logo2

 

 

 

ETALON/ SZÉPSÉG
2018. 2. szám április

 

 

Egyetlen pillantás a tükörképünkkel, és mit látunk valójában? Egy magabiztos, sugárzó, egészséges külsőt vagy egy szürke, gondokkal terhelt arcot, pettyüdt bőrt és jó pár plusz kilót? Bőrünkön és alkatunkon kendőzetlen nyoma van a testi, lelki egyensúlyunk minden apró rezdülésének. A tavaszi megújulás, a nyári bikini-szezonra való felkészülés sarkalatos pontja, hogy konszenzust teremtsünk a belső és külső szépségjegyeink között, hogy ne csak egészséggel töltekezve, hanem magabiztos és elégedett megjelenéssel vágjunk neki az év legkevesebb ruhadarabbal leplezhető időszakának.

 

re

 

Függőségi viszonyaink

A XXI. századi generáció elkényelmesedett az őt „mindenben kiszolgáló” világban, ahol a mozgás már-már luxusnak számít, szervezetünk a folyamatos terhelés alatt sokszor felmondja a szolgálatot. Ez pedig korántsem meglepő. A kevesebb mozgás, belassult oxigénáramlás, a kevés vízfogyasztás, az élelem ipari tartósítása, ill. a gyógyszer, vegyszerszármazékok testben maradt lerakódása súlyfelesleget, érrendszeri károsodást, hormonális változásokat és különféle testen, bőrön jelentkező allergia-tüneteket produkál. Az internet, a tv is fotelbe szegez bennünket. A vacsorát házhoz hozza a futár. Az anyagi javakért folytatott folyamatos küzdelem pedig stressz formájában súlyos betegségfaktort eredményez, amit sokszor még több evéssel, vagy édességgel kompenzálunk. A kevés rendelkezésre álló idő miatt pedig sokszor a félkész-ételek, telített zsírok, állományjavítók, tartósítószerek és színezékek győzedelmeskednek az emésztőrendszerünkkel vívott csatában. Tudjuk, mindez nem helyénvaló és a változtatásra is van hajlandóságunk. Mégis elveszettebbek vagyunk, mint eddig bármikor. Gasztrobloggerek, életmódtanácsadók, diétareceptek, instacelebek, instant tippjei, szupergyors fogyásra alkalmas tabletták és csodatermékek ostromolnak mobilunkon a tévében és reklámokban. Túl sok az infó és a nehéz a szelekció.

 

Nincs tovább halogatás

Sorsunkat kezünkbe vehetjük magunk is, csak az igazit, a hiteleset kell megtalálni a rengeteg kínálkozó lehetőség közül. Kereshetünk ugyan egy életmód-váltásra szakosodott intézményt és nekivághatunk a fogyókúrának, akupunktúrás kezelésnek, irányított diétának, Fitness tervnek. Sok minden azonban nem történik. A károsodás ugyanis olyan mértékű, hogy rendkívül intenzív és komplex szemléletben közelített személyre szabott megoldások kellenek.

 

Veronika, 38 éves pénzügyi tanácsadó, két gyermek édesanyja, akit bedarált a közgazdászok racionális világa és a háztartás közötti lavírozás. Sodródott az árral és beleesett a mai kor hibáiba. Testét, lelkét elhanyagolta, a lelki történések pedig testi jeleket produkáltak. „Azt vettem észre, hogy fénykoromhoz képest már két ruhamérettel nagyobbat vásárolok, bőröm megfakult, ráncaim egyre erőteljesebbek és napról-napra fáradtabban kelek reggelente, be kellett látnom és meg kellett hoznom a döntést, hogy profi segítségre van szükségem a látványos változás eléréséhez. A legjobbkor ismerkedtem meg Mátrai Gabriellával, a hévízi Rejuvena Esztétikai tulajdonosával, aki évek óta a szépség és esztétikum szolgálatában tevékenykedik. Közösen vágtunk neki a nagy kalandnak, hogy pár hét leforgása alatt egy új élet kapuja nyílhasson ki a számomra.”

