logo2

 

 

 

ETALON/ OTTHON
2017. 5. szám augusztus


A klímaberendezések az utóbbi években új fejlődési irányt vettek. A hűtő (esetenként fűtő) funkcióval felvértezett termékek mellett ugyanis a sikkes kivitelű és okos otthonba adaptálható verziók is piacra kerültek. A gyönyörű enteriőrök traktusába immáron nem kell kompromisszumokat kötnünk a funkció oltárán. A design klímák ugyanis a hagyományos társaik minden kényelmével és előnyével épp úgy rendelkeznek, ugyanakkor nemcsak hasznos, de dekoratív stílusjegyei is lehetnek otthonunknak, vagy irodánknak.

 

klima5

 

 

klima2

LG Artcool Stylist

Mint, ahogy azt a neve is elárulja az LG légkondicionálója egyedi és elegáns designnal veszi fel a harcot a hőséggel szemben. Az Artcool Stylist letisztult formája minden belső tér ékévé válhat, legyen az modern, vagy vintage stílusú. A háromirányú légterelőnek köszönhetően sokkal lágyabb és természetesebb légáramot biztosít, ezáltal a szoba minden sarkába eljuthat a hűs levegő. Az LG Artcool Stylist hatékony és magas fokú energiatakarékosságról tesz tanúbizonyságot. A forradalmian új Interver V technológia energiaszabályzás korlátozhatja a kompresszor motor megtáplálásának frekvenciáját, így hatékonyan szabályozza a hűtőteljesítményt. Ez magas hatásfokot eredményez, mely jelentősen csökkenti az energiafogyasztást. A beépített LED hangulatvilágítás elősegíti a hangulatunknak megfelelő fényviszonyokat, míg az energiafogyás szintjeit a beépített kijelzőn követhetjük nyomon. Az Artcool Stylist smart funkcióinak köszönhetően okostelefonunkkal is vezérelhetjük a klímát, illetve informálódhatunk annak teljesítményéről.

 

 

klima1

Fisher Art klímák

A Fisher egy egészen új, művészi szintre emelte a beltéri klímák designját. Maguk mögött hagyták az átlagos formavilágot és egy olyan klíma családot álmodtak, ami előtt még a művészetek iránt érdeklődők is megállnak egy percre. Mondjuk, ha melegük is van, akkor pláne, hiszen a 4 irányú automatikus légterelés mellett sem lehet szó nélkül elmenni. De félre a tréfát, mert ezek a gyönyörű klímák bizony tekintélyt parancsolnak maguknak eleganciájukkal, gyönyörű vonalvezetésükkel és természetesen tudásukkal is. Elegáns, V alakú, karcsú formavilág, keret nélküli tükör felszín, mely időtálló és karcmentes. Hűtés esetén kék, fűtésnél pedig piros színben pompázik, így vonz magára minden - addig be nem vonzott - tekintet. WiFi moduljának köszönhetően akár távolról, a telefonunkkal is vezérelhető, ráadásul az aktuális hőmérsékletről is tájékoztat. Beépített szűrőrendszerének köszönhetően pedig többé nincs szűkség szakavatott munkaerőre. Ezen felül a készülék energiafelhasználására sem lehet panasz. Hűtés esetén A++, fűtésnél pedig az akár kedvezményes áram tarifa (B-Geo, H) igénybevételére is feljogosító A+ energiaosztályba sorolt klímaként tökéletes megoldás hűtésre és fűtésre egyaránt.

 

 

klima3
HD Design klímák

A HD Design klímáit a merészebb, illetve a modern megjelenést előnyben részesítő klímabarátok figyelmébe ajánljuk. A gyönyörű formák, az exkluzív megjelenés és az impozáns színválaszték mellett kiváló ár-érték aránnyal teszi még vonzóbbá a vásárlók számára a HD a Design légkondicionálóit. A szintén A++ (hűtés) és A+ (fűtés) energiaosztályba sorolt klímák extra funkcióiknak köszönhetően maximális kényelmet nyújtanak a felhasználóknak. A „Follow me” funkcióval a csupán egy gombnyomásba kerül, hogy a távirányítóba telepített hőérzékelő észlelje a szobahőmérsékletet, így a HD Design igazodik az igényeinkhez és tökéletesen tudja tartani a kívánt hőmérsékletet.
Az ionizátor által kibocsátott negatív ionok elpusztítják a levegőben lévő baktériumokat és csökkentik annak lportartalmát, valamint megszüntetik a szagokat, a „BlueFin” bevonatú hőcserélő pedig meggátolja a gombák és baktériumok megtelepedését. Az időzítő funkció segítségével időzíthető a klíma ki- és bekapcsolása, míg a turbó üzemmód elindításával a lehető legrövidebb idő alatt lehűtheted szobád, majd miután ez megtörtént a berendezés visszaáll normál üzemmódra. A megfelelő légelosztást pedig a négyirányú automatikusan légterelés biztosítja.


Szöveg: Farkas Márió