logo2

 

 

 

ETALON/ Szépség
2016. 3. szám június-augusztus

 

hajnal

 

A 21. század nője szépségével kapcsolatban látványos és hatékony eredményekre vágyik, melyre a professzionális kozmetika is egyre átütőbb eljárásokkal reflektál. A sebészkés nélküli esztétikai eljárásokkal megszabadulhatunk a fáradt, megereszkedett bőrtől, a zavaró hajszálértágulatoktól, a szem, homlok és száj körüli barázdáktól és késleltethetjük a bőr öregedését. Hantos Hajnalka lézerszakkozmetikus, anti ageig szakértőnknél jártunk, hogy két szelíd, ámde nagyon látványos eljárást teszteljünk saját bőrünkön:


RÁDIÓFREKVENCIÁS TERMOKOAGULÁCIÓS HAJSZÁLÉRTÁGULAT KEZELÉS
Ennek köszönhetően gyorsan és fájdalommentesen szabadulhatunk meg az esztétikailag zavaró tágult hajszálerektől és eredményesen kezelhetjük ráncainkat. A kezelés az 1 mm átmérőnél kisebb, a test a bármely részén fellelhető értágulatok eltüntetésére irányul, beleértve az arcon sokakat zavaró rosaceát is. Az eljárás egy láthatatlanul vékony rádiófrekvenciás tűvel történik. A vékony tűn keresztül alkalmazott nagyfrekvenciájú rezgés által kiváltott hőhatás roncsolja a kapilláris erek falát és azok tartalmát is: a kezelt érfal összezáródik, a benne lévő vér hirtelen megalvad, sejtjei szétesnek. A termokoaguláció pontosan ellenőrzött és irányított energiát használ, amely csak a célszövetre van hatással, de megvédi az azt körülvevő szöveteket. A beavatkozás után így nem tapasztalható égés, bőrelhalás vagy pigmentáció. Egy kezelés maximum 15 percig tart a kezelendő terület méretétől függően, melynek következtében az értágulat azonnal megszűnik. A kezelés során enyhe csípések érezhetőek, utána nem szükséges kötés vagy kompressziós harisnya viselése. Ezt követően az értágulat helye enyhén duzzadt és piros lesz. Pár órával később ez eltűnik és a helyét kisebb, pontszerű varratok veszik át. 3-4 hét múlva ezek is leválnak és teljesen begyógyulnak. Az arcon még ezekkel sem kell számolnunk, csak enyhe bőrpírral. Ugyan ez a kezelés a ráncok eltüntetésére is alkalmazható. A rádiófrekvenciás hő apró mikrosérüléseket okoz a kollagén rostokban, melyeket a szervezet „kijavít” és új kollagén termelődik. 3-4 hét elteltével láthatóvá válik a ráncok feltöltődése.

 

MIKROÁRAMOS ARC LIFTING (BIO)
Olyan non-invazív eljárás, amely során a bőr látványosan fiatalabb lesz. A Mikroáramos kezelést hivatalosan is műtét nélküli arc liftingnek nevezik. Ez a technológia ugyanis olyan elektro-stimulációs eljárást alkalmaz, amely során a bőrt egy duplavégű elektródával masszírozzák, melynek hatására visszaáll az arcbőr és a mimikai izmok önálló regenerálódása, a sejtműködés aktivizálódik, és ezen folyamatok hatására a bőr sokkal rugalmasabb, élettel telibb és látványosan fiatalabb lesz. A letisztított, száraz bőrfelületen egy pár elektródával történik a kezelés, mely során enyhe áramérzet van. Ez nem jár kellemetlenséggel. A műtétmentes bőrrejuvenációt sokkal rövidebb felépülési idő követi, továbbá jóval olcsóbb, mint más orvosi beavatkozással járó társai. A mikroáramos arckezelésnek szinte alig vannak mellékhatásai, és a kívánt eredmény fokozása érdekében gyakran kombinálható más arckezelésekkel úgy, mint arcpakolással, arc masszázzsal. Az arcbőr rejuvenáció eredményeként már akár egy órán belül látványos eredmény érhető el, a bőr sokkal feszesebb, tonizáltabb, egyszóval élettel telibb lesz. A Washingtoni Egyetem friss kutatása bebizonyította, hogy a mikroáramos arckezelést követően 45%-kal nőtt a bőr elasztin, 10%-kal a kollagén tartalma továbbá 35%-kal a véredények száma.