logo2

 

 

 

ETALON/ SZÉPSÉG
2018. 4. szám június

 

Dehidratált, fakó, szürke bőrtónus, repedezett arcbőr, szembetűnő bőrhibák, melyek már első ránézésre is azonnali segítségért kiáltanak. Felmentő sereg persze akad bőven, a végelláthatatlan lehetőség közül, most mutatjuk a legütősebbet, mely orvosi profizmust megszégyenítő módon tesz csodát pillanatok alatt hámrétegünk nem kímélt felszínével.

 

A varázslat igenis létezik: immunrendszerünkre elképesztő hatású, jótékony baktériumok által stimulált impulzusok jelentőségét már szépségápolásban felismerték és bőszen alkalmazzák. Hévízen jártunk, a Rejuvena Esztétika Szalonban, hogy megtudjuk, milyen effektus érhető el egy mikroorganizmusokkal felturbózott, kombinált arckezelés során.

 

rej


Ám még mielőtt beszámolnánk tapasztalatainkról, és arról, miben rejlik a kezelés során alkalmazott, Dr. Kadir, Biome-Calmine termékcsalád különlegessége, arról kérdeztük állandó szépségszakértőnket, a szalon tulajdonosát, Mátrai Gabriellát milyen szempontok alapján sorakoztatja fel innovatív bőrápolóit a ház…

– Ma már nem csupán a szépségipar technikai mátrixára vonatkoztatható az „okos” jelző, hanem a hatóanyagok tekintetében is bombaként robbantak be az intelligens összetevők. A szépségápolás elkötelezettjeiként igyekszünk úgy válogatni a piacon fellelhető készítményekből, hogy olyan termékeket sorakoztassunk a kezelőinkbe, melyek mögött hosszú évek tapasztalata, termékfejlesztése és kutatástechnológiája áll. Emellett arra is törekszünk, hogy a felhasznált szépészeti termékek természetes alapanyagokból készülő, szintetikus hozzávalóktól mentes megoldások legyenek.

 

És, hogy mi a helyzet az év
legtikkasztóbb hónapjaiban?

Ilyenkor a bőrnek is egy különleges törődésre van szüksége, segíteni kell a vízraktározásában, továbbá, hogy megtartsa, majd folyamatosan szabadítsa fel a nedvességet a bőr különböző rétegeiben. Egy, a pólusokat eltömítő, a bőr lélegzését gátló, zsíros állagú, nehezen beszívódó hidratáló krém nem megfelelő a dehidratáltságban szenvedő arcbőrünk számára, különlegesebb bánásmódban kell részesítenünk külső „védőpajzsunkat”. Kellemes társunk a hőségben az izraeli kozmetikai iparág piacvezető márkájának, a Dr. Kadir innovatív termékcsaládjai. A gazdag hatóanyag tartalom, a speciális formulák, a kellemes állag mind hozzájárulnak a termékek sikeréhez. Több különböző széria kezeli a dehidratált bőrt, intenzív anti-aging és lifting hatással ötvözve. De mind közül kiemelkedő újdonság, a Biome-Calmine, melynek hatóanyagában egy egészen különleges felfedezéssel találkozhatunk. A bőr immunitásáért, optimális működésért felelős baktériumflórára lévő hatásmechanizmussal.

 

De vajon hogy működik mindez
a gyakorlatban?

A probiotikumok „barátságos” baktériumairól és a prebiotikumokról eddig csak az emésztőrendszeri problémák orvoslása kapcsán hallottunk, ám ideje, hogy a szépségápolásban forradalmasított és tudományosan igazolt effektusait is megismerjük. Előbbiek a szervezet, jelen esetben a hámrétegünk egészséges mechanizmusához járulnak hozzá, utóbbiak pedig az ártalmas mikroorganizmusok ellen veszik fel a harcot, s mindezt koncentráltan egy gyógyhatású termékcsaládban ötvözve.

– Bármely bőrtípusra, bőrhibára tökéletes megoldás ez a hidratáló, Holt-tengeri iszapból és hasznos baktériumokkal megalkotott termékcsalád, mely öt komponensből áll: egy szérum; egy tápláló, egy hidratáló krém; egy fekete maszk, és egy gyengéden tisztító gél alkotja. Ott jártunkkor kipróbáltuk a produktumok simogató érintését egy fantasztikus rádiófrekvenciás arcfiatalító kezeléssel kombinálva, a másfél óra után kapott eredménytől pedig a szánk is tátva maradt. Egyenletes, lágy puhaság, már-már „baba-popsi” simaságú bőrfelszín, feszes tónus. Ezek a jellemzők maximálisan lefedik az összhatást, s akár levonhatnánk a konklúziót egy frappáns mondattal összefoglalva, hogy: az egészséges bőrhöz a jó baktériumokon keresztül vezet az út. De nem csak az egészséges bőrhöz, hanem az éveket megfiatalodó vonásokhoz is.

 

- A szalonban kiemelt szerepe van az előzetes mágneses biorezonanciás állapotfelmérésnek, amelyből kitűnik, mennyire szennyezett a bőrfelszín, milyen immunitással működik. Ez esetben sokszor derül fény arra, hogy nem elég ellenálló a felső hámréteg, ezáltal pedig nem tud védekezni a külvilágból érkező kórokozókkal szemben. Az ilyen jellegű eredmények után az arcbőr védelme érdekében a Biome Calmine termékcsaládot javasoljuk. A finom kényeztetés során a Dr. Kadir termékek stimulálják az arcbőr védőmechanizmusát, kisimítják a ráncokat, javítják a bőr állagát, serkentik a kollagántermelést, s végül rugalmassá, üdéévé, élettel telivé varázsolják a bőrfelszínt.

 

A külső megújulás a belsőt is magával hozza, ugyanis a probiotikumok meggátolják, hogy a bőr apró kis sejtjei reakcióba lépjenek a negatív impulzusú parazitákkal, úgynevezett patogénekkel, melyek a bőr öregedéséért, irritációjáért, az ekcémáért, a rozáceaért és a gyulladásos bőrhibákért is felelnek. A védekezés lehetősége tehát a kezünkben van, az intelligens kozmetikumok kétséget kizáróan mindent elsöprő eredményt produkálnak, már csak időpontot kell kérnünk a hévízi szépségszalonba, hogy a komplex kezelést követően, saját bőrünkön tapasztaljuk meg az arcfiatalítás szenzációs termékcsaládját.

 

Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett