logo2

 

 

 

ETALON/ OTTHON

2019. 4. szám

 

Idén már negyed évszázada, hogy a Pálos család megalapította a  Göcsejflaszter Kft.-t, amely 1994-ben a régióban elsőként kezdett térkő-burkolással foglalkozni, ami ekkor még szinte teljesen ismeretlen műfaj volt hazánkban. A cég alapítója Pálos Kálmán és neje, több mint 30 éves szakmai tapasztalattal a háta mögött vágott bele a vállalkozásba. Addig, 22 éven át a STRABAG Rt-nél, aztán több más cégnél is felelős műszaki vezetőként dolgozott.

 

 DSC5531

 

Akkoriban mindenki betonozott vagy aszfaltozott – 1994-ben senki sem gondolta volna, hogy mivé nőheti ki magát a cég – mesélte a szabadtéri piknik megnyitóján fia, Pálos Tamás ügyvezető. Majd hozzátette: „Április 1-én, épp Bolondok napján alakultunk, akkor sem viccnek szántuk, és úgy tűnik, ez az egész nem is lett az.”

 

 DSC5578

 

 DSC5600

 

A pikniken Pálos Tamás azon túl, hogy felelevenítette a családi vállalkozás múltját, szüleinek tevékenységét, szólt a jelenről és a jövő terveiről. A tervezéssel, térburkolatokkal, kertépítéssel és kőburkolással foglalkozó vállalkozás egyik nagy titka, hogy folyamatosan képesek bővülni, először csak és kizárólag térkövekkel foglalkoztak, ma már játszóterekkel és magas minőségű Landmann gyártmányú grillsütőkkel, illetve kerti kiegészítőkkel is. A tavalyi évben telephelybővítés is történt. Jövőbeli céljuk pedig, hogy ezt a lendületet fenntartsák, ugyanakkor egyre környezettudatosabb módon próbáljanak működni, ezért törekednek a megújuló energiaforrások kihasználására.

 

 DSC5624

 

„Egy ilyen vállalkozás, amely már negyed évszázada működik, azt bizonyítja, hogy egy lokálpatrióta család áll mögötte, akiknek fontos a Zalaegerszeghez való tartozás. Bármerre megyünk a városban, láthatjuk az ő kiváló munkájuk eredményét, ez a családi vállalkozás a társadalmi felelősségvállalás jegyében igyekszik a városnak is visszaadni abból, amit elért” – emelte ki a pikniken Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere, aki egyúttal átnyújtotta a város elismerő oklevelét.


A megnyitó után szabadtéri grillezéssel, jóféle fehér borok kóstolgatásával, koktélozással telt a családi-baráti délután, de a gyerekek sem maradtak programok nélkül, akiknek ügyességi játékokkal és ugrálóvárral is kedveskedtek a Térkő és Kertcentrum tulajdonosai.