ETALON/ GOURMET

2020. 3. szám

 

A kézműves fagyinak nincsen párja. Instant megoldások helyett keressük a helyi fagyi manufaktúrákat vagy készítsünk home made jeges finomságokat!
Ez utóbbira van 3 szuper tippünk!

 

 

g1


Vérnarancsos Joghurt jégkrém granolával

 

Hozzávalók (6 darabhoz):

1 csésze görögjoghurt, 1/2 csésze tej, 2 ek. méz, 1/2 csésze granola, 1 db vékonyra szeletelt vérnarancs

 

A granolát 1 ek. mézzel (10 mp-ig melegíthetjük a mikróban) vegyítsük össze, majd egy keveset tegyünk a formák aljára. Keverjük össze a tejet, a joghurtot a maradék mézet, ezután osszuk szét a formákba az egyveleget és tegyük bele a vérnarancs szeleteket is. Helyezzük bele a formákba a pálcikát és pihentessük a fagyasztóba legalább 4 órát.

 

g2

 

Grapefruit Sorbet

 

Hozzávalók (4 adaghoz):

1/4 csésze víz, 1 csésze kristálycukor , 2 egész pink grapefruit, 1/2 csésze grapefruit leve

 

A vizet és a cukrot addig forraljuk, míg a cukor fel nem oldódik. Hozzáadjuk a grapefruit héját és hagyjuk picit hűlni, majd hozzáadjuk a kifacsart levet, és lehűtjük. Óránként átkeverjük, majd újra és újra vissza tesszük a fagyasztóba. A keverés során ügyeljünk rá, hogy minél több levegőt juttassunk a sorbet-be, mert annál finomabb lesz a végeredmény.

 

g3

 

Epres dinnye jégkrém friss mentával

 

Hozzávalók (6 darabhoz):

2 csésze kockára vágott mag nélküli görögdinnye, 8-10 db eper, 2 ek. cukor, 2 ek. frissen facsart citromlé, egy maroknyi mentalevél

 

Turmixgép segítségével alaposan összepürésíteni az összes hozzávalót, majd a jégkrémformába öntjük és legalább 4 órát fagyasztjuk.

Aktuális lapszámunk