logo2

 

 

 

ETALON/ SZÉPSÉG
2017. 8. szám december-január

 

„Hol van már az üde, rugalmas arcbőröm?!” – tesszük fel a kérdést a reggeli készülődés közben, a tükör előtt pásztázva barázdáinkat, majd hosszú sóhajjal ismét az alapozóért nyúlunk, hogy gondosan elkendőzzük az öregedés jeleit, a bőrhibákat és élettel vértezzük fel fáradt, megereszkedett vonásainkat.

 

model 2772910 1920

 

Ugye nem ismeretlen Ön számára sem egy ilyen és ehhez hasonló reggeli monológ? Nos, jó hírünk van. Könnyedén megoldható, hogy már ébredés után is, akár tíz évvel fiatalabb arc nézzen szembe a tükörben. És még csak injekció, szike, sőt vastag pénztárca sem szükségeltetik hozzá. Megismerkedtünk a bőrfiatalítás forradalmi lehetőségét kínáló BISON FIRE-XEL™ CO2 frakcionális lézerkezeléssel, hogy beszámoljunk róla, bizony még soha nem volt ennyire könnyű hosszú éveket fiatalodni. Az orvos-esztétika legkorszerűbb kezeléseit már a Léda Magánklinikán is elérhetjük. Így a témáról Dr. Papp Malvina bőrgyógyász főorvost és Dr. Pál Marianna Maja bőrgyógyász-kozmetológus szakorvost kérdeztük.

 

21

Dr. Papp Malvina bőrgyógyász főorvos és Dr. Pál Marianna Maja

bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos


Miért ajánlják ezt a kezelést?

Az életkor előrehaladása, a fokozódó környezeti terhelés, a stressz, az UV-sugárzás mind-mind nyomot hagy a bőrünkön. A bőr veszít nedvességtartalmából, fakó, száraz, petyhüdt, foltos lehet. Ha szeretnénk megőrizni, vagy visszakapni a fiatalosan feszes, telt bőrt, akkor ezzel a könnyen elérhető, gyors és természetes eljárással ez megoldható.


Miben más ez a gép, amellyel ezt a kezelést végzik?

A BISON FIRE-XEL™ CO2 frakcionális lézer a világon elsőként tartalmaz intelligens kezelésbeállító rendszert. Az orvos-szakember ennek segítségével mérheti és elemezheti a páciens bőrállapotát, ami alapján egyéni igényeket is figyelembe véve a legeredményesebb bőrfiatalító kezelést nyújthatja ezzel a továbbfejlesztett harmadik generációs lézerberendezéssel. Kivételesen széleskörű a beállítási lehetőség, így a kezelés tökéletesen testre szabható.


Milyen elven működik ez a bőrfiatalító eljárás?

Ez egy olyan speciális mélyhámlasztásos technika, ahol a lézerfény a bőr felsőbb rétegeit nem egybefüggően, hanem pontokban, ún. pixelekben eltávolítja, és a pixelek közötti ép részekből megindul a regeneráció. Ezek a mikrosérülések aktivizálják a bőrt: új kollagén rostok képződnek, ezáltal a bőr feszesebbé, rugalmasabbá válik. Tulajdonképpen a bőr saját megújulási képességét használjuk ki, ezt gyorsítjuk és erősítjük fel az eljárás során. A lézernyalábok sűrűsége és erőssége széles határok között állítható, így a páciens igényeinek, bőrtípusának legjobban megfelelő kezelést lehet végezni.


Milyen hosszú egy kezelés, és mennyi idő alatt alakul ki a végleges hatás?

Egy kezelés hossza sok mindentől függ, általában egy-másfél óra. Minden esetben konzultáció és próbakezelés előzi meg a végleges eljárást. A beavatkozás hatása egy hónap múlva már nagyon látványos, ám a végleges eredmény hónapok múlva alakul ki. Ajánlatos 3-6 hónap múlva megismételni, ekkor még szebb, még tartósabb eredményt kapunk.


Mennyire fájdalmas az eljárás, és milyen utóhatásokkal lehet találkozni?

Minimális fájdalommal jár, de ez személyes érzékenységtől is függ. Javasolt hidratáló arckrém használata néhány hétig a kezelés után. Sminkelni két-három nap után már lehet. A kezelést követően magas faktorszámú fényvédelem ajánlott a kezelt bőrfelületre, ezért nyáron nem is végzünk ilyen beavatkozást.


Kiknek ajánlják és ki az, aki nem veheti igénybe?

Jellemzően 35-40 éves kortól jönnek hozzánk, de nem csak a ráncok kisimítására ajánljuk a kezelést, hanem pattanások, aknék után megmaradó hegek esetén is látványos a javulás, illetve esetleges gyerekkori sérülések nyomai is jó kozmetikai eredménnyel kezelhetők. Nem végezhető az eljárás, ha aktív fertőzés, illetve friss aknés hegek, sérülések vannak a bőrön.


Ha ma felhívnánk a klinikát, mikor kerülhetne sor a kezelésre?

Ez nagyrészt a páciens időbeosztásától függ, mi igyekszünk rugalmasan alkalmazkodni. Egy előzeteses konzultáció után, akár egy két hét múlva már megszépülve léphet ki a klinika ajtaján a páciens.


Milyen különlegeséggel várják a szépülni vágyókat decemberben?

Egy Anya-Lánya páros arckezelő csomag segítségével most egyszerre szépülhet meg két generáció bőre, melynek hatására az anya és lánya közötti korkülönbség egy része azonnal el is tűnik.

 

Forrás: Léda Magánklinika (Fehér Piroska)