CHECK IN/

2021. Szeptember-November

 

Ideje kivonulni a világból, bekapcsolni az érzékszerveket és olyan szintre emelni a pihenést, amely eddig ismeretlen volt a számunkra. Egyre nő azon vendégházak száma Magyarországon, amelynek éltre hívói impresszív élményt kínálnak azok számára, akik az utazásaik alatt nem uralni, hanem megélni szeretnék az időt, nem turisztikai attrakciókért utaznak, hanem csendért, nyugalomért, gazdag helyi ízekért, magával ragadó környezetért, értékes feltöltődésért és olyan helyekre vágynak, ahol lelassul az idő, kitágul a tér, megelevenedik a táj, és csordultig töltődik a lélek.

Ezúttal olyan hazai vendégházakat mutatunk, ahol a fenntarthatóság, a jól átgondolt kulinária, a páratlan építészeti megoldások és csodálatos wellness elemek a legmagasabb fokú pihenést szolgálják. Ahol a hangsúly a tájjellegű ételeken, a SPA élményeken, a természet nyers erőin van, ahol zöld utat kapnak az ökológiai kritériumok, és a legnagyobb tekintély a VENDÉGÉ.

 

1. AHOL A TÁJ ÉS AZ ÉPÍTÉSZRT FRIGYRE LÉP

SZEZÁRD - THE LODGE

A szekszárdi borvidéken, a belvárostól mindössze negyed órányi sétára nyitotta meg kapuit a magyar vidék legújabb, modern-nomád stílusban épített butikhotele, a Szegzárd - the lodge.  A szálláshely ötlete még 2018-ban fogalmazódott meg a tulajdonosokban „Egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni, amely vegyíti a külföldi utazásaink során tapasztalt kényelmes, egyedi és stílusos hotelek jegyeit. Éppen ezért természetközeli, a szekszárdi tájba maximálisan illeszkedő épületeket terveztünk.” – fogalmazott Dudás Péter tulajdonos. A Szegzárd - the lodge minden porcikájában a nyugalmat hordozza. A birtok két apartmanháza izgalmasan vegyíti a modern építészeti megoldásokat a meleg színekkel és anyagokkal. A markáns architektúra harmonikusan kollaborál a természettel. A pihenőzónák kialakításakor a fény-árnyék játéka és a nyersfa dominanciája vezérelte a tulajdonosokat.  A kül -és beltéri konyhák, a minibár, a hangrendszer és a kandalló pedig még magasabb komfortfokozatra kapcsol. A Szegzárd - the lodge áprilistól októberig használható, fűtött medencéje, feszített víztükrű jacuzzija és a kiserdei magaslesen kialakított szaunakabinja pedig egytől-egyig a zavartalan SPA élményekről gondoskodnak. Végül, akik nem érnék be ennyivel és szeretnék körbejárni a vidék szurdik útjait és a közeli borászatokat, azok elektromos kerékpárral ezt is megtehetik.

 

szegzard1

 

szegzard2

 

szegzard3

 

szergzard4

 

szergzard5

 

2. KETTESBEN A TERÉSZETTEL

FENYŐVÖLGY APARTMAN

A Fenyővölgy Apartman létrejöttének gondolata nem egészen másfél évvel ezelőtt született meg a tulajdonosok fejében. „A Mátra szerelmeseiként egy olyan helyet álmodtunk meg, amely azon felül, hogy minden luxussal felszerelt, képes visszaadni és megtartani a Mátra semmihez sem hasonlítható környezeti szépségét és milliőjét. Ezért különösen fontos volt a számunkra, hogy olyan minőségi anyagokat használjunk az építésnél, amelyek tökéletes fúziót alkotnak a környezettel, mégis képesek teljesen egyediek maradni.” - Meséli a tulajdonos Fehérvári Adrienn. A Fenyővölgy Apartmannal időtlen puritanizmus, minőségi prémium anyagok felhasználásával alkotott látványos architektúra költözött Mátrakeresztes szívébe, hogy elfeledtesse a rohanó városi hétköznapokat a vendégeivel. „A földig érő panoráma ablakok, a sziklába rejtett dézsa-jacuzzi, az ergonómikus pihenőágyak, egytől egyig azt szolgálják, hogy a vendégeink itt tartózkodásuk alatt végig kapcsolatban maradhassanak a természettel, belefeledkezzenek a páratlan látványba, mindemellett pedig luxus körülmények között élvezzék a Mátra nyugalmát.” –avat be a hely központi koncepciójába Adrienn.

 

fenyovolgy1

 

fenyovolgy2

 

fenyovolgy3

 

fenyovolgy4

 

3. A MÁTRA ÖLELÉSE, A TERMÉSZET ELEGANCIÁJA

MONTEM VENDÉGHÁZ

Magyarország legmagasabban fekvő településén, Mátraszentistván természetvédelmi területén kapott helyet az impozáns, hegyi hangulatban megálmodott Montem Vendégház. Az itt eltöltött idő garantálja a friss oxigént és az érintetlen természethez való kapcsolódást. Ebbe a környezetbe illeszkedik bele a mátrai stílusjegyekkel és egyedi atmoszférával rendelkező vendégház. A komplexum építészeti megoldásai a környezettudatos szemléletet jelenítik meg. Aki ide ellátogat, megtapasztalhatja milyen elengedni a mindennapok zaját, befelé figyelni, és mély beszélgetésekre időt szakítani. A térszervezés a tájra reflektál, a meghitt fatónusok tökéletes összhangot alkotnak a természettel. Az atmoszféra a havas hónapokban is káprázatos, a felső Mátra látképébe feledkezve, a pattogó tűz mellett vagy a melegvizes dézsában eltöltött idő mind a lassításról és az ellazulásról szól.  A vendégházban hét szoba található, a személyzet kiemelt figyelmet fordít vendégei kiszolgálására, megteremtve ezzel a családias hangulatot és vendégközpontú filozófiát.

 

montem1

 

montem2

 

4. LUXUSFAHÁZ TELE ÉLMÉNYELEMMEL

AISLAMENTO

A zalai dombság 2200 m2-es lejtős területén emelkedik a magasba az Aislamento izgalmas koncepcióban megálmodott 2 fős, felnőttbarát nomád eleganciát megtestesítő vendégháza. Médea és Szabolcs a hely tulajdonosai tudatos tervezéssel és a legnagyobb gondossággal hozták létre a luxus élményét kínáló szálláshelyet. “17 éve alkotunk egy párt. A kapcsolatunk elején sokat jártunk wellness szállodákba kikapcsolódni. Hiába a terülj-terülj asztalkám, a teljes kényelem, a wellness adta lehetőségek, rájöttünk, hogy mi másra vágyunk. Elkezdtünk olyan helyek után kutatni, amelyek teljes elszigetelődést nyújtanak, természetközeliek, ahol ketten lehetünk, távol a mókuskeréktől. Megéreztük a slow travel előnyeit, és egy ilyen pihenés alkalmával döntöttük el, hogy megépítjük a felnőttbarát vendégházunkat. Amiben biztosak voltunk, hogy csakis fából készülhet.. Az enteriőr kialakításánál fontos szempont volt a kényelem, a minőség, az elegancia és a luxus.”- meséli Médea. Az Aislamento transzparens terei ízlésesen ötvözik a stílusokat: az industrialt a boho-val, a rusztikust a tropical-lal. A prémium minőségű, kortárs design elemek mellett pedig különleges hangsúlyt kapott a hangrendszer és a világítás is. Hogy minden érzékszervünket áthassa a nyugalom, csak ki kell lépnünk a gyönyörű nyugati panoráma horizontjára nyúló teraszra, ahonnan tiszta időben látható az osztrák és szlovén Alpok is. A teraszba épített kézi csomózású pihenőhálóból kémlelhetjük az eget, miközben tücskök, madarak hangja, vagy lágy jazz kényezteti a fülünket. Mi ez, ha nem az igazi kikapcsolódás?

 

aislamento1

 

aislamento2

 

5. A PIHENÉS ÚJRA- DEFINIÁLT RITUÁLÉJA

ZEN GARDEN RESORT

A Zen Garden Resort hathektárnyi, ősfákkal tarkított, vízparti parkban kínálja a Zen életérzést, Zánkán. Adottságainak köszönhetően a vendégek több helyszín közül is választhatnak a pihenéshez. Az aktív sport kedvelőinek kitűnő sportolási lehetőségeket nyújt, a területhez tartozó Balatonpart, az ún. nyugalmi zónában pedig, kizárólag a madárcsicsergésé, a testi és lelki feltöltődésé a főszerep. A fák lombjai között felsorakozó alpesi faházak teraszain, intim környezetben töltődhetünk. A sziklakert szívében található Zen-tóban megmártózva pedig egyenesen újjászülethetünk. A különleges életérzést erősíti a szálláshely étterme is, amelynek a’la carte étlapjáról kívülről érkező vendégként is csemegézhetünk. A Bamboo bistro séfje, Krasznai Norbert és csapata, balatoni alapanyagokból készült ételekkel, ázsiai ízekkel és lenyűgöző tálalással gondoskodnak a gasztronómiai élményekről. Az étterem fákkal körülölelt teraszára hajóval is megérkezhetünk. A Zen Garden Resort ráadásul ősszel is kihagyhatatlan; Naplementés vitorlázással, elektromos kerékpártúrákkal és számos gasztronómiai programmal, masszázs,- és szauna szeánsszal lassulhatunk bele az új évszakba.

 

Zen1

 

Zen2

 

6. EGY CSIPET TOSZKÁNA

PÁSKOM COTTAGE

A Páskom Cottage azt a nyugodt mégis változatos, egyszerű, ám méltóságteljes idilli helyet testesíti meg, ahová időről, időre elmenekülhetünk a zajos világ elől. A Balatontól csupán egy kőhajításnyira, a lajoskomáromi szőlőhegy lábánál elhelyezkedő toszkán hangulatot idéző vendégház létrejötte kapcsán így fogalmazott a tulajdonos, Mosberger Mihály: „2014-ben azzal a reménnyel fogtunk neki a vendégház építésének, hogy az igényes környezet és a minőségi gasztronómia melletti elkötelezettségünk, a nyugalmat és harmóniát árasztó miliő elnyeri majd az emberek tetszését. Lajoskomárom számunkra nem csak egy hely, több mint egy évszázada családunk otthona. Éppen ezért a vendégház kialakításánál is fontos volt számunkra a táj jellegének megőrzése és a helyi identitás erősítése.” A főépület homlokzata visszatükrözi a régi pince épületeket, azonban a belső tereknél a kényelem dominál, amelyet az egyedi készítésű kifinomult burkolatok és bútorok tesznek otthonossá. A Páskom Cottage 10 szobával, étteremmel, szaunaházzal, 110 fő befogadására alkalmas rendezvényházzal, puha fával ölelt hangulatos medencével, és a mindig zöld bársonyos gyepszőnyegével várja a vendégeket.

 

paskom

 

paskom2

 

paskom3

 

7. A PIHENÉS ILLATOS REZIDENCIÁJA

HOTEL BOTANICA

Hazánk mértani közepén, a Duna-Tisza közi homokhátságon található a Botanicának otthont adó Dánszentmiklós mai jellege a XIX. században kezdett kialakulni az egykori kastélyok, kúriák, közép- és kisbirtokok körül.  A Botanica egyedi atmoszféráját és vonzerejét ennek a tradicionális és nyugalmas vidéki környezetnek, a természet közelségének köszönheti. Az étterem helyi alapanyagokra épített, hagyományokon alapuló, de mai felfogásban és megjelenésben készített ételekkel várja vendégeit a környéken hiánypótló, saját gyógy- és fűszernövényeket is felhasználó konyhával.  A közösségi tereket és a 13 egyedi szobát elegáns, kifinomult berendezési tárgyak, tömörfa bútorok és különleges kiegészítők töltik meg élettel. A finom színharmóniák, a klasszikus, igényes elegancia jegyei és a gondos tervezés nem véletlen.  A Botanica megálmodója Bálint Ágnes, 25 évet foglalkozott country stílusú lakberendezéssel.  De nemcsak az enteriőr, vagy az íz,- és illatélmények hordozzák a melengető béke hangulatát, hanem a SPA élményelemek is. A fürdőliget nagyméretű medencéje, a finn-, és infraszuna, valamint a jakuzzi az ősfás kert ölelésében kínálja a legmagasabb színvonalú feltöltődés lehetőségét. A gyógynövények és az elvonulás szerelmesei pedig a Herbaházban is megszállhatnak. Az itt található szobákhoz privát terasz és finoman illatozó gyógynövénykert tartozik.

 

botanica1

 

botanica2

 

botanica3

 

8. DOLCA VITA A BÖRZSÖNY KAPUJÁBAN

NATURA HILL ZEBEGÉNY

Az ökológiai szemléletű birtok a Dunakanyar legszebb részén, a festői szépségű Zebegény volt szőlőhegyén helyezkedik el a Duna fölött. „A Natura Hill minden szegletét a fenntarthatóság figyelembevételével terveztünk, és úgy alakítottuk ki, hogy értékes élményekkel gazdagodva, térhessenek haza tőlünk vendégeink. A Natura Hill Vendégházban tizenegy prémium lakószobát alakítottunk ki, mindegyikük pont annyira más, hogy bárki megtalálhatja az ízlésének legmegfelelőbbet. Figyeltünk rá, hogy mindegyik szobánkból tökéletes dunai panoráma legyen élvezhető, ahová háborítatlanul kiülhetnek vendégeinknek egy pohár borral vagy kiváló házi szörppel a kezükben.” – meséli a hely tulajdonosa Hodik Adrienn. Itt minden adott a tökéletes lelassuláshoz; A fatüzelésű finn szaunában elnyúlva élvezhetjük az érintetlen Börzsöny kilátását, a kültéri SPA részleg panorámás luxus pezsgőfürdője pedig zavartalan intim pihenést kínál a buborékok között. Nem mellesleg a Natura Hill Zebegény Slow Food bisztrójába könnyű visszatérő vendéggé válni, hiszen a napi ajánlat minden alkalommal új, minőségi friss helyi alapanyagokból készült gasztronómiai élményt nyújt.

 

natura1

 

natura2

 

 

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat

             

 

 

_

 

Aktuális lapszámunk