logo2

 

 

 

ETALON/ OTTHON

2019. 4. szám

 

 

Új korszak köszöntött be az outdoor trendek világába, ahol nincsenek többé határok kint és bent között. A kényelem, az elegancia és a minden igényt kielégítő luxus mostantól éppúgy elemi részei kertünk és teraszunk berendezésének, akárcsak a nappalinknak. Azzal a meghatározó különbséggel, hogy a falak helyét a tágas oázis, a mennyezetét a végtelen égbolt váltja.

 

16x25

 

Többé nem kell választanunk a belső tereink nyújtotta teljes körű komfort és a természetben eltöltött idő frissítő energiái között, mert a legnívósabb kültéri bútorokat gyártó cégek - mint a Vondom, a Tribú vagy a Paola Lenti- passziójának köszönhetően ma már egyszerre élvezhetjük az enteriőr és exteriőr minden előnyét. Általuk vált e két fogalom egymás szinonimájává, melyek a legmagasabb minőségű produktum, a formabontó dizájn és az időtállóság jelentésével bírnak. Hitvallásuk egy olyan élettér megalkotása, mely új dimenziókba emeli az emberek pihenésről alkotott elképzeléseit, és a családdal, barátokkal eltöltött idő így igazán minőségivé válik.

 

10x5m

 

Afra pouf slide1

 

PaolaLenti shito chain outdoor

 

vondom rosinante hintalo f nar

 

Ezek a kültéri bútorok túlmutatnak az egyszerű funkcionalitáson, melyek művészi attitűdjükkel párbeszédet képeznek építészet és formatervezés között. Ettől a szemlélettől lehetséges, hogy egy kanapé vagy fotel alapanyagával, vonalvezetésével, textúrájával reflektál az őt körülvevő környezetre, így fedezhetjük fel egyes termékcsaládok mintáiban a víz fodrozódását, vagy a sziklák gömbölyded formáját. Ugyanakkor a gondos ergonómiai tervezés és kivitelezés a kulcsa annak, hogy ezek a bútorok ne csupán a szemünket gyönyörködtessék, hanem valós használati tárgyak szerepét töltsék be mindennapjainkban. Mert a legmodernebb technológiával létrehozott textilek és bútorszövetek képesek ellenállni az időjárás viszontagságainak, a perzselő napsütésnek vagy egy nyári zápornak, így biztosítva számunkra a tökéletes minőséget.

 

17x20x

 

17x21

 

Az idei év trendje jellemzően a naturalizmus romantikájával átitatott minimalizmusra épül, ez köszön vissza a kanapék, fotelok, pihenőágyak, kisasztalok és kerti étkezők szín- és anyaghasználatán, formavilágán. Többnyire ugyan a neutrális színek dominálnak, melyek kétségtelenül átengedik a hangsúlyt a formák és alapanyagok sokaságának, ám idén egyes márkák kínálatában a karakteres tónusok is megjelentek, akárcsak a friss lime, a mandarin, vagy fukszia árnyalatok. Az anyaghasználat terén a gyártók nagy figyelmet szentelnek a minőségre. Így került az outdoor bútorok alapanyagainak középpontjába a meleg trópusi fa és a 100%-ban újrahasznosított polietilén. Ez utóbbi flexibilitásából adódóan az egyik legkreatívabban felhasználható alapanyag. Mindazonáltal a 2019-es év abszolút favoritja az a különleges eljárással előállított kötél, mely fa vagy alumínium vázzal kombinálva könnyed és légies darabokat szül, így nyújtva igazán friss esztétikai élményt. Ezzel együtt kényelmesek és tartósak, valamint tökéletes egységet alkotnak akár a bohém, a minimalista vagy a városi nomád stílussal.

 

18x12

 

A sziluettek letisztultak, csupa organikus-, és lineáris forma interpretálja a ’20 –as évek Bauhaus designját, az ’50-’60-as évek metabolista hangulatát és a vegytiszta minimalizmust. A lounge zóna kialakítására számos személyre szabható lehetőség áll rendelkezésre. Az egy, két, vagy háromüléses szófák és fotelok moduláris rendszerei, vagy a napfürdőzés kedvelt pihenőszékei, és napozóágyai, a relaxálás ülőkagylói, hintái és függőágyai magas szintű komfortot, és sallangmenetes dizájnt ígérnek.

 

18x20a

 

18x21

 

37x20l

 

37x20xxxx

 

Consumer catalogue 18x21

 

Azonban ahogy belső tereinket, éppúgy a szabadtéri zónánkat is a kiegészítők teszik meghitté és otthonossá. A kültéri szőnyegek megjelenésével érhető leginkább tetten az a szemléletbeli áttörés, miszerint a külső teret az enteriőr természetes folytatásának tekintjük. A mezítlábaskodásra csábító, kellemes érzetről a talpunk alatt egy forradalmian új anyag, a PVC bevonatú poliészter gondoskodik. A geometrikus és absztrakt mintázattól, a fekete és fehér vibráló ellentétének szépségétől a kültér lüktetővé, energikussá válik, ahol mi magunk is feltöltődhetünk. Nem kevesebb jelentőséggel bírnak a már-már szobrászati értékkel rendelkező, gyémántok ihlette virágtartók és a formatervezett, kreativitásból és játékosságból hiányt nem szenvedő lámpatestek. Ám az az atmoszféra, melyet a család minden tagja egyaránt a magáénak érezhet, a legkisebbeknek szánt bútorokkal és játékokkal kiegészülve válik teljessé.

 

14x7

 

17x21v

 

A modern innovációknak köszönhetően ezek az újgenerációs kertibútorok lehetővé teszik számunkra, hogy ne csupán tavasztól őszig legyenek a kerti életünk szerves részei, hiszen az ellenálló és strapabíró anyagok a hidegebb hónapokban is megállják a helyüket. Mostantól nyugodtan élvezhetjük az ősz káprázatos színeit egy takaróba burkolózva, vagy köszönthetjük teraszunkon az újévet. Általuk megszűnt a négyévszak és beköszöntött az örök kerti szezon korszaka.

 

Szöveg: Kiszely Noémi
Fotó: Vondom, Tribú, Paola Lenti