logo2

 

 

 

 ETALON/ SZÉPSÉG

2017. 5. szám augusztus

 

Tombol a nyár, perzsel a nap. A csúcsszezon kellős közepén pedig minden eddiginél jobban közszemlére kerül a testünk, így egy sor esztétikai kritériumnak kell eleget tennünk. Gyönyörű kontúrok, barna bőr, selymes haj és ápolt körmök. A szombathelyi Diora szépségszalon szakértői csapatát kérdeztük szépségtippjeikről!

 

14808902 1515806018436849 247961 Copy 1

 

Horváth Katalin mesterkozmetikus:

„A napfürdőzéssel töltött órákat bánni fogjuk, ha elfeledkezünk a megfelelő és mélyen ható hidratálásról. Az arckrémet éppen ezért már koranyáron célszerű lecserélni könnyen felszívódó fényvédős verzióra. A napvédelmet ugyanis nagyon komolyan kell vennünk. A tűző planéta már önmagában is nagy kihívást jelent a bőrünknek. A leégés során elszenvedett károk pedig a bőr gyulladását, pigmentációját, öregedését és rosszindulatú elváltozásait is okozhatják. Fontos védeni és táplálni a bőrünket, ebben segít a GiGi Mary Cohr napozáshoz és nyári hidratáláshoz kifejlesztett termékcsaládja. A GiGi Suncare nappali hidratáló krémei 15-30 faktor közötti fényvédelmet nyújtanak arcra és testre egyaránt kifejlesztett és kizárólag ásványi fényvédelemmel felvértezett fényszűrői. A hipoallergén és bőrbarát kozmetikumok minden bőrtípusra alkalmasak. Ellentétben a kémiai szűrőkkel (a napozószerek többsége ilyen), láthatatlan pajzsként tükrözik vissza az UV –sugarakat. A GiGi professzionális termékcsaládjának előnye, hogy rendkívül fotostabil, szabadgyök semlegesítő, bőrregeneráló, mélyhidratáló és vízmegkötő hatóanyagokkal, valamint természetes kamillakivonatból előállított gyulladást csökkentő összetevőkkel veszik fel a kesztyűt az UVA és UVB sugarak ellen egyaránt. Fontos azonban, hogy a fényvédédőt, minden esetben fél órával a napozás előtt kenjük fel a bőrünkre, hogy beinduljanak a védőfolyamatok.”

 

 

14686301 1518218998195551 129811

 

Lövei Ágnes kéz-, és lábápoló, masszőr:

„A szandálszezon kiváltképp megköveteli az ápolt lábakat. Tudnunk kell, hogy a lábfej legalább annyi törődést érdemel, akárcsak a kéz. A legszebb szandál is illúzióromboló lehet, ha száraz, elhalt bőr- és vastag szaruréteg éktelenkedik a viselője lábán. A napon és a nagy melegben a sarok-, és talp területei márpedig kiszáradnak, ezért ne hanyagoljuk el a szakszerű ápolását. Már nálunk is elérhető, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő SPA pedikűr, amely amellett, hogy meghosszabbítja a rendbetett lábfej esztétikus megjelenését még egy különleges kényeztető élményt is ad. A kezelés menetébe aromaterápiás elemeket, különleges peelinget, pakolást és egy relaxáló talpmasszázst is beépítünk. A talpon az összes szervünk és szervrendszerünk pontja megtalálható, így a reflexzónáink átmasszírozásával javul a közérzetünk, lelkünk ellazul, megpihen. a szervezet öngyógyító mechanizmusai beindulnak, erősödik az immunrendszer és beindul a nyirokkeringés. Alakformáló tipp: A bikiniszezon kegyetlenül közszemlére teszi a nők legádázabb ellenségét, a comb,- has-, és fenék tájékán alattomosan kialakuló „gödröcskéket”. A cellullit az életmód megreformálásán túl csökkenthető speciális nyáron is alkalmazható cellulitmasszázzsal, melynek során olyan masszázstechnikát alkalmazunk, amely elsősorban a nyirokrenszer működését stimulálja. A nyirokrendszer szállítja ugyanis el a sejtekből és a sejtközötti térből a salakanyagokat, és ha ez nem működik elégségesen, a salakanyagok felszaporodnak, rontják a sejtek anyagcseréjét. A kezelés karcsúsít, átformálja a testkontúrt. A bőrt feszesebbé, selymesebbé teszi, jelentősen csökkenti a narancsbőrt. Célszerű kúraszerűen alkalmazni, minimum 10 alkalommal, emellett szükséges a sok folyadék fogyasztása, hogy a méreganyagok kiürülhessenek.”

 

 

14483641 1515872335096884 180899

 

Lipóczki Noémi kézápoló, műkörömépítő:

„Ahogy a divatban, úgy a körömtrendben is feléledtek a ’90-es évek jellegzetesen vakító rave-színei. A nyaralásra, fesztiválokra és nyáresti partikra lehetünk merészebbek. Itt az idő kipróbálni egy neon tónust, idén nyáron ugyanis meglehetősen harsány színkavalkádban fürdenek körmeink. Különösen népszerű idén a hófehér lemattított változata, de tekintélyes rajongótábora van az ún. BabyBoomer technikával készült körmöknek is. Ennél a természetesnek ható és visszafogott stílusnál a fehér szabadszélt mossuk össze a körömágy színével.”

 

 

6e782878

 

Fazekas Viktória és Varasdy Gábor fodrászok:

„Idén nyáron nem kell attól tartanunk, hogy nem találjuk meg a hozzánk leginkább passzoló frizurát, hiszen a hajtrend színben és fazonban is széles repertoárt vonultat fel. A fazonok tekintetében az egyszerű, long bobtól, az arcíveket szépen keretező frufrukon át, a vékonyszálú hajból jól formázható pixiig számtalan fazon dívik. Színben pedig változatlanul tarol az ún. Balayage technológiával készült természetes hatás, de jellemzőek a merészebb szürkék és az enyhe rózsaszínnel árnyalt szőkék is. A színes melír kétségtelenül a fesztiválok uralkodó trendje. Ami a formázást illeti, mint minden nyáron, ezúttal is előnyben részesülnek a különleges, laza- hajfonatok, copfok és kontyok. 2017 nyarán pedig a kissé szörfös, amolyan tengerparti hullámok számítanak majd toptrendnek. Persze a napfény a fürtöket sem kíméli. Az élettelen tincseket kezeljük hajápoló olajokkal, pakolásokkal, hogy a haj szerkezete újra visszanyerje egészséges formáját.”

 


Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva