logo2

 

 

 

ETALON/ OTTHON
2018. 4. szám június

 

 

Ahogy életünk színterei egyre inkább a természet közeliség felé orientálódnak, úgy kap egyre nagyobb figyelmet a gyártók részéről is a külső tér, a kerti miliő megalkotásának minden igényt kielégítő precizitása. A professzionálisan létrehozott minőség pedig már csak hab a kerti bútorok széles palettájának tortáján.

 

1 VONDOM QUARTZ chair by RamonEsteve 7


A jól berendezett exteriőr ma már ugyanazt a kényelmet biztosíthatja, akárcsak a nappalink. A kertibútor trendek új generációja azt üzeni, hogy a szabadtéri zóna nemcsak komfortos, de végtelenül inspiráló közege lehet életünknek. A gyártók persze nem tétlenkednek. A szenvedélyesen megalkotott, minimalista kifinomultság, elegancia, és játékosság jegyében terveznek. Mindez a kedvenc outdoor márkánk, a Vondom minden termékére jellemző. A futurisztikus design elemeket az avantgard kialakításnak ihletet adó formabontó stílussal ötvözik tervezőik, akik maradandót és egyedit alkotva pillanatok alatt feledtetik a műanyagszékekkel felszerelt teraszok vizualizált látványát. Nincs más dolgunk, mint átadni magunkat a cég által képviselt filozófiának: töltsünk minél több időt a szabadban, s élvezzük a kényelem és az ízlésesség szimbiózisát, a kerti pihenés egy új dimenzióját!

 

15x10

 

outdoor luxury seating outdoor design furniture daybeds sofas coffetable ramonesteve vondom 3

 


A valenciai székhelyű Vondom márka egyenesen kuriózum a maga különleges formavilágú bútordarabjai révén, melyekről főként az „egyszerűen tökéletes” jelző jut az eszünkbe. A szélsőséges időjárásra - forgó öntési technikával – felvértezett anyagok, egyediségükben páratlan formák és szövetek, nem csak időtállóságukról, hanem progresszív megtervezésükről is árulkodnak. A vonalvezetés, a minimalista és egyben dinamizmust sugalló kreációk mind arra ösztönöznek bennünket, hogy az arányos, minden részletre kiterjedő művészi megformáltságot maximálisan élvezzük ki. Egyetlen apró részlet sem véletlen, minden elemnek megvan a maga pontos helye - hirdeti ezt a nemzetközileg is elismert gyártó, s valljuk be, igaza van.

 

32x21

 

Az arany-ezüst, földszínek, a fémes részletekkel áthatott kompozíciók mellett a 2018-as kampány új termékeket,- színeket és textíliákat kínál a modern design szerelmeseinek.
A harmónia, az időtlenség és az egyetemesség építészeként ismert, Ramon Esteve által tervezett Vela, Quartz és a Faz kollekciók főként fehér és a szürke árnyalataiban kerültek le a gyártósorról, ám egyértelműen az ún. tortora az idei év egyik leginkább prognosztizált és egyben favorit tónusa. A bútorcsaládokra főként az egyenes élek, a mértani pontosságú szögletes alakzatok jellemzőek, melyek a kényelemi szempontokat figyelembe véve főként az egyedi stílus képviselőinek fantáziáját testesítik meg.

 

daybed muebles dise o exterior ulm ramon esteve vondom 1

 

vondom 2018 01 sandraescala

 

De nem csupán az élek karakteressége, hanem a finom ívek is éppúgy jellemzőek: a híres belsőépítész páros, Elisa Gargan és Stefano Giovanoni által megálmodott és életre keltett STONES bútorcsalád tökéletes példája ennek. Ahogy a neve is sugallja: a kő formája ihlette a megszülető termékeket, amelyek szinergizmust, együttműködést teremtenek a természetesség és a mesterséges kialakítás között. Merthogy maga a kő minden környezetbe tökéletesen beilleszthető, köszönhetően formai és anyagbeli tulajdonságainak. A tervezőpáros azonban nem csupán az alapdarabokról, hanem a kiegészítőkről is ugyanolyan elánnal gondoskodik, mert az összhang a részletekben, s ezek precíz átgondolásában rejlik.

A Vondom vállalat termékei között éppen ezért a lámpacsaládoktól kezdve a kültéri szőnyegeken át, a már-már gigantikus, egyedi formatervezésű virágtartókig minden megtalálható, ami ahhoz szükségeltetik, hogy a kertet egységes arculattal ruházhassuk fel. Így az egymáshoz tökéletesen illeszkedő objektumok harmóniát teremtenek a zölddel és szerencsés esetben akár a vizes élményelemekkel is.

 

vondom 2018 03 sandraescala

 

vondom 2018 05 sandraescala

 

timeline diseno industrial vondom daybed vela

 

A design egyértelműen a futurizmus irányába mutat. A természetes folyadékra emlékeztető formák, az egyenes és áramvonalas ívek a homokdűnék látványát csempészik otthonunk kerti környezetébe, mindezt teszik úgy, hogy megtartják az exteriőr tipikus karaktereit. Mindemellett a poligonális, azaz a sokszög kialakítás, a tiszta és stílusos formák csodálatos összképet kölcsönöznek a kerti miliőnek. Merész darabok születnek, melyek akár egy művészeti galéria szobrászati remekeként is megállnák a helyüket. A műértelem a textúrák tekintetében is sajátságos. Manapság már a kerti bútorok közege éppúgy igényli a matériák jelenlétét, akárcsak a belső terek esetében. A Vondom márka tervezőcsapata erre is gondolt: a polietilén szálakból szőtt puha textúrák nem csupán az időjárási viszontagságoknak, hanem az UV-sugárzásnak is maximálisan ellenállnak. A kerti életet persze csak úgy élvezhetjük gondtalanul, ha annak a puha párnák, szőnyegek, sokoldalú árnyékoló rendszerek, grillsütők és teraszfűtők is részét képezik. Természetesen mondanunk sem kell, ezen a téren is új korszak köszöntött ránk.

Engedjük tehát át magunkat a kültéri élményeknek, élvezzük a természet hangjait és adottságait, s tegyük mindezt a legmagasabb szinten! Kifinomult elegancia, formabontó komfort: ez a jövő design-ja.

 

 

 

Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett, Fotó: Vondom