logo2

 

 

 

ETALON/SZÉPSÉG

2018. 1. szám február-március

 

Hiába a sok fehér bőrért kampányoló hadjárat, a divatmágusok kifutóján tejfehér bőrrel tüntető modellek, Nicole Kidman, Cate Blanchett, vagy Anne Hathaway vörös szőnyeges porcelánmosolya. Az alabástrom bőrszín az átlag nő mindennapjaiban továbbra sem az eleganciát, mindinkább a rossz közérzetet szimbolizálja. Legyünk őszinték! Létezik ember, aki a szürke, vacogós zimankó után ne kívánná a napfény melengető simogatását? A „hideg csípte”, pirospozsgás fizimiskánk helyett vértezzük fel bőrünket egészséges bronzos ragyogással. Felejtsük el az öregedését és a szoláriumozást egy nevező alá hozó tanulmányokat! A bioszolárium csövek között eltöltött percek elsősorban a bőr szépségét és egészségünket szolgálják!

 

hale country club summer body

 

Biolárium

A barna bőr felé alapesetben két opció felől közelítünk. Egyrészt, adott a napfény, amelyről - az elmúlt években bekövetkezett környezeti hatások folytán - sok jót nem hallunk, és ugye ott van a tőle elválaszthatatlan ózonról és az UltraViola káros sugárzásáról szóló elmélet. Másik aspektus a szolárium, melynek alkalmazása szintén az álláspontok széles, ám szélsőséges spektrumait indukálja. Téli sápadtságunkból azonban van esélyünk kitörni. A mesterséges barnulás legújabb innovációjával a karibi tengerparton érezhetjük magunkat, s tesszük mindezt úgy, hogy egészségünkre is pozitív impulzusokkal hatunk. A hévízi Rejuvena Esztétika szalonokban már elérhető az alapos orvosi háttérrel kifejlesztett autentikus magyar találmány, a bioszolárium, másnéven biolárium.

 

shutterstock 216266155

 

Testünk sejtünk lubickol

S hogy mit ad számunkra az a pár perc, melyet a sugárzó melegségben töltünk? Nemcsak bőrünk apró kis sejtjeit kényeztetjük, lelkünk is lubickol a megnyugtató, kellemes közegbe. Szervezetünk megkezdi feltöltődését, a boldogságért felelős hormonjaink pedig robbanásszerűen szabadulnak fel testünkben. Csupán néhány lopott pillanat elegendő, hogy D-vitamin szintünk helyre billenjen, csontjaink erősödjenek, mentális stabilitásunk megingathatatlanná váljon. A zöld színterápiával megszülető párosítás pedig igazi esszencia. A színek örökérvényű energiahordozók, önmagukban is egyedülálló terápiaként definiálhatók. A naturális alaptónus az ébredő erőt, a magabiztosságot, a harmóniát sugallja.

 

stock

 

Alacsony intenzitás, magas hatékonyság

A biolárium sugárbiológiailag igazolt, alacsony intenzitású UV-fényt kibocsátó szolárium, mely gyermeküket váró (első trimeszterben lévő), szépülni vágyó kismamák számára is kiemelten ajánlott. A népbetegségnek számító D-vitaminhiány leküzdésére is javasolt „zöld szolárium” a hiánypótlás mellett az ekcéma, a pikkelysömör, a herpesz, az aknés bőr hatékony ellenszere is lehet. A tetszetős küllem mellett ráadásul vizuális és audió élményelemekben is részünk lehet: lazító zenei- és hangeffektusok, állítható hűtés, frissítő arcpermet, egyaránt hozzájárul a professzionális ellazulás elősegítéséhez.


A Rejuvena szépségfellegvárában a leégés mentes barnulást a Black Care Experience csövek biztosítják, melyek előnye – az egészségtudatos felhasználásuk mellett-, az UV sugárzás szigorú szabályoknak megfelelő alacsony intenzitású értéke, mely mindössze: 0,3 W/m2. Ebből adódóan használatuk érzékeny bőrűeknek kifejezetten ajánlott. A szolárium gép felső része 160 W-os teljesítményű, az alsó része 100W-os intenzív hatásfokkal működik. Az egyenletes barnulás pedig garantált az áll-, arc-, felsőtest-, és lábbarnító kidolgozásának és elhelyezésének köszönhetően.

 

Tápláló elixírek

A pár perces feltöltősét követően bőrünk megújulását és egészségének megőrzését professzionális nektárok kényeztetik tovább a nap hátralevő részében. Egyéni kívánalmakra kifejlesztve, természetes összetevőkkel kistafírozva válogathatunk a shea-vaj, a kenderolaj, az aloe-vera, a méhviasz természetes komponenseit tartalmazó esszenciák közül. A szolárium előtti és utáni krémek mindegyike revitalizáló hatású, természetes kivonattal és bronzosítóval kombinált bőrnyugtató, stimuláló hatású elegy. Javítja hámrétegünk textúráját, támogatja a sejtregenerációt, egyenletes, tartós színt kölcsönöz bőrünknek.

Ha bármikor voltak is kétségeink: tegyük félre mindet! Bőrünk öregedésének jövője csak és kizárólag rajtunk múlik. Váltsunk szemléletet a szoláriumozással kapcsolatban! Szabjuk át korlátainkat, tervezzük meg tudatosan az egészséges szépség felé vezető utat! Merjünk újdonságokkal megismerkedni, legyünk nyitottak az innovációra, bátorkodjunk áldozni az esztétikum és az egészség oltárán! Ebből a hozzáállásból pedig hosszútávon nem csak bőrünk, hanem komplexen testünk-lelkünk is csak profitálhat.

 

Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett, Fotó: Fotolia