logo2

 

 

 

ETALON/ OTTHON

2018.6.szám szeptember

 

 

Az otthon fogalma mindannyiunk számára egyet jelent a béke és harmónia definíciójával, egy hely, ahol önmagunk lehetünk, ahol mindenféle konvenció nélkül élvezhetjük a pihenést. Saját ízlésünk, személyiségünk tükröződik egy-egy helyiség enteriőrjében, a tervezéshez és a megvalósuláshoz pedig elképzelhetetlen mennyiségű ötlet, lehetőség áll rendelkezésünkre, melyekből bőven válogathatunk. Egyedi asztalosipari, lakberendezési, elképesztő technikai megoldásoknak köszönhetően pedig megszülethet az a bizonyos ÁLOM, melyet egykor otthonként elképzeltünk.

 

rd0

Miele beépíthető konyhagépek

 

Akár új építésről, akár „csak” arculati felújításról legyen szó, a bútorok, a mindennapokban használt konyhai és technikai eszközök kiválasztása igencsak komoly feladat. Nem csupán a forradalmi újításokra kell előre gondolnunk, hanem főként az igényeink teljes körű kielégítésére is. A zalai megyeszékhelyen jártunk, a Ricco Design bemutatótermében, ahol feltérképeztük a prémium kategória gyöngyszemeit. Az egyedi bútorgyártás és bútordesign különlegességei közötti kalandozáshoz Kozma László, a cég kereskedelmi vezetője nyújtotta az idegenvezetést!

 

 

Ahogy a showroom miliőjébe lépünk, hatalmába kerít a finom elegancia, a maximalizmus és az igényesség érzete. Nincsenek hivalkodó, erős tónusok, mind inkább kellemes, naturális színárnyalatok. Ezekre reflektál a 2018-as év lakberendezési, bútorgyártási trendje?
Az idei Salone del Mobile de Milano 2018 szakmai kiállításon egyértelműen felfedezhető volt, hogy az olasz tervezők egyre több természetes alapanyagot használnak bútoraik tervezésekor, mint például a tömörfa, furnér, természetes kő, kerámia, üveg. Színekben inkább a föld színei jelentek meg. A klasszikus, időtálló vonulatok azonban új „köntösben” mutatkoznak be, a külföldi tervezők kreativitását igazolja a modernitással való páratlan ötvözés. A természet ihlette tónusok, a barna és a szürke finom árnyalatai egyediséget kölcsönöznek a bútordaraboknak. Az olasz gyártók a terv megszületésének fázisakor merészen nyúlnak az extrémebb kialakításokhoz, ellentétben a magyar gyártástechnológiával. Az 1500 négyzetméteres bemutatótermünk a mai kor innovatív megoldásait hívatott bemutatni, ezért is törekedtünk arra, hogy portfóliónk minden szegmensét megismertessük az érdeklődőkkel. Amennyiben vevőink igénylik, teljes kivitelezést vállalunk a bútorgyártásban: az elgondolástól a 3D-s tervezésen át egészen a megvalósulásig. Mivel nem csupán a bútorértékesítés, hanem a lapszabászat is komoly részét képezi működésünknek, így a hozzánk érkező magánemberek és szakemberek számára is széles termékskálát kínálunk egyedi bútoraik elkészítéséhez. Egyénileg minden alkotóelem kiválasztható a bútorlaptól, munkalaptól, ajtófrontoktól a vasalatokon át egészen a fogantyúkig, kiegészítve a beépíthető és szabadon álló konyhai gépekig.

 

rd

Odyssey étkezőasztal, Calligaris

 

A hosszabb időintervallumot felölelő egyedi gyártásra vagy a bútorok azonnali értékesítésére mutatkozik nagyobb igény?
A vásárlóink jobban szeretik, ha rövid határidő alatt kerül birtokukba a kiválasztott, vagy megtervezés alatt álló bútordarab. A tavaszi időszakban a kanapék, ülőgarnitúrák, ősszel az építkezések befejeztével, a karácsony közeledtével inkább a konyha – nappalibútorok, gardróbok, valamint étkezőasztalok, székek a kelendőbbek. Ahogy szoktuk mondani: „A jó munkához idő kell.” Adott esetben a több hetes átfutási időt - a magas minőség és egyediség elérése érdekében - át kell tudnunk vészelni. Ám megéri türelmesnek lenni. Bemutatótermünkben olyan különlegességek kaptak helyet, melyek az alapvető exkluzív megjelenésükön és kényelmi funkcióikon túl, jövőbe mutató megoldásokkal készültek. Azt tapasztaljuk ugyanis, hogy a vásárlók a minőséget keresik, szemben az olcsó, használhatatlan bútorokkal, háztartási eszközökkel.

 

Melyik különlegesség uralja a bemutatótermi enteriőr képzeletbeli dobogójának legfelső fokát?
A megnőtt vevői igényeknek eleget téve prémium alapanyagokat, bútorokat és kiegészítőket is forgalmazunk, melyek professzionalizmusukon túl abszolút a high-techre jellemző jegyeket hordozzák. Ahogy az autógyártásban, úgy a lakberendezésnek és a bútorgyártásnak is megvan a maga „Mercedese”. Az olasz Calligaris gyártó egy üde színfoltja az enteriőrnek, ezért is fűztük szorosra a partneri kapcsolatot. Az egyik különlegességünk is az ő nevéhez fűződik: az Odyssey fantázianévre keresztelt étkezőasztal elliptikus, edzett üveggel készült, mely automatikus bővítési mechanizmussal rendelkezik. A páratlan vasalati megoldása, egyedivé teszi kategóriájában és az étkezők csúcstermékei közé emeli. A kopás-, hő-, és karcálló asztallap és a lábszerkezet színe egyénileg választható, így otthonunk karakteréhez tökéletesen illeszthetjük. Természetesen a fa szerkezeti sajátosságai is megmutatkoznak az egyes modern vonulatokban, kidolgozásokban. A gyártók főként a praktikusság, a használhatóság széles körének kibővítésére helyezik a hangsúlyt. Egy dohányzóasztalból például hat fő számára kényelmes elhelyezést nyújtó étkezőt varázsolhatunk, hogy’ a konyhai berendezések innovációit ne is említsük…

 

rd3

Elika Nikola Tesla indukciós főzőlapba épített páraelszívó

 

A konyha egy sarkalatos pontja otthonunknak. A tervezés egyik fontos momentuma az elektronikai berendezések kiválasztása. Milyen „kincseket” rejt az idei paletta e téren?
Viszonteladóként maximálisan elhivatottak vagyunk a Miele beépíthető konyhagépei iránt, számtalan tapasztalat és visszajelzés igazolja ugyanis ezek professzionális működési mechanizmusát. E márka mellett ugyanakkor tökéletesen megfér a szuper színeivel, egyedi formavilágával is kuriózumnak számító SMAG márka, melynek külcsínén túl komoly ipartechnológiával rendelkezik, akárcsak az Elica Nikola Tesla egyedi innovációja, mely az indukciós főzőlapba épített páraelszívó miatt különleges. Cégünk elsősorban a Miele márkát preferálja, a sütők az egyedi gőz-, és sütési funkcióikkal, az önálló kommunikációs elemeikkel felvértezve könnyedén lépnek kapcsolatba márkatársaikkal. Csak hogy egy példát említsünk: az indukciós főzőlap hőfokozatának emelésével a páraelszívó erősség is változik, de a termékekhez kapcsolódó mobil alkalmazás segítségével akár a telefonunkra érkezhet az információ a sütési idő vagy a mosógép programjának lejáratáról is akár.

 

És ez a jövő… az intelligens, okos-megoldások jelenléte az élet szinte minden területén…
Valóban, szakembereinkkel a leginnovatívabb megoldások megvalósítására törekszünk, maximálisan kiszolgálva az egyedi elképzeléseket, igényeket. Napjainkban már olyan széles spektrum áll rendelkezésünkre a minőségi, exkluzív bútorok, bútorlapok, munkalapok, ajtófrontok, asztalosipari kellékek és elektronikai berendezések szortimentjében, melyek felhasználásával időtálló, ízig-vérig XXI. századi, modern otthon teremthető.

 

Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett