logo2

 

 

 

ETALON/ OTTHON
2017. 6. szám szeptember-október

 

Hévíz patinája vonzó turisztikai erején túl a város különleges esszenciájában is rejlik. A páratlan feltöltődést nyújtó hazai és nemzetközi gyöngyszem vendégei a világ minden tájáról érkeznek, hogy gyógyuljanak, megpihenjenek és megismerkedhessenek a látnivalókkal, a gasztronómiával, és a SPA szolgáltatásokkal. A különböző nációk és a hazai vendégek nagy számban visszatérőek, számukra már nem csak úti célként, de potenciális befektetési desztinációként is szerepel a város.

 

heviz

 

Erre az erősen felismerhető jelenségre reflektál a helyi ingatlanpiac is. Ahogy tette ezt az egyik legnagyobb szállodacsoport, az Abbazia Group befektetői csapata, akik 4 évvel ezelőtt Hévíz legfrekventáltabb övezetét választották ingatlan-beruházás céljára. A társasház együttes azóta már elkészült, és olyan előnyöket kínál, amelyeket a helyi viszonyokban új építésű ingatlan esetében nem találunk.

 

Az Abbazia Group tulajdonosával dr. Koltai Péterrel beszélgettünk a Lotus Residence izgalmas paramétereiről.

 

Az 54 lakásos projekt mögött egy biztos befektetői hátteret garantál a cégcsoport. Milyen építési tapasztalatokról beszélhetünk?

Kiváltképp ebben a térségben már nagyon sok építkezésben vett részt az Abbazia Group vállalati szervezete. Ha csak a Dobogómajort említjük a maga 320 apartmanjával, és az összes kiszolgáló létesítményével együtt, már az önmagában komoly referenciának számítana, de Hévízen és Keszthelyen is több mint 100-100 apartmant létesítettünk az üdülni vágyók maximális kényelmét szolgálva.


Miben rejlik a Lotus Residence egyedisége?

Hévíz területén szabad építési területet ma már nagyon ritkán találunk. Ugyanakkor be kell látnunk, hogy az építési szubsztancia elöregedett, és ma már kizárólag a modern építkezésnek van létjogosultsága. 4 éve éppen ezt a missziót szolgálva sikerült a város egyik legprominensebb részén megvásárolnunk egy kiváló adottságú építési telket. Az itt létrejött 54 lakásos projekt, a Lotus Residence lakópark legszembetűnőbb különlegessége éppen ebben, a preferált elhelyezkedésben rejlik. Jelenleg ugyanis Hévíz belvárosához ennél közelebb aligha találunk eladó ingatlant, kiváltképp újépítésűt. A 9 épületből álló ingatlancsoport egy csendes zsákutcában bújik meg a Széchenyi utcán fekvő jellegzetes „Kék Templom” mögött. De természetesen nem csak az elhelyezkedés teszi egyedülállóvá az épületcsoportot.

 

heviz3

 

Miben nyújt még unikális lehetőséget a Hévízen lakást keresők számára?

Az egyenként 6 lakást rejtő ingatlanok, élhető, jól szervezett terekkel tagoltak. A leendő lakói 60-tól 85 négyzetméterig terjedő alapterületekből választhatnak, és formálhatják egyéni ízlésükre leendő otthonukat. Az ingatlanok jólesően otthonos belsővel és modern kialakítású külsőben épültek. Már a tervezéskor értelemszerű volt a magas minőség koncepciójának elsődleges elve, emellett az idősebb generációra és a maximális komfortra is szerettünk volna fókuszálni. Éppen ezért a kétemeletes házban lift teszi kényelmessé a közlekedést, így azoknak sem kell kompromisszumot kötniük, akik a különleges panoráma mellett voksolnának. A 2. emeleti lakások tetőteraszáról ugyanis messzire ellátni. Ezek a lakások igazi unikumnak számítanak az ingatlanpiacon, ugyanis galériával, két fürdőszobával, két hálószobával és amerikai konyhával is rendelkeznek.

 

heviz1


Milyen tervezési elv valósult meg?

A telek fekvése szerint lehetővé vált a lakótereket kedvező tájolásra hangolni. Izgalmas külső formavilág, egységes tervezési metódust követ. Az épület magassági paramétereit a vakolatok játéka teszi izgalmassá, mindez pedig acéllal ötvözve kelt egyfajta dinamikus összhatást. Az esztétikai egységet a kültéren megjelenő kavicságyak és gibbon kőkerítések keretezik be. A földszinti lakások teraszai kertkapcsolattal rendelkeznek. Az épületekről már elsőre is elmondható, hogy kellemes színeivel és időtálló design-jával minden generációt és nációt megszólítanak. Korszerű gépészet és padlófűtés látja el a lakásokat. Természetesen a modern kor igényeire adaptáltuk a technológiát, így fontos szempont volt a hőizolálás is. A legmagasabb szinten történt a beépítésre került anyagok kiválasztása, akárcsak a háromrétegű ablakok, vagy az egyiptomi márvány burkolatok, amelyek minden lakásnak eleganciát kölcsönöznek.

 

heviz 2


Milyen összetételű a vevőkör?

Tekintettel arra, hogy Hévízen érzékelhetően megnövekedett a külföldi ingatlanvásárlók jelenléte arra számítunk, sőt már tapasztaljuk, hogy a magyarok mellett a németek, oroszok, szlovákok, csehek, lengyelek, ukránok is potenciális vásárlóink lesznek. 14 lakás már értkesítésre került. A lakók összetétele nagyon vegyes, vannak idősebb-fiatalabb magyarok, családos és egyedülálló orosz ajkúak, hazájukat elhagyó németek és Németországból hazaköltöző magyarok is. Van, aki állandó lakhelyéül választja ezt a nyugalmas helyet, van, aki csak időszakosan jön, akár hétvégente, és van, aki befektetési céllal vásárolt ingatlant.

 

Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva,Fotó: Fotolia