logo2

 

 

 

ETALON/ SZÉPSÉG
2018. 5. szám július-augusztus


Bár ma már számtalan szépségápolási kozmetikum várja az üzletek polcain, hogy megvásároljuk őket, ám kétségtelenül bőrünk számára a legmagasabb szintű hozzáértést csak egy, a szakmájában kiváló érzékkel és tapasztalattal rendelkező szépségszakértő tud nyújtani, aki bőrtónusunkhoz, arcformánkhoz, karakterünkhöz leginkább passzoló készítmények, termékek, kezelések alkalmazásában kínál alternatívát.

 

iStock 000025909475 s

 


Vonyarcvashegy frekventált utcájában, a márciusban nyílt Magic Szépségszigetben jártunk, ahol komplex szépészeti „átváltozásnak” vetettük alá magunkat, melyet a szalon tulajdonosa, s egyben szempilla stylistja, Gardáné Kelemen Kata javasolt. A kezelések alatt volt alkalmunk megtudni, milyen trendek hódítanak a szépségipar különböző területein.

 

1

 

Nagy Nikoletta: Kéz-,és lábápoló, műköröm építő 
Radocsai Carmen Judit: Masszőr
Laposa Zsuzsanna: Kozmetika 
Szekeres-Fábián Angelika: Fodrász 
Gardáné Kelemen Katalin: tulajdonos,
üzletvezető, Szempilla Stylist
Garda Richárd: tulajdonos, igazgató

 

Kezdjük azzal, hogy ez a hely számodra a megtestesült álom.

Kata: Valóban, ez a hely tökéletes megvalósulása annak, amit régóta elképzeltem. Vonyarcvashegyiként évekig szempillaépítéssel és manikűrrel foglalkoztam, s azt tapasztaltam, hogy a hozzám érkező vendégek más szolgáltatások iránt is érdeklődnek. Így jött a gondolat, hogy létrehozzuk a Szépségszigetet. Egy helyet, ahol nyugodt és igényes környezetben szépülhetnek a vendégeink, s ahol egy ízben élvezhetik ki a szépészeti kezelések fantasztikus hatásait. Igyekeztünk a csapatunkat is annak a szellemében kiválasztani, hogy a legmagasabb minőséget kínálhassuk. Nagy öröm számomra, hogy a férjem, Richárd, mindig támogatott az elképzeléseimben, s az, hogy Vonyarcvashegyen most itt beszélgetünk, neki köszönhetem.

 

Mit tapasztaltok? MILYEN trendek hódítanak az idei szezonban?

Zsuzsanna: A kozmetikában hihetetlen kettőség jellemző. Az arc-, és testkezelések vonatkozásában a non-invazív eljárások, azaz a már-már plasztikai sebészeti szintű, fájdalommentes kezelések viszik a prímet, másrészt a mai világban mindenki azonnali, látványos eredményt szeretne, ezért kifejezetten magas az elvárás a szépészeti eszközök, berendezések és a kozmetikumok tekintetében is. Utóbbiaknál egyértelműen a természetes alapanyagból készülő, parabén-, és parafin-, kőolajszármazék-mentes termékek használatára mutatkozik a legnagyobb igény.
Angelika: Ez az irány a fodrászatba is betört. Egy-egy extrém kérést leszámítva főként a természetes volument és a természetes színeket kérik a vendégeim. Sokan fotókkal érkezve mutatják be, milyen frizurát szeretnének, én pedig – a hajszerkezetükhöz igazodva – az arcformájukhoz leginkább megfelelő fazont vágom, amely nem feltétlen lesz tökéletes mása a képnek, de a sikeres végeredményhez sokszor kompromisszumokat kell kötni. Nem mindenkinek erős, vastag szálú, ezáltal pedig masszív tartású a haja, nem beszélve arról a problémáról, amit manapság leginkább tapasztalok: a hajhullás. Ez pedig mindenképpen speciális kezelést kíván. A nyári igénybevétel is megviseli a haj szerkezetét, ezért ebben az időszakban napvédő sprayket, samponokat, balzsamokat, komplett termékcsaládokat szoktam ajánlani a vendégeimnek, hogy például a szőke árnyalat ne váljon napszítta sárgává.
Niki: A műköröm-trendekbe manapság már nem jellemzőek a hosszú, hegyes ívek, mind inkább itt is a természetesség jegyei mutatkoznak meg. Egy gél-lak tökéletes megoldást jelenthet azonban azoknak, akik esetleg még ódzkodnának a műkörömtől, ám a vendégeim többsége imádja a színes, trendi árnyalatokat. Egy azonban nem változik: a francia manikűr soha nem megy ki a divatból, alkalomhoz illően mindig a legjobb választás.

