STÍLUS/

2021. Szeptember-November

 

A kerámia felületek és textúrák újragondolásával kortárs mosdókat és zuhanytálcákat, konyhai munkapultokat, és műalkotásnak is helyt álló falfelületeket alkottak a gyártók.

 

stilus1

 

stilus2

 

stilus3

 

Total Look

A burkolólap családok egyedi lehetőségek széles skáláját kínálják, melyekkel tökéletesen testre szabható és összhangba hozható a fürdőszoba design, a konyhával, a padlók pedig a falicsempe burkolatokkal. A 2021-es sorozatok teret engednek a játéknak, az anyagok és minták kontrasztjainak és főszerepbe helyezik a természet jóleső, melegséget sugárzó elemeit. Kőrisfa, márvány, kő, cement, gyanta és fém interpretációi találkoznak, csupa változatos effekttel. Magas gyártási minőség mellett a burkolatok ma már nemcsak a vizesblokkokat uralják, de egész enteriőröket fogalmaznak újra. Nem csupán járófelületeken, de pultokon, falakon egyaránt megelevenednek. Elmosva a határokat a különböző funkciók között. A makulátlan összkép, az ún. „total look” hatásban rejlik, ahogyan a burkolat textúrák folytonossága megjelenik, majd tovább folytatódik a változatos formájú szaniterekbe, és különböző formavilágú lakberendezési elemekben.

 

stilus4


Lépésben a trendekkel

Kétségtelen, hogy a legújabb trendekben kitüntetett figyelmet kapnak a fa-, kő-, beton- és földszínek. A természetes mintákat idéző csempék gyönyörűek és tartósak, mindazonáltal lehetővé teszik vizuálisan lenyűgöző dizájn létrehozását bármilyen térben- és nem csak a padlón, hanem a konyhák és a hálószobák falán, a kandallókon és még a konyhaszigeten is. Mindegyik kollekció különböző méretű csempéket kínál, amelyeket kombinálva a legkülönbözőbb dekoratív hatásokat érhetjük el.

 

stilus5

 

Favoritunk a greslap

A greslap természetes anyagok kő és porcelán keveréke. Technikailag számtalan felhasználási lehetőséget kínál, mivel keményebb a gránitnál. Környezettudatos előállítása és magas kopásállósága révén nemcsak, hogy a legalkalmasabb anyag a padló, zuhany vagy medenceszegély burkolásra, de irodákba és kültérre is használható. Márvány, fa, beton vagy textil hatású felületeivel bármilyen, modern belsőépítészeti elképzelés megvalósítható. A szőtt tapétahatás pedig kétségtelenül az idei év slágere a hidegburkolatok esetében. A vászonszerű textúra finom műalkotásként jeleníti meg az erdők, növények sziluettjét, ízléses akvarellszínekkel, és egymással harmonizáló lapok gyűjteményeivel.

 

stilus6

 

Burkolatban szakértőnk, az Inter Opta

„A hagyományos burkolatok mellett megjelentek, speciálisan a konyha és egyéb bútorok felületeinek burkolására alkalmas méretre gyártott laptermékek, a kvarc kompozit, gresporcelán, akril munkapultok. Akárcsak a nálunk is elérhető Kerrock by Kolpa márka, melynek különleges összetétele bármilyen térbeli alakzatra formálható, ezzel kemény, ugyanakkor rugalmas kivitelt eredményezve. Előnyei, között szerepel, hogy jól megmunkálható, felületi sérülések esetén újra csiszolható, pórusmentes felszíne révén tisztán tartható, sőt anyagának összetétele miatt nemcsak, hogy ellenálló, de felületén aligha tapadnak meg a baktériumok. Közel 100 szín és egyedi minták mellett márványmintázatú, gránit és terraco hatású valamint átvilágítható lapok is rendelhetőek belőle. A Kerrock akril anyagának előnye, hogy korlátlan lehetőségeket nyújt a vágások és illesztések nélküli, egyetlen darabból készült felületek gyártására. Így fürdőszobai munkafelületek, mosdók, mosogatómedencék is kivitelezhetőek belőle. Egy, a pult színével azonos mosdó vagy mosogató különleges, egyedi megjelenésű és nagyon praktikus, mivel nem tud víz bemenni a mosdó vagy a mosogatótálca és a pult közé és nem színeződik el, penészedik be az illesztés. A Kerrock nem bocsát ki toxikus gázokat, pórusmentes felülete miatt pedig nem jut bele más anyag és így nem is változik az összetétele az évek során.” - meséli Flait Éva az Inter Opta Fürdőszoba Szalon tulajdonosa, ahol anyagminták sokasága tárul elénk, megtapasztalhatjuk a színek, textúrák sokaságát, amelyhez színvonalas szakmai tudás, tervezői és kivitelezői tapasztalat társul.

 

Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva, Fotó: Fondevolle, Silstone, Kerrock by Kolpa

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat

             

 

 

_

 

Aktuális lapszámunk