logo2

 

 

 

ETALON/ OTTHON
2018. 8. szám december

 

Az otthoni komfort megteremtése igencsak fejtörő és nem kevés kompromisszummal járó folyamat. Választási kereteinket elsőként a lakóterünk nagysága befolyásolja, s ezután következnek csak a személyes elképzeléseink és a kínálat összevetése. Ha már az alapokat tisztáztuk, jöhetnek a komfortra fókuszáló formai és funkcionális elvárások, melyek jó esetben együtt nőnek igényeinkkel. A zalaegerszegi RICCO DESIGN KFT. 1500 m2-es bemutatótermébe jártunk, amely felvonultatja a vezető külföldi és hazai gyártók csúcstermékeit. Az itt látható bútorok egyedi megoldásainak köszönhetően fokozhatjuk nappalink kényelmét. A kalandozásban Kozma László, a cég kereskedelmi vezetője volt segítségünkre.

 

c2


A hideg évszak egyenlő a „bekuckózással”. Szívesen töltjük az időt a kanapén pihenve, ezért a téli hónapokban megnő a bútordarab iránti kereslet. Zalaegerszegen is érezhető ez a tendencia?
Ebben az időszakban jóval kiemeltebb figyelem hárul a kanapékra, ez tény, többen vásárolnak és főként a karácsonyi ünnepek előtt szeretnék otthonukba látni a megvásárolt darabot.

 

Milyen szempontok döntőek a választásnál?
Alapvetően az első kérdés, hogy mekkora hely áll a rendelkezésünkre. A praktikusságot szem előtt tartva egy kisméretű lakás nappalijába is integrálhatunk olyan opciót, mely nem csupán a térelrendezés, hanem a tárolás tekintetében is tökéletesen odaillő. Ha megvannak a pontos méretek, jöhet a funkciók tisztázása, gondolok itt arra, hogy ki, milyen célra szeretné használni a kanapét. Ha csupán a vendégek leültetésére, akkor azok a típusok is szóba jönnek, melyek nem vendégágyasak. Ám ha hosszútávra tervezünk, célszerű meggondolni és olyan lehetőséget választani, mely ezt a funkciót is tartalmazza.

 

c1

 

Formáját tekintve milyen típusok a kelendőbbek?
A klasszikus egyenes változatot az L-alakú illetve az U-alakú megoldások váltják. Ez utóbbiak franciaágy méretűvé alakíthatóak, ugyanakkor ágyneműtartóval felszerelve is megrendelhetőek. Karfás, lábtartós fotelos vagy nyitott végű, azaz ottomános verzió is helyet kapott a palettán, mely az ülésen túl más interaktív céloknak is ideális. A komfortfokozatot a beépített manuál illetve motoros mozgató-billenőszerkezet is növeli, melynek használója egyéni igényeihez igazíthatja az ülőfelület méretét, valamint kényelmes fotellé alakíthatja kanapéját. Természetesen a dönthető háttámlát is kedvelik vásárlóink, ez a funkció is releváns.

Színválasztásban továbbra is naturális árnyalatok a dominánsak?
A szín-és szövetek tekintetében egy Sit & More és egy Polsteria kínálatot különböztetünk meg. Mindkettő szortimentje rendkívül széles: előbbi közel 160 opcióval, utóbbi ennek duplájával rendelkezik. Ez a bő spektrum alkalmat ad arra, hogy mindenki saját otthonához passzoló árnyalatot válasszon. A földszínek mellett idei szenzáció a se nem barna, se nem szürke tónus inkább a kettő ötvözete, a melegséget sugalló taupe. Vásárlóink szeretik ezt a minimalista stílust élénk kiegészítőkkel feldobni, ezáltal lüktetést kap a finom elegancia.

 

c3

 

A bemutatóteremben helyet foglaló Calligaris és a Kanizsa Trend bútorok közül melyek a legnívósabb termékek?
Nálunk minden egyes bútordarab magas minőségű munkával elkészített és gyártott, masszív alapszerkezetű termék, minőségi szövetekkel. Az olasz Calligaris bútorok finomságának és profizmusának jegyeit az egyedi elgondolások fűszerezik: a PE szálbundával töltött párnákat például lúdtoll pehellyel egészítik ki, melyeknek már első tapintásuk is az exkluzivitást érzékeltetik METRO kanapéjukban. A Calligaris designere, Busetti Garuti Redaelli, megálmodta és Lounge fotel kategóriában 2018-ban piacra dobta a COCO fantázia névre hallgató fotelét, mely magában hordozza az 50-es évek stílusjegyeit, felidézve Coco Chanel-t, a divat nagyasszonyának szavait: „A divat változik, a stílus örök. ” A magyar Kanizsa Trend ülőgarnitúrák közül megemlíteném a modern kivitelű és felszereltségű SANTA BARBARA, CRESCENDO kanapékat, illetve a tekintélyt parancsoló TAMPA-t, mely impozáns króm lábszerkezetével abszolút kategóriája csúcsa.

 

Ha már a pihenés, akarva-akaratlanul is felmerül, a franciaágyak frontját is tetten érhető ez a profizmus, amely az ADA TRENDLINE kínálatával jelenik meg a bemutatóteremben.
A csúcskategória a magasabb, emeltebb kiviteltől, motoros emelőszerkezettel felszerelt, kényelmi opciókkal ellátott franciaágyaké. Ahogy a kanapék esetén sem mindegy, hogy milyen szerkezettel, ágyráccsal, matraccal, szövettel, no és praktikummal felvértezett egy bútordarab, úgy nyilván „éji társunk” kiválasztása is egyre nehezebb feladat. A modern franciaágyak ágyneműtartós, a nélküli, és boxspring változatban érhetők el. A masszív vázszerkezet mellett az ágyrács, a matrac fajtája, minősége is döntő lehet a hálószobában eltöltött pihenés minőségét tekintve. Zónázott ágyrács, az eltolható lamellák segítségével keményíthető derék- és fenéktájék, mind-mind emelik a komfortérzetet. Ehhez már csak egy stabil, memóriahabos vagy táskarugós prémium kategóriás matrac adhatja a maximális kényelmet. Az ADA Trendline kínálatával termékeink - alapszerkezetét leszámítva – formáját, szövetét, színét, funkcióit tekintve egyénre szabhatóak. Éppen, ezért azt javasolnám, hogy mindenképpen látogassanak el bemutatótermünkbe, ahol egy finom kávé mellett kipróbálhatják, saját ízlésükre formálhatják otthonuk ékét, ékeit.

 

Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett, Fotó: Calligaris