LIGA/

2021. Szeptember-November

 

Szepember 18-án újra ringbe lépnek a profi harcosok a II. Rébcelaki Küzdősport Gálán. A második alkalommal megrendezésre kerülő gála profi K-1, MMA és box küzdelmeket ígér, olyan nevekkel akárcsak Jóni Máté, Molnár Benji, vagy Kiliti Tamás. De a női szerepek sem maradnak el. A szorítóba lépnek profi női sportolók és a szervezés részben ezúttal is női kézben összpontosul Őze-Guth Szilvia, a Szombathelyi Haladás Box szakosztály menedzsere személyében.

 

liga1

Varsányi Áron

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület Elnöke

 

„A tavalyi évben rendeztük meg első ízben, ebben a felállásban az I. Répcelaki Küzdősport Gálát. Egy igazán színes gála volt, ahol a karate, MMA, ketrecharc, boksz szakágak egyaránt képviseltették magukat és izgalmas mérkőzéseket szurkolhatott végig a közönség. Idén ennek folytatásaként, a tavalyi év tapasztalatait kamatoztatva hívjuk életre újra a gálát. A csarnok adottságai kiválóak a nívós küzdősport megmérettetésekhez. Őze-Guth Szilvia koordinátor és Gallen Ervin létesítményvezető személyében pedig jó partnerekre leltünk, idén is számos szakág képviselteti majd magát. Látványos mérkőzésekre, közönségszórakoztató összecsapásokra számítunk kiváló képességű dinamikus profi sportolókkal. Fontos számunkra, hogy a nézőknek több ágazatot is felvonultassunk, akárcsak a kevésbé durva, de technikás ökölvívás, vagy a kéz-láb harcos műfajok, és persze a nemek tekintetében sem egyoldalú a verseny. Öröm számomra, hogy évek óta kiemelt női ökölvívóink is szép teljesítményekkel büszkélkedhetnek. Akárcsak Hámori Luca, aki az U22-es Európa-bajnokság bronzérmét hozta el legutóbb. A nőkben épp úgy megvan az erő és az elszántság, akárcsak a férfiakban. Éppen ezért lépnek a ringbe szeptember 18-án női sportolók is.” – meséli Varsányi Áron Fitt- Box Ökölvívó Egyesület elnöke, egyben a Rébcelaki gála társszervezője.

 

 

Jóni Máté az Exatlon Hungary 2019-es szériájában, és Farm VIP -ban is sok izgalmas pillanatot okozott a TV képernyőjén. A háromszoros Világkupa győztes és kétszeres amatőr K-1 Világbajnok is megmérettetik szeptember 18.-án a Profi K-1 Nemzetközi Bajnoki címért,;

„Hálás vagyok Szilvinek a meghívásért, hiszen két év után léphetek újra Magyarországon szorítóba. Szerb ellenfél ellen készülök 71-kg –ban. A tét pedig nem kisebb, mint az Interkontinentális bajnoki öv. Szeretném sikerrel zárni ezt a mérkőzést és elhozni a bajnoki címet. Nem az ellenfél személyére, hanem a személyes felkészülésemre koncentrálok. Naponta két, (erőnléti és technikai) edzéssel készülök. Igyekszek mindent megtenni, hogy újra jól szerepeljek hazai pályán is. Aki ismer, tudja, hogy mennyire fontos számomra a példamutatás. Az állandó önfejlesztés, szeretnék én magam is jó példa lenni azok számára, akik a kitörést keresik, hiszen én is csak egy kisvárosi srác vagyok, akinek fontosak a célkitűzései. Ahogy számomra is mindig van feljebb. 23 évesen még nagyon az elején járok a sikernek, próbálok profi sport mellett a médiában is lehetőségeket találni és testhezálló produkciókban szerepelni és mindazonáltal célom újra valamelyik világversenyen a dobogóra állni.

 

 

liga2

Jóni Máté 

Háromszoros világkupa győztes és kétszeres amatőr K-1 világbajnok

 

Jóni Máté a K-1 szakágban indul majd Rébcelakon, mely a kick –boksz egyik szabályrendszere, ahol alapvetően kézzel ütnek, lábbal rúgnak a sportolók, ám nincs földharc ebből adódóan más a pontozási rendszere is, mint az MMA-nak, ugyanakkor majdnem minden ütés megengedett.

 

A Rébcelaki gálával azonban nem érnek véget az izgalmak, szeptember 23-án ugyanis kezdetét veszi a négy napos Ifjúsági Magyar Ökölvívó Bajnokság, melynek keretében közel 200 fiatal versenyző lép pályára, hogy megmérettessen. A szervezés és rendezés jogát ez esetben is Varsányi Áron a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület elnöke és Őze-Guth Szilvia, társszervező gyakorolja majd. „Az ifjúsági válogatott edzőjeként éles szemmel követem ezt a korosztályt, az utánpótlás nevelése különösen fontos személyes misszióm is, hogy segítsünk tartást és önbizalmat adni számukra, elindítani ezt a korosztályt egy úton. A büki bajnokságon 17-18 éves fiatalok képviseltetik magukat. Ez a generáció belépő a felnőtt létbe, aki itt kimagaslik a felnőtt korosztályban is eredményes versenyző lehet. A magyar küzdősport paletta számos szép példával járhat előttük, Kovács KoKo István, Balzsai Károly, Erdei Zsolt sportkarrierje igazi etalon. A mai fiataloknak el kell hinniük magukról, hogy nekik is sikerülhet.”- teszi hozzá a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület elnöke.

 

„A büki rendezvényen kimagaslóan szereplő versenyzők belépőt kaphatnak az októberben megrendezésre kerülő Európa bajnokságra. Azon túl ugyanis, hogy ezen eseményekkel szeretnénk a térségben népszerűsíteni a küzdősportok műfaját, szívügyünk felkarolni a sportokolók külföldi porondon való megmérettetéseit is. Fontos, hogy lássák a fiatalok, hogy a sporttal nem csupán az jár, hogy edzésre járnak, hanem ha ügyesek, elszántak és kitartóak, akkor leomlanak előttük az országhatárok és komoly ismertségre tehetnek szert.  Személyes küldetésem, hogy a szervezőtársakkal egymást támogatva sikeres jövőképet adhassunk a sport által ne csak a férfi, de a női versenyzők számára is, mindazonáltal pedig egyre nívósabb eseményeket szervezhessünk, akár nemzetközi színtéren is.” – meséli Őze-Guth Szilvia az őszi sportesemények női szervezője.

 

liga3

Őze-Guth Szilvia

Szombathelyi Haladás Box Szakosztály menedzsere

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat

             

 

 

_

 

Aktuális lapszámunk