ÚTON/

2021. Szeptember-November

 

A Toyota, a világelső japán autógyár a megbízhatóságra, az értékállóságra és a vevőelégedettségre alapozta az elmúlt évek sikerstratégiáját. Egybe gyúrta a kisautókkal szerzett tudását és gazdag SUV-tapasztalatait, amikor megalkotta a legújabb modelljét - állítja Tóth László, a vadonatúj Yaris Cross forgalmazója, a Koto Autóház tulajdonos ügyvezetője.

A 2021-es ’Év Autója’ díjat elhozó Toyota a SUV-hagyományaihoz hűen a vadonatúj Yaris padlólemezére építette Yaris Cross modelljét. Vezetőjét magas üléspozíció, tágas utastér, hibrid technológia és intelligens összkerékhajtás szolgálja.

 

 

toyota1

 

MAGASABB ÉS TÁGASABB

Az új modell tengelytávolsága, hasonlóan a Yariséhoz, 2560 mm, de a gépjármű 240 mm-rel hosszabb. Első túlnyúlása 60, hátsó túlnyúlása pedig 180 mm-rel nagyobb, így a belső tere is megnőtt. A hasmagassága 30 mm-rel gyarapodott, a karosszériája pedig 90 mm-rel magasabb és 20 mm-rel szélesebb a Yarishoz képest. A padlólemez kimagasló merevséget, alacsony súlypontot és jól kiegyensúlyozott futóművet biztosít. Az új Yaris Crosst kiegyensúlyozott és kifinomult arányok jellemzik, élvezetesen és stabilan irányítható, miközben kényelmesen rugózik. Érzékletesen kihangsúlyozza a SUV-modellekre jellemző robusztus, látványos stílust.

 

toyota2


HATÉKONY HAJTÁS

A 1,5 literes, manuális és CVT váltóval is elérhető Yaris Cross megrendelhető öntöltő hibrid elektromos hajtással is, amely az ’Év Autója’ díjat elnyert Yarisból már ismert, 116 lóerős, 1,5 literes Atkinson-ciklusú, negyedik generációs rendszer. A hajtáslánc rendkívül hatékonynak ígérkezik: a Yaris Cross elsőkerékhajtású kivitele várhatóan 100 g/km körüli CO2-kibocsátással halad majd, és az AWD-i modellek emissziója is 110 g/km alatt marad.


AKTÍV BIZTONSÁG

Rendkívül hasznosnak tartom, hogy a mai közlekedési viszonyokban a Yaris Cross alapfelszereltségi listáján is megjelent a Toyota legújabb aktív biztonsági csomagja, a Toyota Safety Sense rendszer – mondta Tóth László. Hozzátette, hogy a járművek mellett a gyalogosokat (nappal és éjszaka) és kerékpárosokat (nappal) is felismerő ütközést megelőző biztonsági rendszer segít elkerülni a baleseteket, vagy mérsékelni azok súlyosságát. Az Apple CarPlay és Android Auto kompatibilis Yaris Cross megbízható vezeték nélküli mobileszköz-csatlakoztatást biztosít vásárlóinak a Toyota Smart Connect révén.

 

toyota3


BEVÁSÁRLÁS VAGY KALANDTÚRA?

A Toyota Teammate fejlett parkolássegítő rendszer a biztonság és a kényelem új szintjét nyújtja a zsúfolt nagyvárosokban. A Yaris Cross praktikus és sokoldalú használhatóságát tovább fokozza a lábmozdulattal működtethető, motoros mozgatású csomagtérajtó, valamint az ötletes csomagtérpadló. Bevásárlás vagy kalandtúra? A 40:20:40 arányban osztva dönthető hátsó ülésekkel együtt bármilyen feladathoz praktikus segítséget kínálnak.

A Koto Autóház tulajdonosa megerősítette, hogy a Yaris Cross vásárlói továbbra is számíthatnak a Yaris által kínált lendületes vezetési élményre, fejlett biztonsági technológiákra és a csekély üzemanyag-fogyasztására. Emellett pedig olyan újszerű értékekre is, amelyek révén ez nagyvárosi, kompakt SUV hűen tükrözi vezetőjének és utasainak egyéniségét és életstílusát.

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat

             

 

 

_

 

Aktuális lapszámunk