logo2

 

 

 

ETALON/ SZÉPSÉG
2018. 3. szám május

 

Csupán egy apró eltérés a teremtés folyamatában, egy kromoszóma, melynek létezése oly sok mindent befolyásol. Sok mindenben különbözünk mi nők és férfiak, ám a hiúság forráskódja mindannyiunkban ott rejtőzik. Mióta a nők testkultusza jelentősen felértékelődött, az erősebbik nemmel szemben támasztott külső mérce is bizony magasabbra került, a kérdés már csak az, hogy a férfiak miként élnek a lehetőségekkel és hogyan gondoskodnak az „Isten adta” fizimiskájukról.

 

rej


Még az elején leszögeznénk, senkit sem szeretnénk túlzásokra buzdítani, csupán a már-már metroszexális véglet és a totális ápolatlanság közötti arany középút bemutatását tűztük ki célul, mely kétségtelenül örömet, magabiztosságot és új lehetőségeket nyithat meg az erősebbik nem számára is. A látványos elhanyagoltság, mint a petyhüdt sörhas, a kezeken és lábon éktelenkedő bőrkeményedések, a tág, zsíros pórusok, vagy a szinte burjánzó szemöldök sajnos még ma is sok esetben kéz a kézben jár a legmárkásabb kocsikkal és zakókkal, miközben a szépség-, és egészségápolással foglalkozni a férfiak körében is egyre inkább elvárás. Hiszen az idő, a stressz, túlzott fizikai megterhelés, a légszennyezettség és az egészségtelen, rohanó életmód, az ő esetükben sem múlik el nyomtalanul. A tusfürdő, a borotválkozás utáni termékek vagy dezodorok szorgos használata vajmi kevés egy idő után. Célzottan és markánsan kell fellépni! Erre reflektál ma már több, nemzetközi férfiakra specializálódott szépségszalon, és nagyon trendi barber shop vállalkozás. Szóval, kedves Férfi Olvasók! Mélyedjenek el bátran a szépségápolás Önöknek kínált alternatíváiban! Tartsanak velünk felfedező utunkon!

 

Hévízen, a Rejuvena Esztétika szalonban jártunk, hogy felkutassuk a férfiak számára kiemelt figyelemmel övezett arc-, és testfiatalító, valamint egészségjavító kezelések tárházát. Ami már az első pillanatban szembeötlő, hogy az épületen belül több, különböző stílusosan berendezett enteriőrben vehetők igénybe a szolgáltatások. Ez a fajta diszkréció lehetővé teszi, hogy a férfiak kellemetlen feszengés nélkül szinte inkognitóban vegyék igénybe a személyre szabott kezeléseket. Méghozzá szinte mindet egy helyen! A szalon dolgozói pontosan ismerik a férfiak sajátságos igényeit. Ennek megfelelően 4 fő területre fókuszálva alakították ki az ápoló, regeneráló, egészségmegőrző és lazító programokat.

 

A BŐR

A férfi bőr speciális, éppen ezért más kezelési metódust és termékösszetevőket követel, mint a női. Hogy miért? Az arcon vastagabb a szaruréteg, a faggyúmirigyek száma magasabb, a bőr zsírosabb, a pólusok tágabbak, miközben a borotválkozás következtében érzékenyebb bőrképletek figyelhetőek meg az arc és nyak tájékán. Noha a több kollagén termelés miatt feszesebb a bőrtónus, az arckezeléseket mégis fontos időben megkezdeni! A Rejuvena Esztétika szalonban professzionális gépi csúcstechnológiával, vegyszermentes, organikus anyagokkal történnek a kezelések, személyre szabott programokban. Az arctisztítás, arcbőrfeszesítés, ránctalanítás, a szem alatti karikák eltüntetése, arcmasszázs, bőrregeneráció, mind-mind hozzájárulnak a férfiak arcbőrének „ébresztéséhez”.


KRITIKUS ZÓNA

Kardinális különbség a nő és férfi testképletben a hormonműködés eredményeképpen kialakult sajátosság, mely hízáskor figyelhető meg: míg a férfiaknak ugyanis a hasuk kerekedik a pluszkilókkal, a nőkre a csípő és a fenék környékére rakódik a többletsúly. Szerencsére már számos esztétikai eljárás létezik, amely a férfiak e kritikus testtáját célozza. A hévízi Rejuvenában a férfiaknak összeállított testkezelés-programok a pocakra és izomtónusra fókuszálva eredményeznek azonnali térfogatcsökkentést, izomfeszesítést, az ízületi fájdalmak és húzódások enyhítését, sportsérülések utáni tonizálást, “kockahas”- effektust és pocak-korrekciót.

 

A TEST DIAGNOSZTIKÁJA

A specifikus kezelések megkezdése előtt ajánlott egy mágneses biorezonancia szűrés, mely részletesen rámutat azokra a problémás területekre, melyek leginkább igénylik a gondoskodást. Ha szemet húnyunk az itt-ott felszaladó zsírpárnák felett, bizony további komoly problémákat idézhetünk elő. A belső szerveket, a májat, a hasnyálmirigyet terhelve a magas vérnyomás, a szívbetegség és a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét is növeljük. A komplex szolgáltatási paletta a Rejuvena esetében az egészségmegőrző programokra is egyartánt fókuszál. Itt ugyanis az egészség és bőrápolás terén egyaránt érvényesül a személyre szabhatóság. Étkezési tanácsadás és problémamegoldó organikus termékek teszik lehetővé a férfiak számára is az egészséges test újradefiniálását.

 

EGY ADAG KÉNYEZTÉS

A munka őrlőmalma kimeríti a férfiak testének és lelkének raktárait, ezért bár hiába nem hangoztatják, szeretik és igénylik a kényeztetést. Noha számukra a speciális és intstant megoldások a nyerők. Vagyis mindent egy helyen, néhány órás program keretében lefuttatni maga a kánaán. Pontosan tudja ezt a Rejuvena, aki gondoskodik a relaxációról is. Bioszolárium, gépi nyirokmasszázs, stresszoldó, lazító testmasszázsok, és infraszauna áldásos hatásait végzik el hatékony munkájukat a kezelés végén. De aki igényli, gyantázás, tartós szőrtelenítés, hazavihető vegyszermentes világmárkák, és manikűr is szerepel a repertoárban.


Egy jó dózis bőrkorrekció és pocakfaragás, némi lazulás és egy szempillantás alatt válik az erősebbik nem életstílusának részévé és szenvedélyévé az esztétikai szolgáltatás. Szó sincs az elnőiesedésről, mind inkább arról, hogy a 21. század igényes férfijével szemben is igencsak határozottak a követelmények. Az ápolt megjelenés a siker kulcsa akár magánéleti, akár karrier szempontjából.