logo2

 

 

 

ETALON/ TREND

2019. 6. szám

 

Ha a nyár alkalmával sikerült a lelki tankot csordultig megtölteni az esti fröccsözések felhőtlen hangulatával és a dinnyelében úszó gyerekek látványával, akkor itt az ideje bedurrantani a motorokat és visszarobogni a munka világába. Tükrözze ezt a lendületet outlook-unk is és kápráztassuk el kollégáinkat a legújabb optikai keretes szemüvegek egyikével!

 

office

 

Az újító trendeknek hála, a szemüveg ma már sokkal inkább önkifejező eszköz, mintsem az a szükséges rossz, amely egyesek számára nélkülözhetetlen a megfelelő látáshoz. A jól megválasztott szemüveg öltöztet, árulkodik jellemünkről, stílusunkról és presztízst kölcsönöz a megjelenésnek. Egyszóval igazi ékszer, melynek megválasztása is komoly körültekintést jelentő feladat.

 

office1

 

Egy jó minőségű lencsével felvértezett szemüveg ráadásul a káros irodai fényektől is megóv minket, amennyiben ultramodern, IBOLYA-KÉK fényt szűrő tulajdonsággal ellátva kérjük. A legelterjedtebb kék fényforrások, melyek szemkárosodáshoz és AMD-hoz (időskori makuladegeneráció) vezethetnek, azok a jelen kor modern eszközei, mint a LED izzók és tévék, az LCD monitorok, laptopok, tabletek és okostelefonok. Egy hosszúra nyúlt munkanap utáni fej- és szemfájást sem kell többé természetesnek vennünk ezeknek az innovatív lencséknek köszönhetően.

Ami pedig a trendeket illeti, 2019-ben a hívószavak a nagy, látványos, geometrikus és metál! Az egyszerre feltűnő és észrevehetetlen paradoxona jellemzi az év sláger fazonját, az átlátszó keretes darabokat, melyek színtől és stílustól függetlenül bármilyen ruhának tökéletes kiegészítőivé válnak. A vérbeli macskanők is elemükben érezhetik idén magukat a vintage macskaszem fazonú keretek láttán. És ha ez önmagában nem lenne elég, párosítsuk egy klasszikus barna-fekete, vagy akár egy pasztell árnyalatú leopárd mintával. Mert egyébként az uralkodó szín ebben az évben a Pantone által meghatározott semleges árnyalatú, poros rózsaszín, a Living Coral. Szintén előkelő helyet foglalnak el a palettán a modern printekkel ellátott, márványos mintájú vagy fa hatású keretek, akár vékony arany metál részletekkel házasítva. Ez utóbbi egyébként önállóan is megállja a helyét. A régi, old school fazonok, mint a kerek és dupla híddal ellátott darabok időutazásra invitálnak a múltba és a jövőbe egyaránt.

 

Fotó: LUNETTES