logo2

 

 

 

ETALON/ SZÉPSÉG

2019. 6. szám

 

Az ősz beköszöntével arcunk elveszti ragyogását, fakó és dehidratált lesz, a kontúrok elmosódnak, a bőrfelszín pedig száraz és durva tapintásúvá válik. A szezonváltáskor nem elegendő szuperkrémekkel bombázni az arcbőrt, hanem azonnali, hatásos az esztétikai kozmetika iparága által kínált professzionális megoldásokra van szükség, melyek fájdalommentesen –akár egyetlen alkalom után is – látványos és hosszútávú változást eredményeznek. Mindezekről Rózsás Hajnalkát, okleveles arcesztétikust kérdeztük, aki patináns belvárosi szalonjában fogadott bennünket.

 

iStock 954549212 1


Kifinomultság, letisztultság, vonzó miliő. Ez jellemzi a Hajnal Esztétika Szalon szolgáltatási spektrumát is?
Számomra mindig az volt az elsődleges cél, hogy olyan szolgáltatást kínáljak a vendégeimnek, melyek különleges élményt és nem utolsó sorban látványos eredményt produkálnak, legyen szó sminktetoválásról vagy bőrfiatalításról. Ehhez természetesen elkerülhetetlen a mai technikai forradalommal lépést tartva, folyamatosan képezni önmagam. Jelenleg egy londoni iskola budapesti akkreditált központjába járok, hogy minél magasabb szinten tudjam az ismereteimet alkalmazni a gyakorlatban. Iszonyatos módon fejlődik az esztétikai kozmetikai ipar, melynek bizonyítéka, hogy a modern berendezésekkel valóban csodálatos eredményeket tudunk elérni. Amikor azonban egy kitűzött célom megvalósul, már azon töprengek, mi lehet a következő…


Az ősz beköszöntével nem csupán a természet, hanem a bőrünk állapota is fordulóponthoz érkezik. Milyen lenyomatokat vélsz felfedezni a nyárvégi, megviselt arcbőrön?
Az első, ami egyből szembetűnő, az a dehidratáltság. Ugyanis nem csupán a nap sugarai szárítják kívülről a bőrünket, hanem belsőleg sem hidratálunk kellőképpen, nem iszunk elegendő mennyiségű vizet, ez pedig felszíni vízhiányként mutatkozik meg a bőrünkön. A legalkalmasabb a megterhelt bőr állapotának helyreállítására az ősztől tavaszig tartó időintervallum, hiszen ekkor nem töltünk annyi időt közvetlen napsugárzás alatt.


Melyik kezeléstípust javasolnád az őszi időszakban?
Bármilyen hatóanyag bevitele és kezelés megkezdése előtt a legfontosabb, személyre szabott bőranalízist követően állítom össze a kezelési tervet. Mindenekelőtt azonban a bőr mélyebb rétegeibe ható Lézeres Carbon Peeling kezelést ajánlanám, mely önmagában is fantasztikus eredményt produkál, s bátran kombinálható a többi eljárással. Stimulálja az új kollagén termelődését, ami által az arc újra rugalmassá válik, s létrejön a rejuvenáció. A sejtszintig ható mélytisztítás azért is lényeges, mert ha a bőr nincs megfelelően előkészítve, bármilyen luxuskészítményt kenhetünk rá, a hatás elmarad, hiszen a feltelt pólusok nem engedik át a hatóanyagot a mélyebb rétegekbe. A kezelni kívánt területet elsőként tehát meg kell nyitnunk, átjárhatóvá kell tennünk.

 

iStock 954548608 1


Milyen bőrproblémáknál alkalmazható a kezelés?
A nap káros sugarainak hatásaként újabb pigmentfoltok, májfoltok jelenhetnek meg a bőrfelszínen, illetve romolhat a rosacea állapota is, hiszen akik különösen érzékeny bőrrel rendelkeznek, náluk gyakori panasz, hogy a meleg hatására még jobban kitágulnak az erek. Ma már a modern technológiákkal szinte minden bőrproblémára - rövid idő alatt tudunk non-invazív esztétikai megoldást nyújtani, fájdalommentes módon. Különösen jó megoldás a problémás, gyulladt bőrre, hiszen nyugtatja a rosaceát, halványíthatóak vele a pigmentfoltok és a szeplők. Mivel ezeket a kezeléseket a test bármely pontján végezhetjük, csodás hatás érhető el vele például egy öregségi foltokkal teli kézfejen, a szeplőket, májfoltokat gyönyörűen „leradírozza”, észrevétlenül egy új bőrréteget, bőrképet épít. Sok esetben ezzel akár a bőrgyógyászati procedúra is elkerülhető. A tinédzserek aknés, pattanással teli bőre is szintén ide tartozó bőrprobléma, ők kifejezetten nem szeretik a fájdalmas nyomkodást, mindez azonban a lézeres eljárással mindenféle gyötrelem nélkül megoldható. Gyakorlatilag 4-5 alkalom során normalizálódik a bőr állapota, kiváltva ezzel a májkárosító gyógyszerek szedését. Csupán 45 perc szükséges mindehhez, akár egy ebédszünetben is sor kerülhet a kezelésre.


