logo2

 

 

 

ETALON/ SZÉPSÉG
2018. 2. szám április

 

Feller Adrienne a Panarom Aromaterapeuta Intézet és az Adrienne Feller kozmetikai márka alapítója, nemzetközi okleveles aromaterapeuta és szépségterapeuta szaktanár. 30 éve foglalkozik az aromás növényekből nyert illóolajok unikális gyógyító és lélekemelő erejével. Saját gyártású termékei és kozmetikumai kizárólag 100%-os tisztaságú, természetes alapanyagokból, illóolajokból készülnek, melyek szigorú nemzetközi minőségi ellenőrzésen esnek át, így terápiás célra igazoltan alkalmasak.

 

fa

 

Jómagam 4 évvel ezelőtt ismerkedtem meg Feller Adrienne-vel először, amikor alternatív megoldást keresetem az akkor óvodáskorú gyermekem soha nem szűnő felső légúti megbetegedéseire. A hatás olyan volt, hogy nemcsak Adrienne, de a „Fehér esszencia” elixírjének nevét is aranyba foglaltam. Azóta jó pár üvegcse sorakozik tőle a polcomon, hogy terápiás és preventív célra is segítségül hívjam. Feller Adrienne etalon, így örömömre szolgál az Etalon hasábjain keresztül megszólítani, hamarosan pedig hévízi Bonvital hotel jóvoltából akár Ön is betekintést nyerhet az aromaterápia különlegesen egyedi és illatos világába!

 

Az Adrienne Feller kozmetikumok a természet ősi, tiszta forrásait felhasználva hatnak a bőr sejtjeire és a lélekre egyaránt. Mikor lett része az életének, a természet iránti elköteleződés?
A természet szeretetét a felmenőimtől kaptam, de van egy belső indíttatásom is az odafordulásra. A Duna mellett nőttem fel, gyönyörű ősfák között. Azt hiszem ez is meghatározta, meghatározza az életem. Lenyűgöz a víz, az égbolt, a fák, a növények látványa. A napomat, ha tehetem, hajnali sétával indítom. Ezt úgy is hívnám, hogy hajnali szemlélődő jelenlét, amikor hagyom, hogy a természet hasson rám. Ezek a legjobb reggelek.

 

Hogy jött létre a Panarom Aromaterapeuta és Szépségterapeuta Intézet? A külföldön töltött évek, tanulmányok milyen tapasztalatokkal gazdagították életének efelé orientálódó aspektusát?
Soha nem gondoltam arra, hogy iskolát nyissak. Ami engem motivált, hogy tanuljak, majd emberekkel foglalkozzak. Hogy szebbé tegyem mások életét, azáltal a magamét. Ez volt az alapmotiváció. Aztán a folyamat részévé vált a tudás átadása, ehhez pedig méltó hely kellett, így született meg az intézet. Külföldön töltött éveim alatt kiváló mestereim, tanáraim voltak, akik jó mintát mutattak arra, amit mára létrehoztam. A legfontosabb értékek, amit útravalóul adtak az a tisztelet, az elhivatottság és a harmónia iránti vágy. Az, hogy bármit is akarok az életemben elérni, azt csak kitartó, alázatos és türelmes munkával lehet létrehozni. Hatalmas ajándék ez az útra és igyekszem ezeket az értékeket én is továbbadni.

 

fa1

 

Hogyan adaptálja a szervezet a növényi összetevőket? Milyen hatásmechanizmusa van a testre és lélekre az illóolajoknak?
Az illóolaj a növény kvintesszenciája, lényege. Szénhidrogénvegyületek, melyeket a növény önmaga védelmére, szaporodására állít elő, egyben a jelen kutatások szerint a növényi kommunikáció eszköze is. Kémiailag pontosan definiálható struktúrája szerint az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatásai jól feltérképezhetők, leírhatók. Amikor az illóolajat a bőrbe dörzsöljük, akkor a bőrön keresztül felszívódik és pont úgy, ahogy a növényben, megkeresi, feltérképezi, hogy hol van szüksége segítségre. Hol kell bevetnie a gyulladáscsökkentő, vírusölő, baktériumölő hatását. Az illóolaj a légzésen keresztül az idegrendszerre, és ezen keresztül a hormonháztartásra egyaránt hat. Vannak olajok, melyek hatékonyan szabadítják fel az önjutalmazó hormonokat és vannak, melyek szabályozóan hatnak a hormonháztartásra.

 

Mi inspirálja az anyagok szinergiáját? Hogyan születik meg egy- egy új termék?
Minden termék születését megelőz egy semmihez sem fogható csend. Egy olyan belső és külső csend, melynél azt hiheted, hogy nincs többé inspiráció. Évek alatt azonban megtanultam, hogy a csend azért érkezik, hogy még inkább megnyíljak a születőben lévő alkotóerőre. Ezután veszi kezdetét a munka. Először csak bennem áll össze, majd szép lassan külső formát is ölt. Soha nem lehet tudni, hogy mennyi ideig tart. Sok türelmet, kitartást és odafigyelést igénylő kaland. Nem csak az számít egy termék megalkotásánál, hogy milyen alapanyagok kerülnek bele, az legalább olyan fontos, hogy milyen harmónia alakul ki a termékben lévő anyagok között. Ez a szinergia. Ez a termék valódi szépsége, amellyel az emberhez fizikai és lelki szinten is kapcsolódni képes.

 

fa2

 

Mit jelent Ön számára az „éltető erő”, hogyan kooperálható ez a fogalom a termékek filozófiájával?
Annak van éltető ereje, ami erősít, ami lendületet ad, ami boldogabbá tesz, amitől egészséges vagyok, amitől növekedni tudok, amitől inspirálódok. Ez lehet egy ölelés, egy emberi beszélgetés, a természetben való séta, a zene, a művészet és ilyenek az alkotásaim is. Azért, mert ezeket a termékeket csodálatos virágok, rügyek, levelek, magok különleges kivonataiból, illékony és préselt olajaiból készítem. Ezek az anyagok élő anyagok, melyek teli vannak energiával. Igazi táplálék a bőrnek, ezáltal megújító a sejteknek és az energiáján, illatán keresztül felemelő a léleknek.

 

A 21. század embere eltávolodott az ősi képességeitől. A gyógyítás ipari útra terelt durva aspektusa elfeledtette a természetben rejlő óriási erőket. Úgy tűnik, azonban minél távolabb kerülünk a természettől, annál inkább vágyunk újra arra, hogy kontextusba kerüljünk vele. Hogy segíthetnek e téren az Ön termékei? Milyen misszió vezérli?
A misszióm közepén az ember áll és az, hogy számára igaz és gyönyörű dolgokat alkossak. Olyat, amely az életet szebbé, egészségessé és boldogabbá teszi. A szépséggel és a harmóniával foglalkozom. Kevesen gondolnak bele abba, hogy a szépség valójában a testi, lelki harmónia. Az a vizuális és érzékekkel felfogható jelenlét, ami inspiráló, boldoggá tevő és életet adó. Bátran kijelentem, hogy az igazi szépség gyógyít. A termékeim mindegyikét úgy alkottam meg, hogy textúrájában, illatkompozíciójában és színeiben is örömöt adók, életigenlők és szépítők legyenek.

 

fa3

 

Hogyan tölthetjük fel tavasszal a bőrünk szürkeségét élettel, testünket energiával az illóolajok,- és szépségelixírek segítségével?
A tavasz, az újraindulás energiáját hordozza, és az új felöltéséhez először le kell tenni a régit. Ezért a tavaszi szépségápolásnak tapasztalatom szerint egy tisztító aromás fürdővel és egy méregtelenítő masszázzsal kell kezdődnie. Ebben benne van az önmagunk iránti tisztelet is, hogy megajándékozzuk magunkat egy ilyen csodás élménnyel. Hosszan tudnám mesélni, hogy milyen fantasztikus hatása van a masszázsnak mind a testre, mind pedig a lélekre, de ha pár szóval kellene jellemeznem, akkor egyértelműen az elengedés, a megújulás és az öröm szót társítanám hozzá. Ezután jönnek a szépítő elixírek, arcolajok, finom, puha krémek. Ezek csodát tesznek az emberrel.

 

Április végén a hévízi Bonvital szállodában részesei lehetünk egy különleges előadásnak az Ön tolmácsolásában, ahol a nők életében beköszöntő 7 fontos változásról lesz szó. Kérem, meséljen kicsit részletesebben erről a tematikus programról. Melyek ezek a változások, s hogyan definiálhatók az illóolajok tükrében?

Előadásomnak „A Nő gyönyörű változásai” címet adtam, mert inspirálónak érzem a női létben végbemenő állandó változást, megújulást. Első körben magáról a születésről mesélek, majd az első pár évről és arról, hogy milyen meghatározó a majdani nő életében az, hogy hogyan éli meg a lányságát. Itt szó lesz a szépségről, a szépséghez való kapcsolódásról is. Ezután beszélek a házasságról, ennek misztériumáról. Majd a női lét kiteljesedéséről. Szó lesz a változó korról, ennek pozitív megközelítéséről. Az idős korról, majd az átlényegülésről. Mindezt nagyon női módon közelítem meg, mert sokat mesélek majd az illatokról, az olajokról, a különböző rituálékról. Arról, hogy hogyan élhetjük meg a nőiségünket a legteljesebben, és hogy tudnak minket ebben támogatni a növények és a belőlük nyert olajok.


Hogyan tudunk mi nők, békébe és harmóniába kerülni Önmagunkkal az illóolajok segítségével? Miért olyan fontos a Női energiák és ősi tudásunk visszanyerése?
Ez nagyon messzire visz. Azt gondolom, hogy a nő a világ közepe. Ha ő jól van, akkor a világ is jól lesz általa. A boldog anya, boldog gyermekeket hoz a világra. A boldog gyermek boldog jövőt épít. A boldog feleség boldog családot nevelget. A boldog család pedig boldog nemzetet jelent. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a nő az aranykapu az életbe. A boldogságomért és harmóniámért pedig nagyon sokat tehetek azáltal, hogy elkezdem megismerni magamat, felismerni az értékeimet és kitárni a szárnyaimat. Ebben pedig elmondhatatlanul sokat segítenek az illóolajok. Az illóolajok használata messzire tekint a történelemben. Használták őket a gyógyításban, a szépítésben, a terek illatosításában, tisztításában, az Istennel való kapcsolat megteremtésére, a szent emberek felkenésére. A szóban forgó olajok olyan drága kincsnek számítottak, hogy csak a gazdagabb társadalmi rétegekhez jutottak el. Mi pedig olyan szerencsések vagyunk, hogy ezek a kincsek majd mindenkihez eljuthatnak és használhatjuk ugyanazzal a céllal, mint elődeink a múltban. Hatalmas ajándéknak érzem ezt.

 

Melyik az az esszencia, amely mindig ott lapul Feller Adrienne táskájában?
Az én táskámban mindig van egy Fény esszencia, és mindig van egy Kék esszencia. A Fénnyel mosolyt fakaszthatsz, a Kékkel sebet gyógyíthatsz és nyugtalan léleknek nyugalmat adhatsz. És ez annyira jó!

 

 

Találkozzunk Hévízen a Hotel Bonvitalban április 27-28-án
A NŐ GYÖNYÖRŰ VÁLTOZÁSAI ELNEVEZÉSŰ PROGRAMON!
Bővebb infó: www.bonvital.hu

 

 

Az interjút készítette: Balassa-Szökrönyös Éva