 

A nyár tagadhatatlan része az esküvő-szezon. 2018-ban a menyasszonyok milyen stílusban szeretnék kimondani azt a bizonyos „IGENT”?

Zsuzsanna: Mivel a nyár komoly kihívást jelent - a forróság miatt - a smink tartósságára nézve, ezért nem terheljük túl a bőrt, a „kevesebb, néha több” elvét alkalmazva inkább a letisztult, naturális színekkel, nude árnyalatokkal dolgozunk. A tematikus esküvők sem ritkák, ahol kifejezetten egy-egy kor sajátosságait, cicaszemet, vagy a pin-up girl stílust idézzük meg. S bár a mai internetes vloggerek és bloggerek tömkelege arra „tanít” bennünket, hogyan használjuk a sminkecsetet, azt gondolom, hogy az alkalmaknak adjuk meg a módját, bízzuk szakemberre ezt a feladatot a tökéletes megjelenésünkért!
Kata: Az esküvőszezon kiemelt időszak a Szépségsziget életében. Van lehetőség csomagajánlataink közül választani, amelyek komplex kezeléseket tartalmaznak, hogy a menyasszonyok a nagy napot tökéletes formájukban élhessék át. Gondoltunk az örömanyákra, koszorúslányokra is, sőt, van olyan csomagunk, ahol a jegyespár együtt vehet részt egy csodálatos szépségápolási kényeztetésen.

 

És a férfiak alapvetően bátran érkeznek?

Kata: Talán egyre nyitottabbá válnak a kozmetikai kezelésekre, de egyértelműen a fodrászati szolgáltatásokat igénylik legtöbben.
Niki: Ez talán még Magyarországon nem olyan nagy divat. A külföldi férfi vendégeknél a manikűr elterjedtebb, nálunk inkább az a gyakoribb, ha valaki valamilyen problémával érkezik, melyre megoldást vár. Érdekes, de a fiatal generáció kéri leginkább a manikűrt, de úgy gondolom, hogy ennek főként a kíváncsiság az oka.

 

Manapság már a „mű” dolgok is egyre inkább a természetesség felé közelítenek...

Kata: Szempilla stylistként is érzékelem, milyen hatalmas a változás a műszempillák minőségében. Éppen ezért selyemből és nercből készült alapanyagokkal dolgozom, s azt mondhatom, hogy a szálas technikával készülő műszempilla egy igényes nőnek már-már alapszükséglete, mely szakszerű felhelyezését követően visszafogott, ám drámai hatást eredményez viselőjének. Akárcsak egy szemöldöktetoválás, mely csodálatosan kiemeli az arc karakterét.

 

A Szépségsziget - a számos szépészeti kezelés mellett - komplex testi, lelki feltöltődésre is kínál lehetőséget?

Carmen: Masszőrként azon dolgozom, hogy a hozzám érkezők jóleső érzéssel távozzanak a masszázsok után, melyekre egyre nagyobb igény mutatkozik. A tibeti, Pránanadi masszázs egy testet, lelket simogató masszírozó eljárás, melyet mindenkinek csak ajánlani tudok. Holisztikusan közelíti meg az embert, a test-szellem-lélek triójában. Energetikailag feltölti a szervezetet, blokkokat old, felszabadítja a bennünk rejlő gátakat. Mélyebb tartalma van, mint mondjuk egy hátmasszázsnak, bár kétség kívül ez utóbbit kérik a legtöbben. Egy-egy testmasszázs fantasztikusan hat az idegpályákra és a reflexzónákra, melyek az élő sejtekig hatolva érik el hatásukat. A mai rohanó világban szervezetünknek szinte szomjazik az ilyen alkalmakra…

 

Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett, Fotó: Fotolia