logo2

 

 

 

ETALON/ ZALAEGERSZEG SZÍNEI
2018. 3. szám május

 

Nincs mese, noha kicsit nehézkesen, de elérkezett a tavasz, és az éledő természettel együtt ébredezik a város is: sűrűsödnek a szabadtéri programok a zalai megyeszékhelyen. A május 11-ei, város napi ünnepség ezúttal is egy nagyszabású programsorozat nyitányát jelenti.

 

A település 1885-ös, rendezett tanácsú várossá nyilvánításának évfordulóját megelőzően máris invitálják a szervezők a kikapcsolódásra vágyó polgárokat a VII. Pálinka és Mangalica Majális rendezvényére: április 28. és május 1. között újra a gasztronómiáé és a koncerteké lesz a főszerep a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban, illetve az intézmény környékén, tájékoztatott elöljáróban Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

 

zeg1

 

zeg3

 

- A tavasz utolsó hónapja, a nyár a pihenés, a feltöltődés, na, meg persze a felhőtlen szórakozás ideje a legtöbb ember életében, ennek megfelelően Zalaegerszegen számtalan rendezvény kínál felüdülést 2018-ban is – fogalmazott a város első embere. - Mindent megteszünk azért, hogy a települést jellemző gazdasági fejlődés a jövőben is megtartsa dinamikáját, ezzel együtt pedig azt szeretnénk, ha a zalai megyeszékhely nem csak az álláslehetőség, de a kikapcsolódás szempontjából szintén vonzerőt jelentene, és az itt élők, illetve ide látogatók egyaránt elégedettek lennének a kulturális kínálattal. Ez, elképzeléseink szerint erősíti a Zalaegerszeghez való kötődést is. Ennek jegyében szinte minden hónapra ajánlunk egy-egy nagyszabású, igényes szabadtéri forgatagot koncertekkel, kézműves bemutatókkal, ínyenceknek szóló étel- és italkínálattal.
Februárban a Fánky Fesztivál már előcsalogatta a vidámságra, önfeledtségre vágyókat, az előttünk álló hónapokban pedig - ahogy az már tradíció - egymást érik a színes összejövetelek.

 

zeg0

Balaicz Zoltán,
Zalaegerszeg polgármestere

 

 

- Hamarosan ismét ünnepelhet Zalaegerszeg, hiszen közeleg a város napja – folytatta a polgármester. - A május 11-ei ünnepi programunk természetesen követi a hagyományokat, a Mária Magdolna Plébániatemplomban a városért mondott közös imát követően koszorút helyezünk el Zalaegerszeg első polgármestere, Kovács Károly mellszobránál. A nap legemelkedettebb pillanatait ezúttal is az ünnepi közgyűlés tartogatja, ahol átadhatjuk a város magas rangú elismeréseit, a Pro Urbe Zalaegerszeg kitüntető címeket.
A város napi rendezvényeket követő egy hónapban kiállítások, koncertek fűszerezik a hétköznapokat, hétvégéket, június 1. és 3. között pedig az először tavaly megrendezett és nagy népszerűségre szert tett Street Food Weekend találkozóra várnak minden ínyencet a belvárosba.

 

zeg2


A street food ételek mezőnye évről évre színesebb és egyre előkelőbb helyet foglal el a gasztronómia világában. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint azok a minőségi alapanyagok, eredeti ötletek és ínyenc fűszerezésű, kézműves fogások, amelyekből ezúttal sem lesz hiány, a második alkalommal megrendezésre kerülő Street Food Weekenden. Zalaegerszeg belvárosa nem csak Burgerekkel, kézműves bucikba csomagolt kolbászokkal, fröccsbuszokkal és vagány streetfooderekkel telítődik június első hétvégéjén, de egyéb látványos és unikális programokból sem lesz hiány. „Az ízélmények mellett főszerepet kap a zene. Szombaton este 18:00 órától MIMOSA utcabuli várja a szórakozni vágyókat a STREET Electronic Egerszeg elnevezésű hajnalig tartó programon. Ahol a sztár dj-k mellett látványos elemekkel, kiegészítőkkel, fényekkel, táncosokkal igyekszünk színesíteni az estét. A rendezvényen a tavalyi évhez képest még több foodtruck (17 db) sorakozik majd a Dísztéren, fejlesztésre kerül a fénytechnika, a vizuális aláfestés mellett, pedig több padot és asztalt is felállítunk majd.” – mint arról, Horváth Szilárd a Városmarketing Iroda vezetője és a rendezvény egyik főszervezője beszámolt.

 

zeg4


A Street Food Weekend találkozóval egy időben- hívta fel rá a figyelmet Balaicz Zoltán- a XV. Országos Fazekas- Keramikus Találkozóra ugyancsak ellátogathatnak az érdeklődők: kirakodó vásár, folklór műsor fogad mindenkit a Gébárti-tó partján.
- Az Egerszeg Fesztivál a június 8-ával kezdődő hét végén teljesedik ki, és zárul majd le, de a könnyed, nyár esti programokról azután sem kell lemondania senkinek. Reméljük, a bőséges kínálatból mindenki ki tudja választani a kedvére valót, és az időjárás is kegyeibe fogadja a fesztiválozókat, hogy igazán kellemes és felejthetetlen élményekkel gazdagodjon a városlakó és a turista egyaránt – összegzett végül a polgármester.


Szöveg: Péter Gyöngyi


Balaicz Zoltán,
Zalaegerszeg polgármestere