ETALON/ DEKOR

2020. 2. szám

 

A húsvét minden évben lehetőség önmagunk és otthonunk megújulására. Engedjük el a feleslegessé vált dolgokat és a minimalista irányzat egyszerűségének jegyében, csupán a legfontosabb húsvéti dekorációs elemekkel, azt némi beton hatással maivá és modernné újrafogalmazva ünnepeljük meg az új évszak kezdetét.

 

d1

 

A tojás fehérsége, mint az üres vászon, milliónyi lehetőséget rejt. Kiváló alkalom a közös alkotásra gyermekeinkkel, ezért ragadjunk festéket és idézzük meg rajta a beton hamvas szürkéjét vagy éppen mély karakterességét; lehet homogén vagy márványosan foltos, akár egy távoli galaxis aprócska bolygója. Jól mutatnak majd az asztalon szerteszét szórva, vagy egymás mellett gondosan elhelyezve egy vesszőkből font fészek oltalmában. De az ünnepi teríték sem lehet teljes a húsvét egyik legfontosabb szimbóluma nélkül – egy textilszalvéta ölelésében minden családtagnak kerülhet egy a tányérjára.

 

d2

 

A nagymamától örökölt hófehér porcelánok, kerámia edények fényrobbanásként tündökölnek és melegséget, otthonosságot árasztanak, tökéletesen ellensúlyozva a beton ipari jellegéből adódó markánsságát. Akárcsak az asztalra véletlenszerűen ráomló pamut terítő és a természetességet hirdető, puha, gézes hatású textilszalvéták, melyek a kék egy hűvösebb árnyalatában üdítő, de mégis visszafogott színfoltként jelennek meg a dekorációban. Csempésszünk némi eleganciát és luxust asztalunkra néhány kecses arany gyertyatartóval és art deco ihletésű evőeszközökkel.

A minimalista dekor jegyében idén húsvétkor a csupasz ágaké, szárított növényeké a főszerep. A barka színeivel, megjelenésével úgy illeszkedik az idei miliőbe, mintha mindig is erre teremtették volna. Helyezzünk el belőle néhányat szétszórva az asztalon, vagy használjuk fel egy nagyobb kompozíció részeként puha pampafűvel, bársonyos tapintású hamvaskával és keszekusza ágakkal kombinálva.

 

d3


Szöveg: Kiszely Noémi, Fotó: Adobe Stock

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat

             

 

 

_

 

Aktuális lapszámunk