Ha már felkészítettük a bőrünket, jöhet az orvosi hatóanyag-terápia?
A megtisztított bőr fogékonnyá válik arra, hogy felvegye a hatóanyagokat, melyhez egy mezoterápiás elektroporátor berendezést a MESOLUX-ot alkalmazom. Ez a kezelés akár hetekre képes feltölteni a bőrt. A kézi masszázsnál jóval hatékonyabb, kellemes, kényeztető, 90 perces gépi stimulációról van szó. A hatóanyag-molekulák a helyükre érve összekapcsolódnak és szépen, fokozatosan fejtik ki hatásukat. 3-4 alkalom elegendő, hogy hónapokra feltöltsük az arcbőrünket.

 

A kiszáradt, igénybevett bőr nem kedvez a ráncok kialakulásának sem…
A dehidratáltság másik következménye valóban az, hogy a ráncok mélyülnek. A dinamikus, mimikai ráncok (szemkörnyéki szarkaláb, homlokráncok) valamint a korral együtt járó statikus ráncok (szemöldök közötti függőleges mélyedések) eltűntetésére ma már létezik megoldás. Az esztétikai kozmetikai ipar csúcsa, a magas intenzitású, HIFU mikrofókuszált ultrahangos berendezés, mely az eddigi leghatásosabb bőrfiatalító eszköz. Visszafordítja a bőr öregedési folyamatát, megelőzi az első ráncok kialakulását, csökkenti a már meglévők számát és mélységét. A kollagén és az elasztin termelését stimulálja, melyek nélkül a bőr elveszti rugalmasságát, petyhüdtté, megereszkedetté válik.


Mindezekhez professzionális termékeket alkalmazol. Nem is működhetne egyik a másik nélkül?
A modern kozmetikai gépekkel elért eredményeket nagyon szépen szinten lehet tartani a megfelelő kozmetikumokkal, éppen ezért alkalmazok prémium kategóriás termékeket. Az egyik személyes szívügyem az otthonápolás. Hiszen úgy tapasztalom, hogy a nők 80%-a nem foglalkozik rendszeresen a bőre megfelelő ápolásával, miközben rendkívül fontos a prevenció. Ahhoz ugyanis, hogy ne legyen szürke, ráncokkal és bőrhibákkal teli a bőrképletünk, igenis foglalkoznunk kell vele a fürdőszobai kereteken belül is.


Nem csupán gyakorlatban alkalmazod a profi szintű ismereteidet, hanem oktatóként is komoly feladatokat látsz el. Miért tartod ezt fontosnak a szakmádban?
Tanulmányaimnak köszönhetően újabb és újabb kapuk nyíltak meg előttem. Két budapesti cég is felkért oktatónak és számomra sosem volt kérdés, hogy erre helyi szinten is rá kell erősíteni, hiszen minden professzionális képzés a fővároshoz kötött. Ahhoz azonban, hogy egy tanfolyamot elvégezzünk Budapesten, nem csupán az oktatás, hanem az utazás és szállás költségével is számolni kell. Sokan éppen emiatt nem vágnak bele. A zalai régióban ilyen szintű képzés - ebben a témában - még nem volt, éppen ebből kifolyólag jött az ötlet, hogy létrehozzunk egy oktatóbázist helyileg, ahol az általam használt és alkalmazott technológiákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődök. Érdekes módon egyébként Pestről jönnek hozzám a legtöbben, de számos kolléga keres meg az ország minden pontjáról, hogy egy adott bőrproblémát milyen metódusokkal kezelek. A HyaluronPen technológiáját is oktatom, melyet rengeteg gyakorlás, és tapasztalás előzött meg. Azt gondolom, hogy sikereket csak folyamatos képzéssel és fejlődéssel érhetünk el, a világ gyors ritmust diktál, és ezt fel kell tudnunk venni ahhoz, hogy megvalósíthassuk elképzeléseinket és kihozzuk magunkból - és az általunk kínált minőségi szolgáltatásokból - a maximumot.

 

Szöveg: Kancsalné-Takács Bernadett, Fotó: iStock