ETALON/ TECH

2020. 6. szám

 

Nehéz év áll mögöttünk, de a technológia szárnyal, így a kedvenc gyártóink az idei holiday seasont is bearanyozzák a legjobb megjelenésekkel és a legszebb tech-ajándékokkal.

 

ht1

 

Gyönyör a füleinknek

A legújabb, prémium kategóriás Sony MX4 új szintre emeli a Bluetooth fejhallgatókat és a hozzájuk tartozó elvárásainkat. a Sony új fülese hivatalosan is kategória első például a zajszűrés terén. A Sony Headphone Connect ráadásul úgy dolgozik a zajok elhárításán, hogy a fontosan észlelendő hangokat mégis átengedje. A Speak to Chat funkció bekapcsol, ha elkezdünk beszélni, az adaptív hangszabályozó pedig mindig alkalmazkodik hozzánk és a minket körülvevő környezethez. De a telefonhívásokkal sem lesz többé probléma, hiszen a Sony MX4 Precise Voice Pickup öt mikrofont és fejlett audiojel-feldolgozást használ, hogy beszélgetőpartnerünk a lehető legtisztábban halljon minket a vonal túloldalán.

 

ht2

 

Összecsukva telefon, kihajtva táblagép!

A Samsung Z Fold 2 új fejezetet nyit a mobiltelefonok történelmében… Az eszköz összehajtva egy csúcsmodern, 6,2 hüvelykes képernyővel rendelkező mobiltelefon, kihajtva pedig egy Samsung Ultra Thin Glass üvegből készült 7,6 hüvelykes kijelzőn segít minket, hogy még nagyobb szeletet lássunk a világból. A fedőképernyőről egy nyitással könnyedén a belső képernyőre varázsolhatjuk a tartalmakat, hiszen a két kijelző folyamatosan kommunikál egymással. A Samsung Z Fold 2 igazi multitasking guru, hiszen egyszerre akár három különböző alkalmazást futtathatunk rajta. 120Hz-es főképernyőjének semmi sem szab határt, a játékok, a filmek és a tartalmak csak úgy suhannak a kijelzőn. Az 5g képes mobil egyénként két akkumulátorral rendelkezik és a benne rejlő videokamera fókusza bármilyen mozgásban lévő dolgot képes lekövetni egy érintéssel.

 

ht3

 

Multitasking magasfokon

Az ASUS ZenBook Pro Duo a ZenBook sorozat felsőkategóriás laptopja, gyönyörű formatervezéssel, prémium komponensekkel, ultragyors teljesítménnyel és innovatív megoldásokkal büszkélkedhet. A ZenBook Pro Duo rendkívül erős. Akár 10. generációs Intel® Core™ i9, nyolcmagos processzor is hajthatja, melyet a tökéletes többfeladatos teljesítményre terveztek. Emellett villámgyors tárolóval is rendelkezik. Ez az ultraerős kombináció biztosítja, hogy a ZenBook Pro Duo olyan professzionális feladatokat végezzen, mint pl. a többszintű fotó vagy videó szerkesztés, 3D grafika renderelés vagy játékok élőben streamelése. Az Asus ZenBook Pro Duo legnagyobb újdonsága, a ScreenPad Plus.

 

ht4

 

Csúcskategóriás család

A Microsoft Surface Family legújabb modelljei a Windows tökéletes kiaknázása érdekében születtek. Akárcsak a LapTop GO mely nem csak formatervével és kifinomult ergonomiájával emelkedik ki a tömegből, hanem a 13 órás üzemidőt ígérő erényével is. De a Go 2 tablet is jóval erősebb lett elődjénél. A 10,5 colra növelt, PixelSense kijelzőjének és lecsatolható klaviatúrájának köszönhetően komolyabb feladatoknál is bevethető a maximális mobilitás pedig csak még vonzóbbá teszi. De a vagánykodók sorába ott van a megdöbbentően vékony és hajlékony Suface Duo is, mely összecsukva is mindössze 9,8 mm vastag, jól integrálja a 11 megapixeles szenzor szelfi és hátlapi kameráját, a tartalomfogyasztás és a többablakos feladatvégzés viszont így is élmény lehet az Android 10 alapú, egyedi felhasználói felülettel dolgozó eszközön, mely teljes körű Google szolgáltatáscsomaggal is megörvendezteti tulajdonosát!

 

ht5

 

Giga RAM

Az NVIDIA RTX 3080 videókártya a holiday season másik nagy várományosa a Playstation 5 (és az XBox Series X) mellett. A várva várt videókártya GA102/GA104 GPU-val, 8, 10, vagy 16 GB VRAM-mal és a15-18 TFLOP számítási kapacitással száll szembe a két konzolóriással a játékosok kegyeiért.

 

ht6


Ultrakompakt és erőteljes

Kijelenhetjük, hogy a Devialet MX511 Gold Phantom a vezeték nélküli hangszórók Michael Jordan-e. Az analóg és digitális technológiák ötvözésével a Phantom csúcsteljesítményt nyújt telítettség, torzítás és háttérzaj nélkül, akár 4500 Wattig. Legyen szó Air Play, Bluetooth, vagy WiFiről történő lejátszásról, a Gold Phantom a legtöbbet hozza ki kedvenc zenénkből! A Dialog Connector segítségével pedig akár az egész lakásban elhelyezhető audio élményhez segíthetjük hallójáratainkat.

 

ht7

 

És a mozi házhoz megy…

Az LG NanoCell 8k TV-je a maga 223 és fél centiméteres képátlójával már bekapcsolás előtt is megérne egy misét, pláne utána! Az LG legújabb televíziója kiemelkedő képminőséget kínál köszönhetően az innovatív NanoCell technológiával ellátott panelnek, a FullHD minőségnél négyszer nagyobb, 4K UHD felbontásnak, valamint a Dolby Vision HDR technológiának. Az LG NanoCell televíziók technológiai újdonságainak köszönhetően bátran kijelenthetjük: ez a LED TV új mércéje! A nagy teljesítményű processzor olyan nézői élményt garantál, amilyenre jelenleg más nagy képernyő nem képes. A NanoCell technológiával feljavított, tiszta színekkel bámulatos képek elvenednek meg a nappalinkban.

 

ht8

 

Várva várt játszópajtás

A Sony nagy karácsonyi bummja, a Playstation 5 olyan ígéretekkel érkezik, hogy nyugodt szívvel jelenthetjük ki, a PS5 maga a Konzol Messiás! Mondjuk a vizet egyelőre csak elektronikai zárlattá tudja változtatni, de várjuk ki a végét… Minden egyébben jócskán túlszárnyalta elődjét és valljuk be jelenlegi konkurensét is. Nyolcmagos processzor, SSD háttértár, AMD Radeon Navi alapú grafikus kártya, akár 8K felbontás, alacsony fogyasztás, DualSense(!) 5 kontroller a legrészletesebb játékélményért és… kompatibilitás az elődökkel! Amit már a PS2 óta ígértek, most valóra vált! A PS5 lehetővé teszi, hogy PS4-es játékainkat újra lenyomjuk!

 

Szöveg: Farkas Márió

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat

Aktuális lapszámunk