ETALON/ GOURMET

2020. 6. szám

 

Szuperlátványos formák, mennyei ízek és néhány 
újragondolt összetevő. Idén, az Etalon terített 

asztalára Marton Adri ünnepi fogásai kerültek!

 

ma2

 

Rumos körteleves

 

Hozzávalók

6 db Körte, 2 db Narancs, 1 db Citrom , 2 egész Fahéj, 4-5 db Szegfűszeg, 4 cl Rum, 3 ek Nádcukor, 1 mk Só, 1 l Víz

 

Elkészítés

A körtét meghámozzuk, kicsumázzuk és apró kockára vágjuk. Kisebb fazékban karamellizálni kezdjük a cukrot, majd hozzátesszük a felkockázott körtét. Jól átforgatjuk sózzuk, fűszerezzük a fahéjjal, szegfűszeggel, ezután rácsavarjuk a citrusok levét és a rumot majd felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a körte megpuhul. A fahéjat, és a szegfűszeget kivesszük, botmixerrel átkeverjük.

 

Még több receptér látogass el az adriskitchen.hu oldalára!

 

 

ma1

 

Sonkás-mozzarellával töltött buci


Hozzávalók

 

Karácsonyfa bucik:
40 dkg Finomliszt, 20 dkg Rétesliszt, 25 g Élesztő, 3 dl Tej, 2 ek Joghurt , 3 ek Olaj, 2 db Tojás, 1 ek Cukor, 3 csomag Mozzarella, 1 csomag Sült pulykamell sonka, 26 db Koktél paradicsom

 

Paradicsom salsa:
20 dkg Hámozott paradicsom, 6 db Koktél paradicsom, 1 fej Vöröshagyma, 1 gerezd Fokhagyma, 1 ek Édes chiliszósz, 2 ek Olívaolaj, 1 tk Cukor, 1 csipet Fahéj, 1 csipet Őrölt koriander mag, 1 tk oregánó

 

Elkészítés

Bucik: A tej felét meglangyosítjuk, majd elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 5-10 perc alatt felfuttatjuk. A dagasztó tálba beleszitáljuk a kétfajta lisztet, a sót és elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és a maradék tejet. Mehet bele a felfuttatott élesztős tej és egy tojás is. Jól dagasszuk össze. Kivesszük a tálból, összegömbölyítjük, majd visszatesszük a tálba, és a tetejét átkenjük vékonyan olajjal. Ezután letakarva, meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk. Ha megkelt a tésztánk, lisztezett felületre tesszük, nyújtjuk 1,5-2 cm vastagra és 26 egyenlő részre vágjuk. Mindegyik közepébe teszünk egy kis sonka és mozzarellát, majd kis bucikat formálunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk a kis labdákat úgy, hogy karácsonyfa alakzatot vegyenek fel. Egy tojást kettéválasztunk és kétszer átkenjük vele a bucikat. 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.

 

Paradicsom salsa: Egy aprítóba tesszük a hozzávalókat úgy, hogy először a nedves, majd száraz hozzávalókat öntjük a tálkába. Összeturmixoljuk és a bucik mellé tálaljuk.

 

 

ma3

 

Cukormentes isler

 

Hozzávalók
50 dkg Liszt, 10 dkg Vaj, 10 dkg Rama, 10 dkg Zsír, 1 db Citrom reszelt héja, 1 db tojássárgája, 2 ek Tejföl, 1 csipet Vanília őrlemény, 1 csipet Só, 15 dkg Eritrit, 2 ek Liszt a nyújtáshoz

Bevonat:15 dkg Cukormentes dzsem, 20 dkg Étcsoki, 2 ek Kókuszzsír, 5 dkg Darabolt mandula

 

Elkészítés
A lisztben elmorzsoljuk a zsiradékokat és az összes hozzávalóval egybegyúrjuk. Folpackba csomagolva mininum 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk lisztezett deszkán és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük 190 fokon 10- 15 perc alatt kisütjük. Hagyjuk kihűlni és a dzsemmel összeragasztjuk, rácsra helyezzük. A csokit a kókuszzsírral megolvasztjuk és a kekszekre csorgatjuk. Megszórjuk a darabolt mandulával, és hűtőbe tesszük, hogy a csoki rádermedjen.

 

 

Fotó: Komáromi Annamária

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat

Aktuális lapszámunk