logo2

 

 

 

ETALON/ SZÉPSÉG
2017. 8. szám december-január

 

Az idő múlásának jelenségeivel már 30 éves korban szembesülünk, ezért napjainkban egyre nagyobb jelentősége van az anti-ageing fogalmának. Aki pedig azt hiszi, hogy a fürdőszobájában épp elég tégelyes csodafegyver sorakozik ennek szolgálatában, sajnos téved. A napi bőrápolási rutin nem elegendő az idő megállításához. A fiatalság megőrzéséről, vagy az öregedés visszafordításának lehetőségről innovatív, 21. századi kezelési lehetőségek gondoskodnak. Hogy ezekkel megismerkedjünk, ellátogattunk Marancsicsné Czigány Gyöngyi mesterkozmetikushoz.

 

skin analysis

 

Hosszú ideje dolgozol a szakmában, így számtalan bőrképpel találkoztál már, mit tapasztalsz a vendégeid igényeivel kapcsolatban?
A vendégek igényei újradefiniálták az anti-ageing jelentőségét. Az a tapasztalatom, hogy bőrünk jövőjére egyre tudatosabban gondolunk. Éppen ez vezérelt arra, hogy a kozmetikai iparban jelenleg elérhető legjobb és a legújabb szolgáltatásokat és bőrápolási innovációkat nyújtsam vendégeimnek. Mára a fő tevékenységem kétségtelenül a bőr öregedésének késleltetésére és a már kialakult ráncok kezelésére irányul, de természetesen a klasszikus kezelések is megtalálhatók a szalonomba.

 

Az idő múlásával számtalan zavaró képlet jelenik meg a bőrünkön, kontúrjaink határozatlanok lesznek, pórusok kitágulnak, a hegek, és foltok egyre zavaróbb nyomokat hagynak, miközben vonásaink megereszkednek, a bőr száraz, fakó és rugalmatlan lesz. Milyen professzionális bőrápolási eljárások jöhetnek szóba ezek kezelésére?
Számtalan módszer létezik, amelyekkel látványos eredmények érhetőek el, hogy melyiket alkalmazzuk azt az adott bőrtípus határozza meg. Az őszi-téli időszak klasszikus kezelései közé tartoznak a hámlasztásos kezelések. A hámlasztás ugyanis erőteljesen bőrregeneráló hatású, mely segíti a sejtek megújulását. A bőr feszesebb, tisztább, textúrája selymesebb, bársonyosabb lesz. A foltok halványodnak, a ráncok és hegek mélysége pedig csökken.

 

Milyen hámlasztásos eljárások érhetőek el itt a szalonban?
Van enyhe, közepes és mélyhámlasztásra egyaránt lehetőség. Az enyhébb hámlasztásokat mikrodermabrázió segítségével végezzük, amikor apró kis szemcsékkel dörzsöljük le a bőrt. Így annak felülete felfrissül és a pórusok nagysága csökken. De szintén az enyhébb hámlasztási technikák közé sorolható a hidrodermabrázió, melyet érzékeny és száraz bőrre is alkalmazhatunk, hiszen a bőr felületét csupán enyhén csiszoljuk, hidratáljuk és mikromasszázst is végezünk. A közepes hámlasztáshoz már gyógynövények erejét hívjuk segítségül. Az ún „green peelin” módszerével gyógynövényeket dörzsölünk a bőrbe, ez által lemezes hámlasztás jön létre. Öt nap után a bőr megújul, a pórusok csökkenek, így kiválóan alkalmazható akné utáni hegek kezelésére és felületi foltokra egyaránt.

 

Sokan vágynak arra, hogy bőrük teljesen újjászülessen, egy-egy év végi partira, vagy fontos üzleti megjelenésre milyen prémium arcfiatalító kezelések kínálnak erre lehetőséget?
Mint minden a szépségipar is nagy ütembe fejlődik, kozmetikámban is igyekszem lépést tartani vele. Így szalonomban a leghatásosabb arcfiatalító programok állnak rendelkezésre. Közel tíz éve alkalmazom lenyűgöző eredményekkel az aranykezelést, mely az ún. poli-gamma glutamin sav, a nanotechnológiát használó hideggőzölős gép, és a 24 karátos színtiszta aranylapkák együttes használatán alapszik. A Gamma PGA hidratáló képessége tízszerese a hyaluron savénak, emellett sokkal rugalmasabb, mint a kollagén. Vizes környezetben képes a tápanyagok szállítására, így jutnak el az értékes összetevők a bőr legmélyebb rétegeibe. Az eljárás tízszer jobb hidratálást eredményez a Hyaluron savnál. A bőrmegújító program alatt kényeztető, exkluzív élményben van részük a vendégeknek, miközben komoly változások tapasztalhatóak a bőr textúrájában. Az aranykezelés szinte kivasalja a bőrt. De szintén látványos bőrstruktúra változás érhető el, akár egy kezelést követően is, a hidradermabrázió elvén alapuló Skin jet, regeneráló, hidratáló és bőrfiatalító kezelési programjaival. A nedves módszer előnye, hogy a vákuumhatásnak köszönhetően a leválasztott hámsejteket is magába szívja a készülék, így egy tiszta és hidratált bőrt kapunk. A kezelés fokozza a vérkeringést és a nyirokáramlást. Az eszköz ultrahangos kezelőfeje továbbá vörös és kék fény egyidejű alkalmazásával erősíti a kezelés eredményességét. Beindul kollagén termelés, a lifting hatás, a mikro keringés és a megereszkedett bőr helyreállítása.


Mely kezelés jelenti a Non plus ultrát ma a kozmetikában?
Egy éve dolgozunk lézerrel, orvosi háttérrel és meglepő eredményeket értünk el vele. De mielőtt a kezelést elkezdjük, a bőrt minden esetben felkészítjük a lézer fogadására. Ez történhet különleges hidratálással vagy oxigén kezeléssel. Csak így tudunk igazán jó eredményt elérni. A lézeres kezelések a bőr különböző rétegeibe nyújtanak hatékony megoldást a bőr problémáira.

 

Hogy történik a lézeres bőrfiatalítás?
A lézeres kezelést minden esetben személyre szabjuk, a frakcionált lézer bőranalizálási rendszere által. Az optimális lézerparaméterek beállítását követően, a lézerrel adott távolságokban elemi lézersugár-nyalábokat hozunk létre, amely a dermis mélyebb rétegeiben közvetlenül a kollagén rostokat stimulálja. Enne hatására azonnali bőrfeszesítés jön létre. Elsőként az elszarusodott rész válik le, ami korpázó hámlásban jelentkezik. Egy hét után látványosan megváltozik a bőr felszíne és tónusa, szerkezete javul, üde és egyenletes lesz. Ezt követi a 2-4 hónap alatt felépülő, a kollagén-állomány rekonstrukcióján alapuló neo-collagenesis folyamat, amely során egy hosszútávú face-lifting és arcfeszesítő hatás alakul ki, és elkezdődik az új kötőszöveti rostok felépülése. Az eredmény pedig feszesebb, egyenletesebb tónusú és felszínű, fiatalos arcbőr. A lézeres kezeléssel természetes módon újul meg a kollagén szerkezete, ezáltal a bőr évekkel megfiatalodik az öregedési folyamatok kitolódnak. Miután elvégeztük a lézerkezelést, öt nap múlva megnézzük a bőr állapotát és azt behidratáljuk. Ezt követően pedig bátran lehet akár alapozót is feltenni. Fényvédelemre szükség van a téli időszakban is. Nagyon fontos egy hónapig védeni az arcot. Tehát a téli időszakot érdemes kihasználni a bőr megújítására, fiatalítására.

 

Kinek ajánlott a lézeres arckezelés?
35 év felett lényegében mindenkinek. Lenyűgöző eredményességgel használható kézfej fiatalítására (öregségi folt), elmélyült, vagy kezdődő ráncokra, tág pórusokra, májfoltokra és öregségi foltokra, hegek (akné utáni heg) eltüntetésére, valamint a nyak és dekoltázs fiatalítására.


Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva