kifinomult külső megjelenéssel és továbbfejlesztett, ultramodern Bowers and Wilkins audiorendszerrel léptek színre.

 

v1

 

 

A márka modellkínálatának egészét érintő változás, hogy mostantól minden Volvo típushoz megrendelhetők a vállalat 48 voltos mild hibrid hajtásláncai, ami még sokszínűbbé teszi a vállalat villamosított ajánlatait. Ami a külső formatervet illeti, az S90 és az V90 elöl és hátul egyaránt módosult. A típusok új ködlámpákat és új kialakítású légterelőt kaptak, illetve az első lökhárító alsó részét is átdolgozták.

 

v2


A V90 és V90 Cross Country modellek leglátványosabb részlete a vadonatúj hátsó lámpatest: itt teljes LED-es karakterfényeket és szekvenciális irányjelzőket találunk. Az egyedi megjelenést új karosszériaszínek és új rajzolatú keréktárcsák segítik elő. Az utastérben alapjaiban áttervezett Bowers and Wilkins audiorendszer biztosít még tökéletesebb zenei élményt, köszönhetően az automatikus menetzaj-csillapításnak, valamint a legjobb jazz-klubok hangzásvilágát idéző, új beállítási lehetőségnek. Szintén új a fejlett légtisztító funkció, amelyet a 2,5 mikrométernél is kisebb részecskéket észlelni képes érzékelővel szereltek fel. Ami a belső anyagválasztást illeti, az elsőként az XC90 fedélzetén, tavaly bevezetett, exkluzív gyapjúkeverék üléshuzatok mostantól a 60-as és 90-es szériák teljes palettájához elérhetők, míg a legmagasabb felszereltségű modellek újdonsága a bőrmentes belső tér. Szintén fontos fejlesztés, hogy a Volvo Cars jelentős mértékben bővíti a 48 voltos mild hibrid hajtáslánc-variánsok számát, így a technológia immár a márka minden egyes típusához elérhető. Az eredetileg az XC90 és XC60 szabadidőjárműveken, 2019 során bevezetett mild hibrid hajtástechnológia mostantól az összes 60-as és 90-es típushoz, valamint az XC40 crossoverhez is megrendelhető. A V90 Cross Country mild hibrid variánsa minden idők első olyan Cross Country típusa, amelybe villamosított hajtásláncot szerelt a svéd gyártó. A Volvo Cars mild hibrid típusai a mindennapi használat során akár 15 százalékkal kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást kínálnak.

 

A plug-in hibrid és tisztán elektromos típusokból álló Recharge modellcsalád mellett megjelenő mild hibrid kivitelek révén mostantól mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő villamosított Volvót.

 

Forrás:Volvo

Aktuális lapszámunk