logo2

 

 

 

ETALON/ SZÉPSÉG
2018. 2. szám április

 

Az örök fiatalság forrását ugyan még nem ismerjük, lehetőségünk mégis bőven akad bőrünk egészségének vitalizálásához és a kozmetikai ipar forradalmian új eljárásainak alkalmazásához. Soha eddig ilyen hatékonysággal nem fékezhettük a bőrünkön nyomot hagyó idő múlását. Az Etalon szépségrovata rendre ezeket kutatja, így zalaegerszegi Natural Beauty szalonban két vadonatúj szépészeti beavatkozással ismerkedtünk, melyről mesterkozmetikus szakértőnket, Biró Nikolettát faggattuk.

 

bn

 

SEBÉSZKÉS? ÍME, AZ ALTERNATÍVA - Cosmetic Plazma Pen

 

Testünk legkitüntetettebb pontja az arcunk, mely kiemelt ápolást, gondoskodást igényel! Jelenleg milyen technológiai újdonság hódít a hatékony ránctalanítás terén?
A szépségipar töretlen célja, újabb és újabb kezelési eljárást és korszakalkotó eszközt a szakemberek kezébe adni. Személyes szakmai elvem, ezekkel megismerkedni, hogy aztán a legjobbakat én magam is hatékony fegyverként sorakoztathassam kozmetikám „harctárába”. Ilyen kivételesen különleges eljárás a Cosmetic Plazma Pen, egyedülálló, professzionális kezelése, mely a bőrfiatalítás, bőrfeszesítés egyik legújabb úttörője. Egyetlen alkalom után már látványos eredményt kapunk, kúraszerű alkalmazásával pedig a plasztikai műtétek eredményével megegyező állapotot idézhetünk elő, sebészeti beavatkozás nélkül. Bőrünk üdévé, frissé, tekintetünk felszabadulttá válik. Az eljárás ugyanis az arc számtalan területét képes korrekciózni, kisimítja a homlokráncokat, megemeli a szemöldököt, korrigálja a megereszkedett felső szemhéjat, a szarkalábakat, a szem alatti táskákat, az arc mélyebb redőit,- és ráncait, valamint a tokát és a nyakat. De nemcsak ráncaink simulnak, hanem pigmentfoltjaink, hegeink és striáink is pozitív impulzust kapnak a korrigálódáshoz. Az eljárás ugyanis bőrünk mélyebb rétegeire hatva készteti szöveteinket a folytonos megújulásra, öngyógyító mechanizmusának fokozásával. Ezáltal több kollagén és elasztin termelődést érhetünk el, melynek köszönhetően rugalmasabbá, feszesebbé válik a kezelt bőrfelület. Ezt a természetes eljárást nem csupán a hölgyeknek ajánljuk.

 

bn1

Hogyan zajlik egy ilyen kezelés? Mi a kezelés metódusa?
A készülék direkt plazma technológiával működik, melynek mechanikáját két elektróda alkotja. Az egyik maga, a kezelésnél alkalmazott tű, a másik pedig a kezelendő bőrfelület. E kettő között, körülbelül 1 mm-es távolságból jönnek létre az úgynevezett plazma kisülések, melyek következtében hőenergia keletkezik, s ez párologtatja el a magas víztartalmú bőrrétegeket - a környező szövetek roncsolása nélkül. Mindez a levegőben található gázok ionizálásával történik. A kezelést úgy végezzük, hogy a megtisztított bőrfelületet fájdalomcsillapító hatóanyagú, majd egy kontakt krémmel kezeljük, s csak ezután kezdjük el a műveletet. Mivel azonban nem teljesen fájdalommentes, érezhető némi „csipkedő” érzés, de nyilván ez az egyéni fájdalomküszöbtől is függ. A művelet végén bőrpír, illetve pörcösödés alakulhat ki, mely pár nap alatt észrevétlenné válik, ettől függetlenül nagy figyelmet kell fordítanunk a kiemelt terület védelmére!

Az év mely szakaszában javasolt leginkább a Plazma Pen kúraszerű alkalmazása?
Célszerű a nyári, forró napokat kihagyni, hiszen a kezelés utáni időszakban még a közösségi életet sem igazán javasoljuk, a sminkelést, a napozást pedig az első napokban kerülni kell. A melengető napsugarak ellen magas (30-as, 50-es) faktorszámú napvédő krémmel, napszemüveggel, kiegészítőkkel tudunk védekezni, ezután pedig önfeledten élvezhetjük bőrünk fiatalságát, feszességét.

 

SZEMÖLDÖKTETOVÁLÁS? MAJDNEM! – Microblanding

 

Az arc karakteréhez nemcsak a bőrtónus, de a szemöldök íve és formája is hozzájárul, van erre vonatkozó újdonság?
A másik kozmetikai innováció pont erre a területre kínál megoldást, a Microblading, azaz a japán szemöldökhímzés toplistás szépség innovációjának személyében. A mindennapokban bizony pepecselésnek számít egy szemöldök tökéletes formájának kialakítása, formázása, a karakteres megjelenést kölcsönző szemöldöktetoválás pedig sokszor pont a „tetoválás” mivoltja miatt tántorítja el a hölgyeket. A Microblanding tulajdonképpen egy átmenet a smink és a varrás között, egy olyan kozmetikai kezelés, melyet már ősidők óta alkalmaznak a világban. A lényege, hogy mikrotűk segítségével szálakat karcolunk a saját szemöldök szálaihoz, vízbázisú pigmentet juttatva a bőr mélyebb rétegeibe. Minél vékonyabb vonalat húzunk, annál tökéletesebb és természetesebb hatást érhetünk el. Az eljárás körülbelül 2,5-3 órát vesz igénybe, tartósságát tekintve nagyjából egy évig élvezhető. Gyengéden pigmentezett felületről van szó, melyet évről-évre megújíthatunk, tehát ezt a módszert mindenképpen azoknak ajánljuk, akik szeretik a trendet követni, s szemöldökük vonala esetében sem az állandóságra törekednek. Azonban vannak kizáró okok is…

 

bn2

 

Kik azok, akik nem élhetnek ezzel a lehetőséggel?
A Microblading kezelés azok esetében ellenjavallt, akik a régi, hagyományos eljárással készült, vastag, erőteljes tetovált szemöldökkel rendelkeznek, náluk ezt a technikát egyáltalán nem tudjuk érvényesíteni, észrevétlen lenne ez a procedúra. Mivel azonban egy szinte teljesen fájdalommentes műveletről van szó, bízunk abban, hogy nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvend majd, mert már nemcsak Európát, hanem az egész világot meghódította. A hazai szépségiparon a sor tehát, hogy befogadja és éljen a kínálkozó innovatív lehetőséggel.

 

Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett