ETALON/ TEST ÉS LÉLEK

2020. 6. szám

 

Az organikus termékek univerzuma annyi csodát rejt, melyet kár lenne nem megtapasztani. Ajándékozzuk idén a vegyszermentes szépítkezés élményét és ezzel szeretteinket értékes hatóanyagokkal, kirobbanó illatélményekkel és karácsonyi motívumokba megelevenedő textúrákkal is meglephetjük. Azzal pedig, ha a káros formulák helyett a tiszta összetevőket választjuk, extra figyelmességünkről is tanúbizonyságot tehetünk. Lássuk mivel készült az idei ünnepi szezonra az organikus termékeket forgalmazó szépségpartnerünk, a Refan.

 

24

 


Miért jó a natúr kozmetikum?


MERT formulái mentesek a szintetikus vegyületektől. Ezzel szemben gazdagok gyógyító, hidratáló, regeneráló hatású összetevőkben. A bennük található értékes olajok, gyógynövények és fitoeszenciák, gondoskodnak a száraz bőr kényeztetéséről és hidratálásáról. A natúrkozmetikumokban fellelhető vitaminok, enzimek és ásványi anyagok a természet legjavát kínálják, így a bőrt nem terhelik felesleges kemikáliákkal.


Miért válasszuk organikus termékeket az ünnepekre?


MERT a megajándékozni kívánt célszemély bőrérzékenysége sokszor az ajándékozó előtt is rejtve marad, ezért egy organikus termékcsaláddal, egész biztosan nem hibázhatunk. Ezek a termékek a problémás bőrre hajlamos szeretteinknél is bombabiztos ötletnek bizonyulnak. Ráadásul az alternatív kozmetikumok komoly fejlesztési követelményeinek köszönhetően lenyűgöző illatesszenciákban és a szezonra adaptált ellenállhatatlan ünneplőbe is rendszerint „fel”öltözködnek! Egymással jól házasítható termékcsaládokból komplett ajándék szettek variálhatóak. De egy-egy termék önmagában is kényeztetésül szolgálhat.


Hogyan képes megújulni egy organikus márka az ünnepi időszakra?


SOKOLDALÚAN, hiszen a gyártók illatokban, összetételben, formavilágban és csomagolásban is kényeztető válogatással készülnek az ünnepi szezonra. Olyan mennyei illatesszenciák robbannak ki a tégelyekből, amelyek megidézik a mesés gyerekkort és az advent meleg fűszeres hangulatát. Mandarin, narancs, pézsma, cédrusfűszer, vanília, fahéj és szegfűszeg hirdeti az ünnepet. De a testvajak, fürdőbombák, szappanok, fürdőpralinék-, és muffinok, nemcsak csomagolásukban és formavilágukban, de összetételükben is az évszakhoz igazodnak. Intenzívebb, krémes állagot, gazdag textúrákat kaptak. A „téliesítésért” pedig többnyire a tömény shea-, és mandulavaj felel. A szépségfanatikusok szívét pedig a limitált, ünnepi kiadásokkal vagy egy organikus beauty- kalendáriummal melengethetjük meg!

 

Milyen összetevőket keressünk a minőségi kozmetikumokban?


KIZÁRÓLAG a magas hatóanyagtartalmat biztosító, értékes-, és tiszta komponenseket. Akárcsak az A, E és F vitamint tartalmazó, könnyen felszívó sheavaj, mely hosszantartó hidratáló hatást fejt ki és serkenti a bőr öngyógyító képességét. A szépségelixírként is emlegetett, bőrfiatalító hatású argánolaj, a sejtek újjáépülését is szolgáló olívaolaj, a bőrlágyító mandulaolaj, a magas antioxidáns tartalmú, bőrregeneráló szőlő-, és barackmagolaj. De ne feledkezzünk el a vitaminokról és az olyan botanikai minőségű alkotóelemekről sem, mint a nyugtató és gyulladás gátló hatásairól ismert rózsavíz, és rózsaolaj. Ezek a hatóanyagok ugyanis igazi szomjoltói lesznek a kiszáradt bőrnek.


Nem nyúlhatunk mellé
egy rosszul megválasztott
illattal?


A Refan termékeivel, kevés eséllyel, hiszen a gyártók tökéletes illatkollaborációi kellemes fátyolos aromaként, és nem tolakodó orgiaként hatnak. A több, mint 20 illatvariáció között ott sorakoznak, a bárki bőréhez jól simuló esszenciák. Kényeztethetjük szeretteinket az ünnepi narancs, pézsma és fahéj illatkompozíciójával, a narancsolaj és verbéna találkozásából megszülető stressz oldó, gyógyító és frissítő hatású esszenciákkal, a nőies magnólia-rózsa keverékével, vagy a legtöbbek által kedvelt ünnepi cédrus- mandarin, vagy méz és virágszirom egyvelegével.

 

Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva

 

 

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat

Aktuális lapszámunk