logo2

 

 

 

ETALON/ OTTHON
2018. 8. szám december

 

Az ünnepi időszakban, a lázas készülődés hajrájában gyakran feledésbe merül a tény, hogy bizony az adventi illatok és ízek mázas felhője mögött komoly célpontokká válhatunk a bűnözők számára. Merthogy a szemfüles tolvajokat nem tartja vissza a karácsony meghittsége, nekik éppen hogy ez az egyik legkiemeltebb „szezon”, hogy gátlástalanul eltulajdonítsák mások értékeit, megbillentve ezzel a biztonságos egyensúlyt. A személyes tárgyak, a vagyon védelme komolyan megfontolandó feladat!

 

o KIDS CHRISTMAS PRESENTS facebook

 

A szombathelyi székhelyű Marcus Tech Kft. éppen ezt tűzte ki céljául: mindenki számára elérhetővé tenni a maximális biztonság megteremtésének lehetőségét. Az elgondolás megálmodójával, a Marcus Vagyonvédelmi és Biztonsági Kft. tulajdonosával, Őze Balázzsal értékeinket biztonságba tételéről, és a cég karitatív ideológiájáról is beszélgettünk.

 

matyi

 

Őze Balázs és Mátyás Zoltán az est fellépő házigazdája

 

 

A személy - és vagyonvédelem az odafigyelés, a precizitás alapjain nyugszik. Számtalan sportesemény, rendezvény biztonságát felügyelitek évről-évre, mit gondolsz, mi az, ami ma már nélkülözhetetlen értékeink megóvása érdekében?
A XXI. század biztonságtechnológiai megoldásaival otthonunkat, vállalatunkat, személyes vagyontárgyainkat számtalan figyelő szempár segítségével a nap 24 órájában szemmel tarthatjuk. Így a közelgő ünnepek során a családlátogatások, utazások ideje alatt sem kell aggódnunk amiatt, hogy illetéktelenek feszítik fel a zárat, vagy éppen törik be az ablaküveget. A lakóterek, irodák, csarnokok „behálózása” lehetővé teszi, hogy bármelyik pillanatban virtuálisan átléphessük a bejárati ajtónk, az irodánk, vagy éppen egy gyár küszöbét abból a célból, hogy megbizonyosodjunk: minden a legnagyobb rendben van e.

Elsődlegesen milyen megoldásokkal lehet maximális biztonságot elérni?
Egy komplett riasztó- és kamerarendszerrel biztosra mehetünk. Okostelefonunk segítségével pár másodperc alatt ellenőrizhetjük, hogy a riasztás valós-e, vagy ha elmaradt a rendszer aktiválása, ezt is könnyedén, egy kattintással pótolhatjuk. Ugyancsak emeli a biztonságérzetet, ha ezt egy profi szakmai brigád táv-felügyeli, akik rövid időn belül a helyszínre érnek a jelzést követően. Természetesen ez egyéni, vállalkozói, nagyvállalati igényekre szabható. Különböző paraméterekkel, rizikófaktorokkal kell számolnunk, éppen ezért alapos előkészületeket, tervezést igényel egy-egy épület riasztórendszerének megálmodása és kivitelezése.

 

Biztonságtechnikai cégként kiemelt figyelmet szenteltek a jótékonyságnak. Abszolút helyénvaló, ha a Marcus Tech motivációját az „Adni öröm…” szlogennel jellemezzük?
Valóban, mindig fontosnak tartottuk, hogy segítséget nyújtsunk a bajbajutottaknak. Különösen érzékeny pont, amikor egy nehéz sorsú vagy beteg gyermekről van szó. Ebben az évben is több alkalommal ajánlottuk fel, vagy szerveztünk jótékony eseményt, s nincs ez másképp most a karácsony közeledtével sem. Erős bennünk az adni és tenni akarás, hiszen tudjuk, hogy a gyermekek milyen örömmel fogadják a törődést. Különösen igaz ez azokra, akik nem saját családjukkal töltik a mindennapjaikat, a közelgő ünnepet, s nem azt nézik, hogy mi van a fa alatt, sokkal inkább, hogy ki állja körbe a fát. Éppen ebből kifolyólag december 17- én Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexum VIP termében egyedülálló gálaesttel készülünk, ahová Vas megye több nevelőotthonának lakóit várjuk egy izgalmas élményutazásra. Számos fellépővel, neves házigazdával, szórakoztató programokkal, színesítjük azt a pár órás időintervallumot, melynek szervezését ezúton is szeretném megköszönni Németh Csaba rendezvényszervezőnek. A helyi szakosztályokat a sportolók kíséretében körbejárjuk, s a gyerekek megismerkedhetnek az egyes szakágakkal.

Az általatok képviselt elvek hatással vannak más adni akaró és tudó szervezetekre, cégekre?
Azt látom, hogy évről-évre egyre nyitottabbá válnak a vállalkozások is az adományozásra. A karácsonyi gálaestünk szervezése folytán is érzékeljük, hogy rajtunk kívül másnak is fontos, hogy segítő kezet nyújtson. Két helyi iskola műsorral készül a nevelőotthonban élő gyerekek számára, akik pedig – viszonzásul - színes rajzaikkal köszönik majd meg társaik kedvességét. Fontosnak tartottuk, hogy azonos korcsoportú gyerekek találkozzanak, ezzel is segítve a könnyedebb ismerkedést, a közös élmény mélyebb megélését. Szeretnénk, ha a gyerekek éreznék: a karácsony nem az ajándékokról, sokkal inkább a szeretetről, az odafigyelésről szól.