logo2

 

 

 

ETALON/SZÉPSÉG
2016. 5. szám október-november

 

Álmos őszi szombat reggel van, Szombathelyen vagyunk, Benkő Péter fotográfus stúdiójában. Dorinával akkor találkoztam utoljára, amikor július végén korona került a fejére a Zalakarosi Kannavirág Királynő választáson. Most is, mint akkor megdöbbentően törékeny és szemtelenül fiatal. Dorina már a versenyen is kitűnt a hosszú világos vörös hajzuhatagával, bájos szeplőivel, a kéken világító szemeivel és különleges arckarakterével. Ahogy felkerül a smink, a haj, a ruha és kattan a fényképező Dorina rögtön tudja a dolgát! Látszik, hogy ismeri az arcát, a tekintetét, a testét, és a kézmozdulatait… Nem sok instruálásra szorul. De vajon honnan ez a rutin? Styaszni Dorinával, a 2016-os Zalakarosi Kannavirág Királynővel beszélgettem!

 

 DSC0696

 

 DSC0754

 

Mesélj magadról, mit csinálsz most?

Idén érettségiztem Budapesten, jelenleg sportedzőnek tanulok, mert személyi edzőként szeretnék dolgozni. A sport nagyon fontos a számomra egészen kiskorom óta. De az iskola mellett a hétköznapjaimban a modellkedésnek is kitüntetett szerepe van. Szeretem ezt a szakmát, úgy érzem, kiteljesedhetek általa.

 

Úgy tudom, nem az idei volt az első alkalom, hogy neveztél a versenyre?!
Valóban, két éve is indultam a Kannavirág királynő választáson, akkor a legszebb 10 lány közé ugyan bejutottam, de helyezést nem értem el. Az volt az első komolyabb szépségverseny, amire beneveztem, nagyon jól érzetem magam ebben a közegben, ezért úgy döntöttem kipróbálom magam más versenyeken is. Az elmúlt két év alatt több ilyen jellegű megmérettetésen vettem részt, illetve lehetőségem volt belekóstolni a fotózások, és a modellkedés világába is. Egyre több önbizalmat és tapasztalatot szereztem, talán ez hozta meg számomra idén a sikert. Mivel két éve is egy jó hangulat és korrekt stáb övezte a Zalakarosi Kannavirág Királynő választást, úgy éreztem, semmit sem veszthetek vele, ha még egyszer megpróbálom. Idén sokkal felszabadultabb voltam, kevésbé izgultam. Azt hiszem, a szépségiparban a rutin rengeteget számít.

 

 DSC0846

 

 DSC0830

 

Említetted a modellkedést, milyen szinten űzöd a szakmát?
Négy évvel ezelőtt kezdtem el ezzel foglalkozni. Ahogy a modellszakma protokollja megkívánja, először egy portfólió fotózáson vettem részt, azt hiszem akkor és ott sok minden eldőlt. Jelentkeztem egy modelltanfolyamra, majd egy ügynökséghez, akik sokat segítettek nekem. Azóta komolyabb munkáim is voltak és vannak már, jellemzően lookbook, ruha fotózásokon, ékszerfotózásokon, smink, és hajfotózások, illetve bemutatókon veszek részt. Nagyon élvezem, hogy részese lehetek egy kitalált koncepció megvalósításának. Szeretem, hogy kaméleonként alakulhatok át, majd vissza.

 

„Harmóniában a természettel, harmóniában önmagaddal!” Ennek az ideológiának az égisze alatt kereste idén Zalakaros, a Kannavirág Királynőjét! Te hogy fordítanád le ezt a saját nyelvedre?
Ez számomra is nagyon fontos. A sport mellett, a természet az egyedüli hely, ahol újra és újra erőre kapok és feltöltekezem. Budapesten élek, számomra még nagyobb kincs, a nagyvárosban zöld oázisokat felfedezni, de szerencsére hazánk gyönyörű adottságokban bővelkedik. Sokat kirándulok a családommal, a kutyámmal, vagy futok, biciklizem, görkorizom, ha tehetem. A természet a legjobb hely arra, hogy visszataláljunk önmagunkhoz és befelé figyeljünk.

 

 DSC0817

 

 DSC0869

 

Nem egy helyen van tetoválásod... Van ezeknek valamiféle mögöttes jelentése?
Van egy kicsike szív a bal csuklómon, ezt nagyon szeretem, szerintem igazi csajos, szép szabályos formájú tetoválás. Ez számomra az életet, örömet, szerelmet és szeretet jelképezi. A jobb csuklómon pedig egy dalszöveg részlet található. A kedvenc színészem, Mészáros Árpád Zsolt egyik dalszövegének a részlete. (Vár ránk egy Mázs, világ…) Megérintett ez a dal, és a szövege. Ez az idézet erőt ad nekem és mindig mosolyt csal az arcomra.

 

Mi az, aminek a legszívesebben hódolsz a szabadidődben?
Az egyik nagy szerelmem a színház. 12 éve járok rendszeresen színházba és látogatok előadásokat. Nem véletlen ez az idézet Mészáros Árpád Zsolttól, hiszen ő a kedvenc színészem.

 

Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva / Fotó: Luxfotó / Cipő: Primo Valerio / Dorinán látható ruhák megvásárolhatók az Icona üzletében.