ETALON/ LENDÜLET

2020. 1. szám

 

Immár hivatalosan is megrendelhető a Volvo XC40 Recharge P8 AWD, a Volvo Cars első tisztán elektromos járműve. Úgy tűnik az érdeklődés, már az értékesítés hivatalos kezdete előtt óriási volt, amikor is több ezer megrendelés futott be a vállalathoz. Mindez jól szemlélteti, a Volvo Recharge modellcsaládja iránt óriási keresletet. Nem véletlen, hogy a vállalat célkitűzése, hogy a tisztán elektromos autók 2025-re a cég globális eladásainak 50 százalékát tegyék ki.

 

259192 Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

259196 Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

 

Az XC40 Recharge P8 AWD a legelső a tisztán elektromos Volvo modellek sorában. A típus túlzás nélkül mérföldkőnek számít a Volvo Cars történetében: egyrészt, mert a vállalat első, tisztán elektromos járműve; másrészt, mert az első olyan Volvo, amely megkapta a márka vadonatúj, Google Android operációs rendszerű infotainment rendszerét. Az összkerékhajtású XC40 Recharge P8 AWD maximális hatótávolsága mindazonáltal meghaladja a 400 kilométert, a csúcsteljesítménye 408 LE. Az akkumulátor gyorstöltővel pedig mindössze 40 perc alatt 80 százalékos szintre tölthető. Az Android operációs rendszerre épülő új infotainment rendszere pedig minden korábbinál teljesebb mértékben testre szabható és ösztönösebben kezelhető, valamint olyan új, beágyazott Google technológiákat és szolgáltatásokat kínál, mint a Google Asszisztens, a Google Térképek vagy a Google Play Áruház. Ha pedig mindez még nem lenne lég; a modell ötletes, funkcionális belső kialakításának köszönhetően az XC40 rengeteg praktikus tárolóhelyet is kínál, tárolókapacitása pedig a klasszikus XC40-esét is meghaladja.

 

259197 Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

 

És egy sor rekord

A Volvo Autó Hungária 2019-ben új értékesítési rekordot ért el: 25 éves hazai működése alatt eladási eredménye először haladta meg a kétezer darabot, és meg sem állt a 2205 értékesített autóig. A Volvo Cars az európai régióban 2019 során csaknem 46 000 plug-in hybrid gépkocsit értékesített, 23 százalékkal többet, mint 2018-ban, és több mint kétszer annyit, mint 2017-ben. Az értékesítés szempontjából ez már a 6. egymást követő növekedési év. 2019-ben a Volvo Autó Hungária mellett a Volvo Alpok Autó Kft is értékesítési csúcsot ért el, és továbbra is Vas Megye prémium kategóriájának évek óta piacvezető autókereskedése!

 

Forrás: Volvo

Aktuális lapszámunk