logo2

 

 

 

ETALON/ SZÉPSÉG
2017. 3. szám május

 

Sok év külföldi szakmai tapasztalatszerzés után, Frühwirth Mónika kozmetikus, sminkes Keszthelyen nyitja meg szépségműhelye kapuit a szépülni vágyó vendégei számára. A hely elnevezése nem véletlen, a Púder Szépségműhely ugyanis nem egy egyszerű szépségszalon, hanem sokkal több annál.

 

p1


Mire számíthat, az, aki betér hozzád?
Elsősorban figyelemre, amit csak és kizárólag rá szánok, abban az időben, amit itt tölt nálam. A szépségműhelyemben komplexen értelmezem a női szépséget. A testet és lelket egyaránt kényeztetem. Szerettem volna egy kellemes miliőt létrehozni, ahol nem kell feszengenie a vendégnek és mindig a legmagasabb színvonalú kozmetikai kezeléseket kaphatja.

 

Hol szerezted a kozmetikus képesítésed?
A magyar mellett német kozmetikai iskolát is végeztem, majd a francia luxusmárka, Maria Galland továbbképzésein tanultam. Számtalan kozmetikai márkával megismerkedtem, hogy végül letehessem a voksomat a legjobb értéket képviselő márka mellett, mely a hazai piaci viszonyok között is megállja a helyét. A szépségműhely nagyon komplex, fontos volt, hogy a természet leghatékonyabb hatóanyagait a polcra sorakoztatva, megadhassam a vendégeimnek a legmagasabb színvonalú kozmetikai programokat.

 

Miért pont a Vagheggi-t választottad?
Szerettem volna olyan kozmetikai partnerrel dolgozni, aki elhivatott a környezet és a bőr egészségének védelmében. Így esett a választás a Vagheggi közel 40 éves múltra tekintő márkájára. Az olasz gyártó volt az első, aki a növényi hatóanyagú kozmetikumokat a legfejlettebb gyártási technológiával ötvözte, így alkotva meg egyedülálló termékeit. Fontos volt, hogy én is tudjak azonosulni a céggel, akinek a termékeivel dolgozom. A leginkább az tetszett meg, hogy elképesztő spektrumon mozognak a hatóanyagkomplexek. Ráadásul minden egyes alkotóelem gondos tanulmányozással kerül kiválasztásra a természetből, a legoptimálisabb időszakban és koncentrációban-, a legideálisabb földrajzi területről begyűjtve. Ez biztosítja a termékek magas minőségét.

 

Ezek szerint a növényi eredetű termékekről van szó?
Igen, a Vagheggi tégelyeibe fitokozmetikumok rejtőznek. A termékek előállításához növényi esszenciákat alkalmaz a gyár, miközben folyamatos kutatás-fejlesztéseken dolgozik, hogy minden bőrproblémára 21. századi megoldást kínálhasson, úgy hogy közben visszanyúl a gyökerekhez. Minden egyes termék „zöld” szemléletben védelmezi, regenerálja, és újítja meg a bőrt. Nemcsak engem, de a vendégeimet is lenyűgözik a különleges formulákkal elért eredmények. Finom koncentrátumok, selyem és hab állagú lemosók, zselémaszkok, porok, permetek és olajok kényeztetik és szépítik a vendéget.

 

Mesélj a különleges hatóanyagokról és kezelési programokról!
A termékcsaládok minden egyéni bőrsajátosságra kínálnak megoldást. Nehéz kiemelni a sok kezelési metódus közül egyet-egyet. A legizgalmasabb újdonsága a gyárnak most kétségtelenül az intelligens, génalapú kozmetikum család, mely a cég fennállásának 40. évfordulója alkalmából lett megalkotva, és amely forradalmi megoldás a bőrfiatalításért és a bőr fiatalságának tartós megőrzéséért, hiszen az öregedés szempontjának egy fontos tényezőre, a genetikára fókuszál. A természetből nyert növényi molekulák alkalmazásával, a kezelés hatására a bőr fiatalabb, frissebb és ragyogóbb lesz, megújult, tömörebb bőrképet hoz létre. Ametiszt, barna alga, búzavirág, Pistacia lentiscus kivonat - csak, hogy pár exkluzív összetevőt emeljek ki a termékcsaládból. De szintén innováció a kozmetikai kezelések között az Intense névre keresztelt neurokozmetikai arckezelés is, mely a környezetszennyezés és elektroszmog okozta bőrkárosodást célozza. Ennek a részeként már az arctisztítást is egy energetizált tengervízet tartalmazó lemosóval kezdődik, mely semlegesíti a bőrbe felszívódott káros anyagokat, felkészíti a bőrt városi környezetre és mélyen hidratál a folyékony Karité vajjal. E kezelés során használok egy speciális barna algát tartalmazó ampullasorozatot is. És, hogy ne csak az arcot említsem, a cellulit eltűntetésben, a tónushiányos bőr kezelésében és a bőrtömörítésben a leghatékonyabb felfedezés a harmatfűvet, koffein koncentrátumot és vulkáni eredetű ásványokat tartalmazó alakformáló termékcsalád.

 

Használsz gépeket a kezelésekhez?
A kezelésekbe tökéletesen beépíthetőek, ultrahangos és mezoterápiás gépi kezelések is, de a termékek önmagukban, manuálterápival ötvözve is szép eredményeket produkálnak. Alkalmazok mezoterápiát és mezopen kezelést egyaránt, azok számára, akiknek a bőre igényli, hiszen a szépítő erő ez által megsokszorozódik.

 

Mi a különbség a két gépi kezelés között?
A tű nélküli mezoterápia az elektroporáció elvén működik. A lényege, hogy egy rádiófrekvenciás hullámok segítségével megnyitjuk a hatóanyagcsatornákat és az analitikai tisztaságú steril ampullák hatóanyagait ez által juttatjuk a bőr mélyére. Az eljárás szelíd, így ez esetben nincs hámsérülés, a csatornák, a kezelést követően azonnal be is záródnak. Míg a mezopen mikrotűs rendszer a dermaroller továbbfejlesztett változata, vagyis az eljárás együtt jár némi kellemetlenséggel, ám az eszköz segítségével páratlan eredményeket tudunk elérni a hatóanyag felszívódás és a kollagén indukció területén. A mikrotűk függőleges csatornákat nyitnak meg, a dermaroller döntött tűivel ellentétben. Ez tovább csökkenti a hegképződés és a szöveti sérülés kockázatát, ugyanakkor ugyanolyan mértékben segíti a hatóanyagok mélyebbre való bejutását, mint dermarolleres kezeléseknél. Szervezetünknek van egy csodálatos veleszületett képessége: ha sejtjeink egészségesek mindig képesek a regenerációra bármely szövetről is legyen szó. Ez az alapja az előzőekben említett kollagén indukciónak. E természetes gyógyulási folyamat során a kollagén rostok termelődése 300-400%-kal is fokozódhat, ami az apró ráncok és barázdák látványos kisimulását, az apróbb bőrhibák eltűnését és a bőr fiatalosabb, üdébb megjelenését eredményezi. A csatornák ezt követően a kezelési időn belül saját maguktól záródnak. A bőr tónusosabbá és egyúttal feszesebbé, üdévé, fiatalossá válik, továbbá a megválasztott hatóanyag függvényében számos egyéb fiziológiás folyamat is elindul.

 

co12shellacwrench másolata

 

A szalon másik szolgáltatási csapásvonala a magas minőségű manikűr. Milyen szempontok vezérelnek –e téren?
Nagyon fontos a vendégek számára az ápolt kéz, ám nem mindegy milyen áron. A manikűr esetében is elsősorban a piac kiváló zászlóstermékét választottam, amely a lehető legszelídebb a saját körömhöz, mégis páratlanul szép és tartós. Az amerikai CND márka nemzetközileg is vezető szereplőjével dolgozom. Ma már számos levédett márkaterméke közül, az egyik a CND™ SHELLAC™, amely a természetes köröm sérülése nélkül 14 napig tartós és eddig még egyetlen másik gyártó sem tudta lemásolni a professzionális összetételét. Számos előnye közül a legfontosabb, hogy se reszelés, se csiszolás nem szükséges a leoldásához, hogy olyan könnyű felvinni, akárcsak egy körömlakkot, és annyira tartós, akárcsak a zselé. A leoldásához csupán egy tápláló makadámia olajjal vegyített oldószerre van szükség. Látszólag olyan vékony réteget képez a köröm felszínén, mint egy körömlakk, mégis rendkívül kemény, olyan akár a kagyló héja. A színpaletta nagyon gazdag, ráadásul, egymásra építhető tónusokból áll. Egyszóval minden feltétel adott az ápolt és egészséges körmökért.


Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva, Fotó: Vagheggi, CND