 

„Szalonunk törekvése, hogy vendégeink az üdítő professzionális szépészeti kezelések mellett egyfajta külső-, belső átalakuláson essenek át. A kezelések metódusait az egészségmegőrző állapotfelmérésből szerzett információk tudatában formáljuk egyénre szabottra. Nem elég hattyúvá változnunk, annak is kell maradnunk! Ezért lényeges, hogy olyan szemléletében ragadjuk meg a szépészeti kezelések koncepcióit, melyek hosszútávon is látványos változásra hivatottak. Mindenek előtt, szükségünk van egy biorezonanciás állapotfelmérésre: így tervezhetjük meg, hogy akár az étkezést, az életmódot tekintve milyen természetes eredetű készítményeket javaslunk, illetve a test mely szakaszainak kezelése a kardinális.” – meséli szakértőnk. A hévízi szépészeti központban bőven válogathatunk a non-invazív kezelések közül, a gépek mechanizmusukat tekintve már-már túllépnek a tradicionális kozmetikai kezeléseken. A Szalon arc-alakformálást végez erőteljes méregtelenítő folyamatokkal és jövendő betegségektől óv meg. Megoldásai nem sebészeti módszerek, hatékonyak és tartósak. A szalon kezelései alatt a vendég pihen és semmilyen drasztikus életmódváltást nem kell tennie. A strandszezon szorongató közelsége mindenkit azonnali cselekvésre sarkall - természetesen a lehető legkevesebb kellemetlenség, fájdalom nélkül. Villámgyors eredményt azonban csak akkor tudunk elérni, ha a külsőnk, és a belsőnk teljes összhangba kerül.


Külső-belső feszesedés

Veronika alakformáló bérletet váltott és betartotta azt az öt elvet, mely alapvető a tartós térfogat-csökkenéshez.

1. Előzetes biorezonanciás állapotfelmérésen vett részt. Majd alkalmazta a szalon által javasolt organikus termékeket, melyek a kezelésekkel szoros összefüggésben sejtszinten tisztítják meg a szervezetet a méreganyagoktól.
2. Heti 3 alkalommal járt el a Rejuvena méregtelenítő kezeléseire.

3. Megemelte a napi folyadékbevitelt (2-3 l) szénsavmentes ásványvíz formájában.
4. Mérsékelte és ésszerűsítette a szénhidrát,- és cukorbevitelt.
5. Heti rendszerességgel igyekezett az aerob mozgást az élete részévé tenni.


„A végeredmény engem is meglepett. A kötőszöveteim és az izmaim feszesebbek lettek, a testem kontúrosabbá vált, az arcstuktúrám pedig egészen megváltozott, köszönhetően a méregtelenítésnek a fokozott folyadékbevitelnek és az orvosesztétikai arckezelések mélyreható hatásainak. Szinte újjáépült a bőröm. De a testkezeléseknél is hasonlóan látványos változás történt. Számos eljárás közül a kezelésem meghatározó eleme az ún. UltraShape Contour géppel történő alakformálás volt. Ez a zsírbontó eljárás, közvetlenül a zsírsejtekre fókuszált ultrahanggal történik. A kezelés során nincs vágás, duzzanat, fennmaradó gödröcskék, mindössze egy minimális csipkelődő érzés, melyet feledtet a páratlan végeredmény. A berendezés messzemenően a legkiemelkedőbb referenciákkal rendelkezik az esztétikai- kozmetika élmezőnyében. A feszesedés pedig belülről indult, melyet a táplálkozással és az azt kiegészítő magas minőségű termékekkel kompenzáltunk. A célirányos szépülés eredménye hat hét múlva, a bérletem lejártával az az öv volt, amit emlékül hagytam a szalonnak. Amely már hat lyukkal volt beljebb ahhoz mérten, ahogy megérkeztem.”- számolt be a sikerről Veronika.

 

Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett, Fotó: Fotolia