logo2

 

 

 

ETALON/ SZÉPSÉG
2018. 4. szám június

 

Kísérletező, tanulni vágyó, a szépségszegmensben ténykedő,- vagy a szépségápolás otthoni kalandora vagy? Jól figyelj! Különleges hely nyitotta meg kapuit azon felhasználók számára, akik magasabb szinten űzik a szépségrituálékat. A zalaegerszegi Szépséglabor patikamérlegének egyik felén innovatív összetevők, a másikon magas szakmai kvalitás balanszíroz. Erről a komplexitásról beszélgettünk Burda Norberttel, az üzlet egyik tulajdonosával.

 

Napjainkban a street fashion kötelező kellékévé vált a körmök trendi díszítése, tincseink színezése, ápolása, volumenizálása. A szépségipar egyre szabadabb, merészebb és a nőiességet hangsúlyozó irányvonalat diktál, mindehhez pedig szorgosan gyártja tégelyekbe zárt csodafegyvereit. Legyen szó szalonokról, és magas minőségű szolgáltatásairól, vagy az otthoni szépségápolásról, ma már könnyen beszerezhető, professzionális termékekkel követhetjük az éppen aktuális trendeket.

 

28

 

A divat világában nem meglepő, ha szakértői státuszban férfinévvel találkozunk, de mi a helyzet a műkörmös szakmában?
A szépségipar valóban egy különleges szektor, 17 év távlatából már azt mondhatom, jó döntés volt Debrecen helyett Zalaegerszegen üzletet nyitni. Az Eötvös utcában, 2002-ben tártam ki első üzletem ajtaját, majd 2006-ban csatlakozott hozzám a jelenlegi üzlettársam, Stróbel Katalin. A most nyílt zalai megyeszékhelyű Szépséglabor mellett Sopronban, Szombathelyen és Keszthelyen is működtetünk üzleteket, s természetesen továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk internetes áruházunkra. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a professzionalitás a szépségápolási termékek tekintetében már nem csupán szakmai körökbe preferált, hanem egyre inkább az otthonokba is begyűrűzik.

 

Ez azt jelenti, hogy magánszemélyek tekintetében is a minőségi termékek beszerzésére mutatkozik igény?
A nők egyre igényesebbek hajukra, körmeikre és szépségápolási termékeikre. Kedvelik az otthon is könnyen elkészíthető szalonminőséget. Ehhez pedig kevésnek bizonyulnak a drogériákban elérhető termékek. A haj és körömápolás jövője lenyűgöző technológiák bevezetését tette lehetővé, amely már nemcsak a szalonok, de a fürdőszobák polcain is ott sorakozhatnak. Ezért a szakmai érdeklődőkön túl, egyre többen térnek be az üzleteinkben magáncélú vásárlási szándékkal is. Aki például érez magában affinitást, hogy gél lakkal készítse el a manikűrt magának, ma már minden ehhez szükséges kelléket megtalál hozzá. Nem meglepő ez a növekvő tendencia, a médiából olyan tömegű inspiráló szépségápolási ötlet zúdul ránk, mint még soha eddig. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy a legnagyobb és legjobb minőségben terméket előállító brandekkel kooperáljunk, ennek köszönhető termékkínálatunk széles spektruma.

 

Milyen üzletpolitika mentén haladtok, ami által ekkora fejlődést lehetett elérni ebben a üzletágban az elmúlt években?
A szakmabeli és a lakossági igényeket kiszolgálva igyekezetünk az utóbbi időben az online térre is fókuszálni, így webshop-ot hoztunk létre, mellette a bolti vásárlói keresletet is maximálisan ellátni. A professzionális körmös alapanyagok és minőségi eszközök is megtalálhatóak nálunk, világmárkák mesteri szintű termékeit is forgalmazunk. Habár ezek árszínvonala magasabb a drogériákban kapható termékek költségétől, de azt tapasztaltuk, hogy a kereslet igen is érzékeny a minőségre. A folyamatos fejlődéshez folyamatos megújulás, folyamatos fejlesztés szükséges. Ezt az elvet követve a zalaegerszegi üzletünk már nem csupán körmös eszközökre orientálódik, hanem kibővítettük a portfóliónkat a fodrászati kellékek termékkínálatával. A 2009 óta működő webes áruházunkban pedig országos kiszállításokat.

 

A Szépséglabor, nevéből adódóan sejteti, hogy többet nyújt a vásárlóknak és a szakmának, mint egy egyszerű szaküzlet…
Az üzlettársam 2008-óta szervez szkamai oktatásokat, az OKJ-s képzésekhez pedig már évek óta mi szolgáltatjuk az alapanyagokat. A Szépséglabor „születésével” egy fedél alá hoztuk az üzletet és az oktatást. Technikailag modern, infrastrukturálisan felszerelt oktatótermünkben időszakos, újdonságokat felvonultató bemutatókat, webshopokat tudunk szervezni. Ezen alkalmakkor kipróbálhatóak az egyes termékek, tesztelhető a sűrűségük, színárnyalataik és alkalmazási lehetőségeik. Ezzel annak a komplex lehetőségét tettük elérhetővé, hogy a termékek megtapasztalhatóak legyenek, mindazonáltal pedig magas színvonalú oktatással párosuljanak. Ez szakmai körökben is egyedülálló lehetőség.

 

Meglapozva mindezzel a jövőbeni siker zálogát?
Ha már professzionális termékeket forgalmazunk, mi is a professzionalizmusra törekszünk. Az üzleteink ajtaja már nem csupán a szakma képviselőinek áll nyitva: fontos, hogy bárki, aki a szépségipar e területe iránt érdeklődést mutat, vagy egyszerűen csak használni szeretné a magas minőségi, prémium termékeket otthonában, segítséget kapjon. A 21. századi szépségápolási termékek elképesztően sokoldalúak, egyre inkább személyre szabott igényekre reflektálnak, különleges formulákkal és vegyületek együttes erejével kínálnak terápiát a hajszálaknak, a fejbőrnek, vagy épp a töredezett körmöknek. Szakmai ismeretek bővítésére, tapasztalatgyűjtésre oktatótermünk. Mindemellett továbbra hangsúlyosak maradnak a közösségi médiákban való megjelenéseink, videóink, élő közvetítéseink, blogbejegyzéseink is.

 

Mindenképpen az a célunk, hogy sokrétű lehetőséget nyújtsunk a hölgyeknek a szépülés és a szépségápolás területén, amihez üzletünkben profi szakértelem és a minőségi világmárkák termékei biztosítják majd a megelégedettséget.