logo

ETALON/ ZALAEGERSZEG SZÍNEI

2019. 4. szám

 

Napsütés, színház, zene, mozgás, barátok, vagyis önfeledt szórakozás: ezt ígérik az elkövetkező hetek a zalai megyeszékelyen élőknek és a városba látogatóknak. Ma még az Egerszeg Fesztivál programjai csábítják a közönséget, hamarosan pedig a sport kap főszerepet, de – ahogy az már Zalaegerszegen hagyomány – idén is készültek újdonsággal a művészetet kedvelőknek, utalt a közelmúlt programjára Balaicz Zoltán polgármester.

 

zegalap 2

 

z0

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere

 

Mindössze néhány nap telt el a nyárból, mégis több könnyed szórakozást ígérő szabadtéri rendezvényt hagytunk már magunk mögött. A legutóbbi kavalkád alkalmával a szervezők ráadásul nem csupán a gasztro-járművek ételcsodáival szerették volna elvarázsolni a látogatókat, de arra is törekedtek, hogy a zene, az irodalom, a színház, a képzőművészet, illetve a design és divat ugyancsak teret kapjon az új, a Street Food Fesztiválhoz kapcsolódóan életre hívott Art’Z Művészeti Fesztiválon, kezdte egy kis visszapillantóval a tájékoztatást Balaicz Zoltán polgármester. Szavaiból kiderült, hogy e színes magazin, melyet kezében tart az olvasó, ugyan az idén négynapos Egerszeg Fesztivál nyitányán látott napvilágot, ám amint kipihente a közönség a fergeteges forgatag fáradalmait, ismét programok csábítják a négy fal közül.


- Egy város felelős vezetői számára természetesen mindig az a legfontosabb feladat, hogy kiszámítható, stabil környezetet biztosítson a gazdaság fejlődéséhez, s ezzel álláslehetőséget teremtsen, ugyanakkor gondoskodnia kell arról is, hogy a lakosságnak, a településre látogatóknak legyen lehetősége az önfeledt szórakozásra is. Bármilyen élvezetes legyen ugyanis valaki számára a munkája, feltöltődésre, kikapcsolódásra, friss élményekre időnként szüksége van – fogalmazott Zalaegerszeg első embere. – Az elmúlt időszakban, a változatosság jegyében, törekedtünk a már meglévő, működő rendezvényeink megújítására, ugyanakkor arra ösztönöztük a fesztiválok, programok szervezőit, hogy időről időre valamiféle újdonsággal is előrukkoljanak. Így született meg a Streed Food, majd hozzákapcsolódóan az Art’ Z Művészeti Fesztivál, így valósult meg a Restart Fesztivál, s így újult meg az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték, valamint az Egerszegi Advent is a több, kisebb szabású találkozó, mulatság mellett.

 

zegalap 1

 


A koncerteket, gasztronómiai élményeket magunk mögött hagyva lassan készülhetünk a VII. ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztiválra, vagyis a ZAKO-ra, mely idén – június végén - három színházi előadással ajándékozza meg a nagyérdeműt. Az utolsó tűzijáték című produkcióval Udvaros Dorottya és Földes Eszter érkezik Zalaegerszegre, majd Miklósa Erika és Fekete- Kovács Kornél a Modern Art Orchestrával, végül Mészáros Piroska a Call Girl című előadással. Júliusban a tavaly bemutatott Szép nyári nap – Neoton musical ’70-es éveket megidéző népszerű dalaival vár a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. Az előadásokat ezúttal is a Kvártélyház udvarán élvezheti a közönség, az épület felújítása miatt tehát nem lesz helyszínváltozás, illetve Miklósa Erika koncertjének a Hevesi Sándor Színház ad otthont.


Június 22-23. és július 4-7. között már a sport játssza a főszerepet a zalai megyeszékhelyen, tudtuk meg Balaicz Zoltántól, hiszen kezdődik a Restart Fesztivál.
- A rendezvény mindenekelőtt a mozgásról, az egészségről és persze a közösségről szól. Szeretnénk, ha a programok lendülete ezúttal is magával ragadná az embereket, beindítaná, újraindítaná a résztvevőket - összegzett a polgármester a már harmadjára életre hívott találkozó kapcsán. - Reméljük, a bőséges kínálatból mindenki ki tudja választani a kedvére valót és az időjárás is kegyeibe fogadja a fesztiválozókat, hogy igazán kellemes és felejthetetlen élményekkel gazdagodjon a nyár folyamán városlakó és turista egyaránt.

 

A Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület, a Tourinform Iroda és a városi önkormányzat turisztikai szakemberei időről időre nagy sikerrel szervezik meg a zalai megyeszékhely múltját, nevezetességeit bemutató sétákat. Az első félév programsorozatának zárásaként 2019. június 27-én, csütörtökön, 16.30-kor a siketeket és nagyothallókat várják belvárosi sétára, az érdeklődőket Tódor Tamás, a Tourinform Iroda munkatársa kalauzolja az úton jeltolmács segítségével.

 

Szöveg: Péter Gyöngyi

 

 

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat