logo2

 

 

 

ETALON/ SZÉPSÉG
2017. 3. szám május

 

A tavaszi bőrápolás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. A hidegben bőrünk folyamatosan védekezett, ezért a felső hámréteg mostanra alaposan megvastagodott, ennek egyik hátulütője, a fakó, dehidratált bőr és persze az a tény, hogy könnyebben eltömődhetnek a pólusaink. Itt az idő levetkőzni a hideg idő nyomait, hogy újból erőre kapjon bőrünk, és üde, egészséges vonásokkal vágjunk neki a koranyárnak. A vezérelvünk azonban nem csak a bőr javítása, de megóvás is kell, hogy legyen, ezért itt az idő lesöpörni a szintetikus termékeket a fürdőszoba polcainkról! A zalaegerszegi natúrkozmetikumokat forgalmazó szépségpartnerünknél, a Refan üzletében jártunk, hogy a kompromisszumok nélküli bőrápoláshoz szükséges, vegyszermenetes termékekből szemezgessünk!

 

Fotolia 140223071 XL

 

A kora nyári időszak bőrápolási programterve, a fakó, színtelen bőr, és az elhalt hámsejtek eltávolítása, a vérkeringés fokozása, hidratálás és a bőr vitaminokkal való feltöltése. A tudatos szépségápolók céleszköze pedig egyértelműen a natúrkozmetikum. A szintetikus verziók ugyan, hozhatnak gyors változást, de hosszú távon számos negatív hatással kell számolnunk általuk. Sok esetben a bőrünk annyira igyekszik védekezni a rossz minőségű, vegyi anyagokkal felvértezett kozmetikumokkal szemben, hogy ennek hatására is megvastagszik.


Szelíd radír extrákkal

A megvastagodott hámrétegen keresztül nem épül be a bőrbe a hatóanyag, így első lépés egy alapos radírozás. A legtöbb arc-, és testradír szintetikus szemcséket és illatanyagokat tartalmaz. Elsősorban leradírozza a bőr felszínét, de nem nyújt plusz hasznos anyagokat a számára. Fontos, hogy olyan radírt válasszunk, amellyel a megvastagodott hámréteg eltávolításán túl, egyben fel is tölthetjük a bőrünket hasznos és tápláló molekulákkal. A természetes szemcsék (akárcsak a só, vagy kristálycukor) mellett áldásos lehet, ha a bőrradír natúr olajokban is gazdag akárcsak a szőlőmag olaj, mandula olaj, sárgabarackmag olaj, vagy szójababolaj, melyek intenzíven hidratálják a bőrt. A radírozás által felgyorsul a bőr mikrokeringése, így a hatóanyagok is eredményesebben tudnak felszívódni. A bőrradírok új generációja, kétségtelenül a szépségápolás területén újra felfedezett kávézaccos termékek. A Miss Patisserie márka az Arabika kávéőrleményt rejtette coffe scrub termékeibe, mely szelíden távolítja el az arcon-, és testen feleslegessé vált hámréteget, további áldásos hatása, hogy koffein tartalmánál fogva csökkenti a cellulitet, miközben kókuszolaj és édes mandulaolaj összetevői révén hidratálja és javítja a bőr állagát, ami ez által puha és rugalmas lesz. Ha arcra és testre ugyanazt a radírt használjuk, ügyeljünk, hogy minél kisebb, finomabb szemcséjűt válasszunk. A radírozást ne vigyük túlzásba! Heti kétszer optimális beiktatnunk a szépségápolási rutinba.


Sokoldalú tonizálás

A jó tonik ismérve, hogy nem szárítja szét a bőrt, vagyis alkoholmentes, visszaállítja az arcmosással kibillentett PH értéket és jól építhető a bőrápolási rutinba. Ma már olyan tonikok is sorakoznak a kínálatban, amelyek mindezek mellett még hidratálásra és egy sor további előnyre is szakosodtak. Ilyen a csodálatos Rózsavíz, amelyet a Refan saját márkájából is megtalálunk. Legfőbb jellemzője, hogy vegyszermentes, nyugtat, tonizál, fertőtlenít, harcba száll a leégés elleni tünetekkel, a pattanásokkal, az allergiás tünetekkel és az öregedés még nem látható jeleivel. A rózsavíz elkészítéséhez csak rózsaszirmokra van szükség, melyet speciális eljárással, a szirmok desztillálásával nyer ki a gyártó. Igazi csodaszer a problémás bőr gyógyításában. A benne található vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően kiválóan hidratál, frissít, ápol. A, B, B3, C, D és E vitamin, antioxidáns, flavonoidok csak pár példa, mitől is olyan fantasztikus a RÓZSAVÍZ. Használhatjuk az arc -, és nyak területének, illetve a problémás, gyulladt területek vattakorongos áttörlésére, de keverhetjük krémbe és tehetjük fürdővízbe, így élvezhetjük aromaterápiás hatását is, mely jó hatással van a depresszióra és az alvászavarra.


Töltsd fel a bőröd!

A hidratálás a bőr víztartalmának a javítását célozza. Fontos, hogy rendszeres legyen, hiszen ez esetben a hámréteg megtartja azon képeségét, ami megakadályozza a víz párolgását és felszínre jutását. A megfelelően hidratált bőr nemcsak a nedvességet köti meg, és ez által az öregedést gátolja, de az egész komfortérzetünket befolyásolja. Ha a télre használt shea vajas arcápolókat soknak érezzük, válasszunk könnyű szérumokat, lágy olajakat és finom formulájú testszuflékat. A mély és hatékony hidratációhoz választhatjuk a Refan Gardenia őssejtkivonatos termékeit, melyek gazdag növényi koncentrációjuknak köszönhetően egyben lassítják is az öregedési folyamatokat és hatékonyan alkalmazhatóak a ráncok ellen. A melegebb hónapokban sem kell az olajok áldáos hatásairól lemondanunk, válasszunk magas minőségű, hamar felszívódó száraz olajakat, melyek nem tömörítnek, és akár 1-2 csepp is gyógyír lehet a bőr számára. Emellett már koratavasztól célszerű ügyelnünk arra, hogy arcápolónk megfelelő UV védelemmel legyen ellátva, mert a pigment foltokat és szeplőket már az első erős napsugarak képesek előcsalogatni.

 

Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva, Fotó: Fotolia