logo2

 

 

 

ETALON/ SZÉPSÉG
2018. 2. szám április

 

Álljunk meg egy pillanatra és feleljünk őszintén az alábbi kérdésre! Mindent megteszünk testünk és lelkünk egészséges működéséért? Tisztában vagyunk azzal az ősi érvvel, mely szerint gondolataink ereje nemcsak negatív, hanem pozitív módon is befolyásolhatja földi létünk mindennapjait? Hogy a gondolatainknak gyógyító ereje (is) van? Kedves szkeptikusok! Nem azt kérjük, hogy higgyenek a polarizált fény tudományosan bizonyított erejében, csupán szemléljék meg, tapasztalják meg saját bőrükön a testben rejlő energiák felszabadító pezsgését!

 

reg1


Bár a XXI. század embere a technikai fejlődés eredményeképpen, a mindennapi hajszában nem szán elegendő időt saját testének és lelkének feltöltésére, a mókuskerék őrli és bénítja a szervezet egészséges működéséért felelős sejteket, s egyszer csak jelentkezik egy tünet, egy komoly betegség árnyékában. Ez az a pont, amikor szakemberhez fordulunk, s bízunk a gyógyszerek pozitív hatásában, holott energiaszintünk megfelelő karbantartásával, energiaközpontjaink időszakos harmonizálásával, stresszoldással megelőzhetnénk a bajt. Mindezeket szem előtt tartva testünk védelmi mechanizmusa masszívan venné fel a harcot a negatív hatásokkal szemben. Dr. Regényi Péter, a Polaris 7 Crystal Harmony csakraharmonizáló, energetizáló lámparendszer és Fénystúdió hálózat megálmodója kalauzol el bennünket az egyedülálló állapotjavító kezelés rejtelmeibe.

 

Milyen gondolat vezérelte Önt a tervezéstől és megalkotásig vezető út során?

Három éve kezdtem energiagyógyászattal foglalkozni. Ekkor a hévízi Hotel Európa Fitben kialakított Vitalium Laser Centerben lehetőségem nyílt nőgyógyászati lézerkezelésekkel a szervezet kitüntetett helyeit kezelni, és ezzel azok szövettanilag is igazolható öngyógyulási folyamatait beindítani. Ez idő alatt láttam, milyen hatásokra képes a koherens fény, mint energia, milyen változásokat képes az emberi szervezet regenerációja szempontjából kiváltani. A Polaris 7 Crystal Harmony lámparendszer megalkotásánál azt volt a cél, hogy az epigenetikában megismert egészségünket igazolhatóan befolyásoló okot, a sejtszintű stressz állapotot oldjuk és szervezetünk kibillent energetikai működését egyensúlyba hozzuk.

 

Mi a fő vezérelv, melyre a kezelés koncentrálódik?

1996-ban Dean Ornish professzor vizsgálatai igazolták a stresszoldás betegségekre hajlamosító génjeinek deaktiváló, illetve gyógyulást segítő génjeinek aktiváló hatását. A stanfordi egyetem biológus professzora, Bruce Lipton, az epigenetika egyik úttörője szerint a környezetünk, főként gondolataink methyláció (a DNS módosulását jelenti) révén kémiává alakulnak. A sejtjeink pedig ezekre a kémiai ingerekre reagálnak. A genetikai okra visszavezethető betegségek aránya mindössze 1%. A többi betegség kiváltó okaként a szignált, azaz a jelet tartja. A krónikus stressz pedig nem más, mint hibás jel, a rá adott válasz pedig hibás válaszreakció. Első lépésben stresszoldásra van tehát szükség, manapság ugyanis a betegségek nagy százalékának kialakulásáért ez tehető felelőssé. A bennünk rejlő feszültségek oldása, szervezetünk energiával való „feltöltése” nagy mértékben segíti az öngyógyító folyamatok aktivizálását.

Ez az alapja a polarizált, csakraharmonizáló fényterápiának: megadjuk a testünknek az energiát, a töltést, hogy azt úgy és ott alkalmazza, ahol szükséges, ezáltal képessé válunk arra, hogy a fellépő belső egyensúlytalanságot korrigáljuk.

 

Ami több ezer éve elfogadott a keleti kultúrában, nálunk, nyugaton még kevésbé elismert nézet. E szerint testünket egy energiaburok veszi körül. Gerincoszlopunk mentén pedig hét fő energiaközpont, más
megnevezésben csakra, vagyis életerőt szállító csatorna található, melyeken keresztül képesek vagyunk a kozmikus energiákat begyűjteni. Energiaszintünk hanyatlása és a sejtjeink közötti nem
megfelelő információáramlás, a balance kibillenését és a csakrák blokkolását eredményezi, ezzel negatív effektusok indulnak el szöveteinkben, megszűnik a kommunikáció sejtjeink között,
immunrendszerünk kiszolgáltatottá válik a számtalan bakteriális fertőzéssel és a különböző vírustörzsek általi megbetegedéssel szemben.

 

Ezek szerint mi vagyunk a felelősek a betegségeink kialakulásáért?

Így is mondhatjuk! Génállományunkban a gondolataink, mint környezeti hatások ki-, és bekapcsolják a betegségeinkért, vagy a gyógyulásunkért felelős géneket. Ez olyan, mintha leosztott kártyalapokból állna az öröklött genetikánk, az epigenetika pedig az a metódus, ahogy ezeket a lapokat megjátsszuk az életünk során. A vélt vagy valós stresszhelyzetek ezen a módon okoznak energetikai blokkot a szervezetünkben, mely szervi elváltozás, betegség formájában előbb, utóbb megjelenik. A fentiek miatt tehát fő célunk, hogy az elkerülhetetlen, rendszeresen jelentkező stressz okozta energetikai állapotváltozásokat egyensúlyba hozzuk, koncentrálva az öngyógyító folyamataink megfelelő működésének beindításához.

 

reg

 

A kezelés egy előzetes, mindössze 5 perces állapotfelmérés után - a kapott értékek tükrében -, egyénileg, személyre szabottan történik. Az energetizálás során milyen élmények, ta pasztalatok társulnak a vízszintes testhelyzetben eltöltött 30 perchez?

Az eljárás során a hét fő energiaközpontot, úgynevezett csakrát, színterápiás szűrőn keresztül, valamint hegyikristályon átvezetett polarizált fénnyel világítjuk meg. A fény mennyiséget lámpatestenként szabályozzuk aszerint, hogy milyen értékeket mértünk az energetikai állapot felmérés során. Ezzel egyénre és állapotra szabható a kezelés. A fényenergia befogadásának hatékonyságát a testünk és lelkünk ellazult állapotba hozatala segíti. Ezt a helyzetet úgy érjük el, hogy a kezelés alatt a csakráknak megfelelő, ideális frekvenciájú speciális csakraharmonizáló zenét játszunk le. A mély relaxáció elérését segíti a binaurális hangeffektusok egyidejű alkalmazása, amit mikroprocesszorok vezérelnek és hoznak létre. Így a hangszintetizáló egység Alfa, Théta, majd Delta agyhullámokat provokál a 14 Hz-ről 1 Hz-re fokozatosan csökkenő hangfrekvencia által.

 

Mi a jelentősége annak, hogy a polarizált fény a hegyikristályon keresztül átvezetve érkezik a csakrákhoz?

A 100%-ban magyar gyártású berendezés mechanikájában e hatékonyságnövelő elem is komoly szerepet kapott: ez a 100%-os tisztaságú hegyikristály-szűrő. A népi gyógyászat számtalan olvasmányt kínál e kőzet tisztító, gyógyító erejéről, a kövek királynőjeként is aposztrofálják. A kő kristálytengelyét egy Zeiss-féle műszerrel mérik be, precíziós csiszolással elkészítve a szűrőt, mely pozitív energiával feltöltve kerül a kezelőlámpákba. S hogy miért éppen a hegyikristály? Mert rezgésszáma a tiszta vízzel egyenértékű, s mivel az emberi szervezet 70 %-a is ebből áll, testünk számára a lehető legoptimálisabb választás a pozitív vibráció felvételéhez, általa hatékonyabbá válik az öngyógyító folyamat.

 

Ezután a mély relaxációs állapot után milyen gyakran célszerű „feltölteni a szervezetünket” a polarizált fényterápia által?

Elképzelésünk szerint, az általános energetizáló, állapotjavító kezelésre 14-30 naponta jelentkező páciensnél - mintegy törlő gomb megnyomásával - egyensúlyba tudjuk hozni a test energetikai állapotát, ezzel támogatva az öngyógyulási folyamataink működését. Ha egységben vagyunk, kétségünk ne legyen afelől, hogy javul a közérzetünk! Célunk egyrészt egy holisztikus, teljes testre kiterjedő megelőzés, illetve a hagyományos gyógyító tevékenységek eredményességének támogatása az energetikai egyensúly segítése révén.

 

Milyen hosszan tart ez a pozitív hatás?

Ezt nagyban befolyásolja a környezet és a napi szinten megélt stressz. Előfordult olyan eset, ahol 4-6 hétig emelkedő értékeket mértünk, volt olyan, akinél a kezdeti időszakban hetente ismételtük a kezelést.

 

Létezik erre egy speciális mérési szisztéma?

Az EMKI (Egészségügy Minőségfejlesztési és Kórháztechnikai Intézet) által elfogadott Dinamika és az azonos elven működő DePuls+ nevű kétféle mérőműszerrel 650 mérést végeztünk el napjainkig. A kezelés előtt és után kapott 16 féle energetikai értékek összességében jelentős emelkedést és érezhető közérzetjavulást okoztak. Egyértelműen pozitív impulzusokkal támogatja a szervezetünket a 30 perces fény- és hangkezelés.

 

Mely városokban érhető el a Polaris 7 Crystal Harmony kezelések?

Az igény felméréseket követően elkezdtünk kialakítani egy országos hálózatot. Jelenleg Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Hévízen, Szombathelyen, Vasváron, Mosonmagyaróváron, Győrben, Piliscsabán, Budapesten, Kecskeméten és Szlovákiában, Izsán érhetőek el a kezelések. 2 hónapon belül terveink szerint Szegeden, Debrecenben, Kaposváron valamint még két budapesti kerületben nyílik lehetőség energetizáló állapotjavításra.

Szemléletváltásra van tehát szükség: vagy tudatosan képessé válunk arra, hogy odafigyeljünk testünk apró rezgéseire, vagy engedjük, hogy a kor betegségei elhatalmasodjanak rajtunk. Mindennapjainkban nem problémákkal kell szembenéznünk, hanem megoldásra váró feladatokkal. A döntés, hogy miként élünk az élettől kapott lehetőségekkel: csak rajtunk áll!


Gyűrűsi József, bioenergetikus, természetgyógyász gondolatai a Polaris 7 Crystal Harmony fény és hangterápiáról:


- Bár azt mondják: nincsenek véletlenek, Dr. Regényi Péterrel egy véletlen hévízi előadás alkalmával ismerkedtünk össze. Több órán keresztül beszélgettünk arról, milyen energetizáló berendezésen gondolkodik, említette a Polaris 7 alapvető kompetenciáit, de ez a módszer még csak a tervezés korai szakaszában járt. Eddigi munkáim során számos találmánnyal találkoztam már, s sugalltam, hogy ha műszeres méréssel bizonyítjuk ennek a rendszernek a testre gyakorolt pozitív hatásmechanizmusát, hatalmas előrelépést tehetünk. Elkezdtünk tehát analíziseket végezni az emberi szervezet energetikai állapotáról, tapasztalatainkat pedig ötvöztük a kezelőlámpába, hogy az minél tökéletesebben végezze el állapotjavító munkáját. A hévízi találkozásunk környékén szembesültem egy olyan külföldön elvégzett tudományos bizonyítással, mely a szív koherenciáját vizsgálta a csakrák frekvenciáinak kooperációjában. Ettől kezdve semmi kétségem sem maradt. Napjainkban olyan elektromos környezetszennyezésnek, fizikai stressz állapotnak vagyunk folyamatosan kitéve, melyek ellen nem tudjuk felvenni a harcot. A belső feszültség esetén két opció van: vagy küzdünk vele vagy elmenekülünk előle. Sajnos egyiket sem tesszük: a szervezetünk pedig fenntartja ezt a folytonos izgalmi állapotot, a mellékvese pedig szüntelenül termeli az adrenalint, a noradrenalint, s a szívünk egyszer csak elkezd szabálytalanul működni. A Polaris 7 kezelőlámpa segítségével ezt a negatív állapotot eltoljuk nyugalmi állapotba, a szervezetnek így lehetősége van elindítani az öngyógyító folyamatokat. Egyfajta homeosztázis-érzés kerít bennünket hatalmába, belső környezetünk állandósulása lévén. Ezért lehetséges, hogy minden embernél pozitív hatást tudunk elérni, még a legnagyobb szkeptikusoknál is: ha akarják, ha nem, a szervezetük feltöltődik energiával. Fontos tehát, hogy egészségünkre tudatosan figyeljünk, hiszen a betegségek energiahiány eredményei. A szervezetünk csodás dolgokra képes: ha van ereje, az öngyógyító folyamatokon keresztül bármit képes leküzdeni. Csak egy kis törődésre, töltődésre van szüksége!

 

Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett, Fotó: Fotolia