logo2

 

 

 

ETALON/ ZALAEGERSZEG SZÍNEI

2018. szeptember 4.

 

2018 a változások éve. Kétségtelenül igaz ez a Windoor Kft.-re is, ami mindamellett, hogy alapításának 15. évébe lépett, augusztusban ünnepélyes keretek között egy exkluzív székházba költöztette bázisát, amelybe nem utolsó sorban a nemzetközi színvonalú Cafe Frei is helyet kapott. A megnyitón a tulajdonos, Péntek Károly idézte fel az elmúlt évek történéseit.

 

IMG 0603

 

IMG 0329

 

IMG 0501

 

- 2003-ban, amikor végeztünk az akkori párommal a főiskolán elhatároztuk, hogy nyitunk egy nyílászáró szaküzletet. Az első mérföldkő egy 30 négyzetméteres bolt volt a Batthyányi úton. Úgy működtünk, hogy amit a héten eladtunk nyílászárókat, azokat hétvégén építettük be. Egy év után tudtuk az első saját kocsinkat megvásárolni, 15 év kemény munka után pedig eljutottunk addig, hogy már nem csak Zalaegerszegen, hanem Budapesten és Győrben is jelen vagyunk. A zalai megyeszékhelyen 29 embernek adunk munkát, a fővárosban 8 fő, Győrben pedig 3 fő alkotja a csapatunkat, így mindössze negyven családnak nyújtunk megélhetést. A tavalyi árbevételünk - cégcsoport szintjén - megközelítette a nettó másfél milliárd forintot, így kerülhetett sor egy ilyen irodakomplexum létrehozására. Ebben a három szintes épületben helyet kapott a Windoor Design bemutatóterme, ajtók, ablakok, párkányok, árnyékolástechnikai eszközök, kilincsek, parketták termékkínálatával. A felső szinten az irodák, illetve az exkluzív termékek találhatók meg, míg a bejáratnál a Café Frei és Barber Szalon. Az eseményen Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is elmondta ünnepi beszédét.

 

IMG 0543

 

IMG 0587

 

Károly említette az álom szót. Mindannyian szeretünk álmodni, azonban kevesen vagyunk, akiknek van hite, ereje, akarata és bátorsága ezeket a célokat valóra is váltani. Mindenki saját maga tudja, mennyit tett ahhoz, hogy most itt lehessünk, e tekintetben nem csupán büszkék vagyunk arra, amit a Windoor Kft. az elmúlt 15 évben elért, hanem példaképnek is állíthatjuk Károlyt azok elé a fiatalok elé, akik a következő években el szeretnének valamit érni, van céljuk, van olyan álmuk, amit meg szeretnének valósítani. Talán nem véletlen, hogy Zalaegerszeg Önkormányzata ezt felismerve és elismerve tavaly Zalaegerszeg Innovációs díjával tüntette ki a vállalkozást és cégvezetőjét, ezzel jutalmazva a vállalat tevékenységét, melyet az elmúlt években végzett. A város első embere azzal zárta beszédét, hogy egy ilyen impozáns épület vonzza a nagy álmokat megvalósító fiatalokat, ezért is kapott helyet a Farkas Péter által vezetett Barber Szalon a földszinten, illetve a világhírű kávécsodáiról neves Café Frei. Ez utóbbi üzletvezetője, Takács András a megnyitón arról beszélt, hogy milyen folyamatok előzték meg a kávézó megnyitását. – Már 2015-ben felmerült a kérdés, hogy Zalaegerszegen miért nincs még Café Frei. Elkezdődtek a tárgyalások, melyek eredményeképpen 2017-ben konkrét helyszínt kerestük. Amellett, hogy meg is találtuk a jelenlegi helyünket, Péntek Károly személyében egy korrekt társra is leltünk. Kézműves termékek, 67 féle különleges íz gazdagságú kávét kínálunk a számtalan más italspecialitás és sütemény mellett.

A Café Frei a világ minden országából meghozta a várva-várt ízeket.